Wat is een Plasmastraal?

Auteur: CNC Experts • 20 mei 2022 Wat is een Plasmastraal? van cncnederland.nl

Bij het plasmasnijden wordt in het plasmagas een elektrische boog getrokken tussen een niet-afsmeltende elektrode en het werkstuk. De elektrische boog ontstaat omdat het gas ioniseert: er ontstaat een plasma. Deze boog wordt ook wel de overgedragen boog of hoofdboog genoemd (plasmastraal).

Wat kun je met een plasmasnijder?

In het algemeen kun je met een plasmasnijder alle geleidende materialen snijden en zelfs geverfde metalen. Afhankelijk van het materiaal kan het echter nodig zijn een ander gas te gebruiken, of niet elke plasmasnijder is even geschikt voor alle materialen.3 aug. 2021

Hoeveel Ampere plasmasnijder?

15 – 40 Ampere. 100 Liter per minuut.

Hoeveel lucht nodig voor plasmasnijder?

Open het regelventiel van de plasmasnijder op 4 bar. Tijdens snijden zou je tussen 3 en 4 bar moeten uitkomen.

Kan je aluminium plasma snijden?

Materialen (RVS en aluminium) die niet geschikt zijn voor autogeensnijden zijn wel geschikt voor plasmasnijden. Bij plasmasnijden wordt het materiaal door de plasmaboog tot smelten gebracht, de bewegingsenergie van het gas zorgt ervoor dat het gesmolten materiaal weggeblazen wordt.

Hoe moet je plasmasnijden?

Via de persleiding wordt een inert gas of perslucht met hoge snelheid door het mondstuk gespoten, terwijl tegelijkertijd tussen een wolfraamelektrode en het werkstuk een vlamboog in het gas of de perslucht wordt opgewekt, waardoor een gedeelte van het gas in plasma wordt omgezet.

Hoe warm is plasma?

“Het grootste verschil tussen ITER en JET is dat ITER veel groter wordt,” vertelt Tony Donné. “Je moet het centrum van een plasma heel warm maken, honderd miljoen graden.21 okt. 2010

Wat is de functie van bloedserum?

Het dient als vervoermiddel voor glucose, lipiden, hormonen, kooldioxide en (ook nog enigszins) zuurstof. Serum is de vloeistof die overblijft als men bloed laat stollen en het stolsel centrifugeert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

*

*