Wat is een Stiftfrees?

Auteur: CNC Experts • 20 mei 2022 Wat is een Stiftfrees? van cncnederland.nl

Stiftfrezen zijn hoogwaardige hardmetalen frezen met kruisvertanding voor universele bewerking in 13 vormen. Frezen gebruik je om te ontbramen, randen te breken, te knippen, lasnaden te verwerken en oppervlaktebehandeling. De stiftfrees is voorzien van een HSS-schacht en volhardmetalen freeskop.

Wat is een HSS frees?

Deze worden gebruikt om verspaning te doen in horizontale richting. Het centrum van de frees ligt lager dan de snijtanden. Deze frezen zijn meestal gemaakt van HSS, snelstaal of van ander materiaal zoals hard metaal, of werken met verwisselbare snijplaatjes (wisselplaten).

Welke frees gebruiken metaal?

Bij het metaal frezenwordt gebruik gemaakt van een freesmachine. De in de machine aanwezige frees maakt snelle roterende bewegingen waardoor het metaal in de gewenste vorm kan worden gebracht.10 feb. 2021

Wat voor frees voor aluminium?

De frezen van de F120 serie zijn speciaal ontwikkeld voor aluminium maar geven ook in kunststoffen en hout (in het bijzonder spaanplaat) hele goede resultaten.

Wat is meelopend frezen?

Bij meelopend frezen is de rotatierichting en de richting waarin het werkstuk beweegt dezelfde. Dat betekent dat de voeding gelijk is aan de draairichting van de frees. De spaan is dan op zijn dikst aan het begin van de snede.

Wat betekent kotteren?

(kotterde, heeft gekotterd), frezende verspanende bewerking om eindvlakken te bewerken of om gaten in werkstukken uit te draaien die in verband met hun grootte en/of diepte niet meer normaal te boren zijn.

Welke frees voor welke bewerking?

Twijfelt u hoe diep u in één bewerking kunt frezen? Maak dan gebruik van de volgende vuistregel: deel de diameter van de frees door 2 en u heeft de maximale freesdiepte voor één bewerking. Met een frees van 18 millimeter freest u een groef van 18 millimeter dus in 2 bewerkingen.

Welke frees moet ik kopen?

Hout en kunststof behoren dus tot de mogelijkheden bij het CNC frezen, maar aluminium kan tevens onder een CNC freesmachine gebruikt worden. Dit metalen materiaal kan in allerlei vormen gefreesd worden. Dit maakt het dan ook ideaal voor doeleinden waarvoor het voornamelijk licht en stevig moet zijn.13 aug. 2020

Welk materiaal kun je frezen?

Hout en kunststof behoren dus tot de mogelijkheden bij het CNC frezen, maar aluminium kan tevens onder een CNC freesmachine gebruikt worden. Dit metalen materiaal kan in allerlei vormen gefreesd worden. Dit maakt het dan ook ideaal voor doeleinden waarvoor het voornamelijk licht en stevig moet zijn.13 aug. 2020

Wat is een Mantelfrees?

Wat is een Hoekfrees?

Het voornaamste kenmerk van hoekfrezen is dat er twee oppervlakken tegelijk worden bewerkt. Hierbij is het belangrijk een goede 90° hoek te verkrijgen. Hoekfrezen kan zowel met massieve als wisselplaatfrezen. De uiteindelijke keuze voor een bepaald gereedschap is wederom afhankelijk van de operationele factoren.

Kun je aluminium frezen?

Aangezien aluminium zachter is, vereist het frezen een hoger toerental dan normaal. en hierdoor het frezen moeilijk zal verlopen en dit weer ten koste gaat van kwaliteit. De snijkanten zijn super scherp en dit geeft een goede chip ontlading. Al met al frezen die het aluminium frezen op een hoger niveau brengen.

Hoe bereken je de snijsnelheid?

U kunt ook gebruikmaken van onderstaande calculatoren.Toerental (n) in omw/min. D. Vc. n = omw/min.Snijsnelheid (Vc) in m/min. D. n. Vc= π x D x n / 1000. Vc = m/min.Verspaningstijd (T) in sec. L. Vf. T= (L/Vf)*60. T = sec.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

*

*