Wat is het verschil tussen plasma en autogeen snijden?

Auteur: CNC Experts • 20 mei 2022 Wat is het verschil tussen plasma en autogeen snijden? van cncnederland.nl

Kwaliteit snijrand De kwaliteit van de snijrand is bij plasmasnijden sterk afhankelijk van het materiaaltype en de plaatdikte. Autogeen snijden is een brandsnijproces, hier is sprake van een hoge warmte-inbreng en van materiaal smelt.

Welk materiaal kun je goed autogeen snijden?

Autogeen snijden is alleen toepasbaar voor laag- en ongelegeerd staal. Bij materialen zoals roestvast staal (RVS) en aluminium gebruikt men een plasma snijmachine. Voor het optimale snijproces zijn een aantal zaken erg belangrijk, zoals de zuurstof, de snijknop en het snijgas.

Waar gebruik je een plasmasnijder voor?

Plasmasnijden is een smeltproces dat ontwikkeld is om metalen te kunnen snijden waar voor het autogeen snijden niet of minder geschikt is zoals aluminium en roestvast staal. Tegenwoordig wordt het plasmasnijden echter ook steeds meer ingezet voor het snijden van ongelegeerd en laaggelegeerd staal.

Wat kost een plasmasnijder?

Hoeveel betaal je voor een plasmasnijder? De prijzen van de plasmasnijders uit het assortiment variëren van 325 euro tot 950 euro. Een plasmasnijder is niet spotgoedkoop, maar bij Kippers ben je wel gegarandeerd van topkwaliteit en betrouwbaarheid.

Wat kost een lasersnijder?

Richtlijn voor de kosten is €1,21 euro inc btw per minuut voor het lasersnijden, maar de exacte prijs hangt af van de oplage en de complexiteit van het ontwerp. Wij werken met staffelkortingen voor grote opdrachten. Daarnaast verwerken wij ook opdrachten die slechts enkele minuten snijwerk nodig hebben.

Welke plasma Snijder kopen?

Snijdikte is een belangrijk criterium bij de keuze van een plasmasnijder. Een eenvoudig apparaat kan tussen 6 en 12 millimeter snijden. Maar afhankelijk van het materiaal en de dikte die je wilt snijden, heb je misschien een sterkere plasmasnijder nodig. Sterke apparaten kunnen zelfs tot 40 millimeter doorsnijden.3 aug. 2021

Hoe ijzer snijden?

Waarom moet je het materiaal eerst voorverwarmen voordat je het kunt snijden?

Met een gasvlam (een mengsel van gas en zuurstof) wordt het materiaal voorverwarmd tot de ontstekingstemperatuur, die net onder de smelttemperatuur ligt. Dit is van belang omdat anders het materiaal al gaat smelten voordat het gesneden wordt. Voor staal ligt die temperatuur rond de 1100°C.17 okt. 2020

Hoe werken met een snijbrander?

De snijbrander heeft een knop waarmee omgeschakeld kan worden van voorverwarmen naar snijden. Bij het indrukken van die knop wordt een nauwe bundel zuurstof onder hoge druk op het werkstuk geblazen, dat niet alleen voor de verbranding zorgt maar ook de ontstane oxide wegblaast uit de snee.

Welke bril voor plasma snijden?

Autogeen / Plasmasnijden, in principe heb je hier alleen een bril voor nodig met ruit 5. Zoals de Amigo Lasbril. MIG/MAG, door de UV straling welke bij het lasproces vrijkomt, is het belangrijk een lashelm of kap te dragen.21 jun. 2016

Wat is pilot ARC?

De lichtboog van de plasmasnijder wordt gestart via de contactloze pilot arc. Dit maakt het mogelijk metalen rasters te snijden zonder dat de lichtboog de consistentie verliest of opnieuw moet worden ontstoken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

*

*