Welk materiaal kun je goed autogeen snijden?

Auteur: CNC Experts • 20 mei 2022 Welk materiaal kun je goed autogeen snijden? van cncnederland.nl

Autogeen snijden is alleen toepasbaar voor laag- en ongelegeerd staal. Bij materialen zoals roestvast staal (RVS) en aluminium gebruikt men een plasma snijmachine. Voor het optimale snijproces zijn een aantal zaken erg belangrijk, zoals de zuurstof, de snijknop en het snijgas.

Hoe staal snijden?

Waterstraalsnijden. Waterstraalsnijden leent zich prima voor het snijden van zacht staal en zorgt voor een gladde en uitzonderlijk nauwkeurige snede. De nauwkeurigheid bij waterstraalsnijden kan die van lasersnijden nog overtreffen door de mogelijkheid om gladdere randen te realiseren zonder hittevervorming.

Wat is het verschil tussen plasma en autogeen snijden?

Kwaliteit snijrand De kwaliteit van de snijrand is bij plasmasnijden sterk afhankelijk van het materiaaltype en de plaatdikte. Autogeen snijden is een brandsnijproces, hier is sprake van een hoge warmte-inbreng en van materiaal smelt.

Welke compressor voor plasmasnijder?

Externe of interne compressor De meeste plasmasnijders hebben een externe compressor. Duurdere modellen kunnen een ingebouwde compressor hebben, wat je plasmasnijder ook mobieler maakt. Een plasmasnijder heeft, afhankelijk van het toestel, tussen 4 en 5,5 bar perslucht nodig.3 aug. 2021

Wat kost een lasersnijder?

Richtlijn voor de kosten is €1,21 euro inc btw per minuut voor het lasersnijden, maar de exacte prijs hangt af van de oplage en de complexiteit van het ontwerp. Wij werken met staffelkortingen voor grote opdrachten. Daarnaast verwerken wij ook opdrachten die slechts enkele minuten snijwerk nodig hebben.

Waar gebruik je een plasmasnijder voor?

Terugslag is het terugstromen van het brandbare gasmengsel in de brander. Dit kan verschillende oorzaken hebben maar over het algemeen vindt een terugslag plaats doordat de brander te dicht op het smeltbad gehouden wordt. Bij een vlamterugslag schiet de vlam de brander en/of de slang in.19 sep. 2017

Wat is Vlamterugslag?

Terugslag is het terugstromen van het brandbare gasmengsel in de brander. Dit kan verschillende oorzaken hebben maar over het algemeen vindt een terugslag plaats doordat de brander te dicht op het smeltbad gehouden wordt. Bij een vlamterugslag schiet de vlam de brander en/of de slang in.19 sep. 2017

Hoeveel bar acetyleen?

Wat is de inhoud van een Acetyleenfles?

De verpakking De acetyleenfles vormt een uitzondering op andere gasflessen, omdat hij geheel is gevuld met een poreuze massa, waarin aceton is opgezogen. Die poreuze massa zorgt voor een blijvende verdeling van de aceton over de hele inhoud.

Hoeveel lucht nodig voor plasmasnijder?

Open het regelventiel van de plasmasnijder op 4 bar. Tijdens snijden zou je tussen 3 en 4 bar moeten uitkomen.

Kan je aluminium plasma snijden?

Materialen (RVS en aluminium) die niet geschikt zijn voor autogeensnijden zijn wel geschikt voor plasmasnijden. Bij plasmasnijden wordt het materiaal door de plasmaboog tot smelten gebracht, de bewegingsenergie van het gas zorgt ervoor dat het gesmolten materiaal weggeblazen wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

*

*