Wat kan ik met een plasmasnijder?

Auteur: CNC Experts • 20 mei 2022 Wat kan ik met een plasmasnijder? van cncnederland.nl

Plasma snijden is een smeltsnijtechniek om metalen zoals staal, RVS en aluminium te snijden.

Waar gebruik je een plasmasnijder voor?

Plasmasnijden is een smeltproces dat ontwikkeld is om metalen te kunnen snijden waar voor het autogeen snijden niet of minder geschikt is zoals aluminium en roestvast staal. Tegenwoordig wordt het plasmasnijden echter ook steeds meer ingezet voor het snijden van ongelegeerd en laaggelegeerd staal.

Wat heb je nodig voor een plasmasnijder?

De belangrijkste plasmasnijder onderdelen zijn de stroombron, het mondstuk, de stroomtoevoer draad, de persleiding en de massakabel. Door de persleiding spuit met hoge snelheid een inert gas of perslucht naar het mondstuk. Tegelijkertijd wordt er een vlamboog opgewekt tussen de elektrode en het materiaal in.

Hoeveel lucht nodig voor plasmasnijder?

Open het regelventiel van de plasmasnijder op 4 bar. Tijdens snijden zou je tussen 3 en 4 bar moeten uitkomen.

Hoe werken met een snijbrander?

De snijbrander heeft een knop waarmee omgeschakeld kan worden van voorverwarmen naar snijden. Bij het indrukken van die knop wordt een nauwe bundel zuurstof onder hoge druk op het werkstuk geblazen, dat niet alleen voor de verbranding zorgt maar ook de ontstane oxide wegblaast uit de snee.

Welke plasma Snijder kopen?

Snijdikte is een belangrijk criterium bij de keuze van een plasmasnijder. Een eenvoudig apparaat kan tussen 6 en 12 millimeter snijden. Maar afhankelijk van het materiaal en de dikte die je wilt snijden, heb je misschien een sterkere plasmasnijder nodig. Sterke apparaten kunnen zelfs tot 40 millimeter doorsnijden.3 aug. 2021

Wat kost een lasersnijder?

Richtlijn voor de kosten is €1,21 euro inc btw per minuut voor het lasersnijden, maar de exacte prijs hangt af van de oplage en de complexiteit van het ontwerp. Wij werken met staffelkortingen voor grote opdrachten. Daarnaast verwerken wij ook opdrachten die slechts enkele minuten snijwerk nodig hebben.

Hoeveel Ampere plasmasnijder?

15 – 40 Ampere. 100 Liter per minuut.

Wat is pilot ARC?

Autogeen / Plasmasnijden, in principe heb je hier alleen een bril voor nodig met ruit 5. Zoals de Amigo Lasbril. MIG/MAG, door de UV straling welke bij het lasproces vrijkomt, is het belangrijk een lashelm of kap te dragen.21 jun. 2016

Welke bril voor plasma snijden?

Autogeen / Plasmasnijden, in principe heb je hier alleen een bril voor nodig met ruit 5. Zoals de Amigo Lasbril. MIG/MAG, door de UV straling welke bij het lasproces vrijkomt, is het belangrijk een lashelm of kap te dragen.21 jun. 2016

Hoe staal snijden?

Kan je aluminium plasma snijden?

Materialen (RVS en aluminium) die niet geschikt zijn voor autogeensnijden zijn wel geschikt voor plasmasnijden. Bij plasmasnijden wordt het materiaal door de plasmaboog tot smelten gebracht, de bewegingsenergie van het gas zorgt ervoor dat het gesmolten materiaal weggeblazen wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

*

*