Wat is een conventionele freesmachine?

Auteur: CNC Experts • 20 mei 2022 Wat is een conventionele freesmachine? van cncnederland.nl

Conventionele freesmachines zijn machines die geheel met de hand worden bediend en dus niet computer gestuurd.

Wat is een portaalfreesmachine?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een portaalfreesmachine een bepaald type CNC (computergestuurde) freesmachine. Een portaalfreesmachine werkt meestal in drie richtingen of assen: de X-as (lengte), Y-as (breedte) en Z-as (hoogte). De werkruimte die binnen deze drie dimensies ontstaat, noemen we een portaal.

Wat kun je doen met een freesmachine?

Je gebruikt hem dus voornamelijk om profielen, inkepingen of groeven te maken in hout. Hiermee kun je bijvoorbeeld een saaier stuk hout transformeren naar een mooie decoratieve plank. Maar er zijn ook frezen voor de meest uiteenlopende materialen en toepassingen.20 mei 2020

Wat is simultaan frezen?

Een methode om de meest complexe producten te frezen is het zogenaamde 5 assig simultaan frezen. Bij deze freesmethode is het mogelijk het product aan vijf kanten te bewerken in één opspanning. Dit in tegenstelling tot het drie assig systeem waarbij het product in meerdere opspanningen wordt bewerkt.

Wat betekent frezen?

Frezen is een manier van verspaning waarbij materiaal verwijderd wordt door middel van een frees, een roterend gereedschap dat afhankelijk van de uitvoering zowel in radiale als axiale richting kan snijden. Door de vele typen en toepassingen is frezen een veelomvattend begrip.

Wat kun je frezen?

Frezen is een verspanende bewerking waarbij met gebruik van een roterend gereedschap, de frees, materiaal wordt verwijderd. Frezen is een bewerking die met name wordt gebruikt in de metaal-, hout- en kunststofverwerkende industrie.

Kun je frezen met een boormachine?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

*

*