Aluminium frezen

Aluminium frezen door professionals

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
3 offertes van bedrijven gespecialiseerd in aluminium frezen
Vraag direct 3 vrijblijvende offertes op van CNC bedrijven die aluminium freeswerk tot perfectie uitvoeren, zodat je kunt vergelijken en kunt zien wat de kosten en levertijden zijn van jouw producten.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Betrouwbaar

14 maart 2023

CNC Nederland is een uitstekende partij. Door het bestaande netwerk hebben we ons ontwerp op basis van hun ervaring aangepast en waren we uiteindelijk goedkoper uit. Betrouwbare samenwerking.

- Martinus van Doorn

Snel en goed

6 maart 2023

Klantgericht en soepele communicatie onderling. Prijsopgave was proper en eerlijk.

- Kim Dekker

cncnederland.nl heeft me snel verbonden

1 maart 2023

Ik ben erg onder de indruk van de snelheid waarin ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Via google kwam ikop cncnederland.nl terecht, en de website zag er allemaal degelijk uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Mijns inziens duurde het nog dag of ik had al een bedrijf gevonden waarmee ik aan de slag ging.

- Steven Hoekstra

Meedenkend

20 februari 2023

Wanneer gewenst wordt er meegedacht. Eerst de optimalisatie van onze wensen doorgenomen en de haalbaarheid ervan. Expertise van gekozen CNC bedrijf is hoog.

- Sandra de Haan

Prettige service

15 februari 2023

Voor ons bedrijf zoeken we naar een bedrijf dat professionals aanbiedt. Een eenvoudige zoekopdracht in google leverde deze site op. We zijn erg te spreken over het tempo waarop we de offerte ontvingen en hebben een professional gevonden die past binnen ons bedrijf. Bedankt CNCNederland!

- Stefan Bakker

Bewerking is van hoge norm

10 februari 2023

We zijn erg tevreden met de kwaliteit. De samenwerking met CNC NL en de betreffende gekozen partij is prettig.

- Edwin Dekker

Content

1 februari 2023

Zeer tevreden met de bewerking van onze onderdelen.

- Björn Hoekstra

Afwerking boven verwachting

23 januari 2023

Zeer beslissend voor ons is de afwerking van de onderdelen. Dit is vooraf besproken en meegenomen in de contractafspraken. Resultaat is verbluffend, zeer tevreden.

- Gerrit Kuijpers

Strakke richtlijnen

21 januari 2023

In onze beroepsgroep (ruimtevaart) is het van vitaal belang de juiste richtlijnen en strakke procedures te doorlopen. Onze ervaring is dat dit via CNC geen enkel probleem was.

- Petra van der Laan

4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 100 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Aluminium – volhard metaal (vhm) met speciale frees

Heb je een uitdaging op het gebied van het vhm aluminium frezen? Dan is er goed nieuws! Het frezen van aluminium is op zichzelf heel simpel. Alle gangbare soorten aluminium kunnen relatief makkelijk worden gefreesd. Het belangrijkste bij het vhm aluminium frezen met een CNC machine is dat de machine stabiel genoeg is om de spanen netjes af te snijden tijdens het frezen in plaats van het eraf te trekken. Het frezen van vhm aluminium (vtm als) is een vak apart.

Aluminium is in vergelijking met staal natuurlijk een relatief zacht materiaal. Hierbij is het dus belangrijk dat er met een speciale frees gewerkt wordt. Niet elk vhm alu is geschikt om gefreesd te worden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je denkt aan frezen.

aluminium frezen

Soort bepaalt de frees of bovenfrees

De soort aluminium is bepalend voor de keuze van voeding-snelheid, het aantal snijranden van de frees en of een spray-koeling moet worden gebruikt tijdens het frezen. Verschillende soorten aluminium vereisen geen speciale koeling, veel andere weer wel. Dus een voorwaarde voor het frezen van aluminium is kennis van de materiaaleigenschappen.

Natuurlijk wil je ook een kwalitatief hoogwaardige frees hebben. Met de juiste frees zorg je ervoor dat het eindresultaat exact gelijk is aan het ontwerp en dat er dus geen ruimte is voor slordige afwerking, fouten door instabiliteit of afwijkingen die ontstaan door het gebruik van een goedkope frees tijdens (draaien bij) het frezen.

Indien je je aluminium bij een bouwmarkt zoals Gamma of Praxis koopt, is dit vaak dun aluminium (geen vhm) van een zachte soort. Dit is lastig te snijden door de frees, en bovendien blijven de warme spanen makkelijk kleven in de spaan ruimtes. Als die verstoppen kan de frees blokkeren of breken. Hier is koeling dus zeer belangrijk. Daarmee zeggen we niet dat aluminium uit de bouwmarkt niet gefreesd kan worden, maar het vergt wel een andere aanpak dan het steviger en kwalitatief hoogwaardige vhm aluminium van professionals.

Natuurlijk wil je ook een kwalitatief hoogwaardige frees hebben. Met de juiste frees zorg je ervoor dat het eindresultaat exact gelijk is aan het ontwerp en dat er dus geen ruimte is voor slordige afwerking, fouten door instabiliteit of afwijkingen die ontstaan door het gebruik van een goedkope frees.

Welke soorten kun je bewerken?

Ondanks dat aluminium een verzamelbegrip is voor verschillende soorten aluminium metaal, is de eigenschap van veel types aluminium verschillend. Wanneer je start is het belangrijk om te kijken naar wat voor type vhm aluminium je wilt frezen.

Aluminium wordt ingedeeld in verschillende EN-aanduidingen die iets zeggen over de eigenschappen van het materiaal. Afhankelijk van de EN-aanduiding van het materiaal is het aluminium wel of niet geschikt voor frezen.

Aluminium met de EN-aanduiding EN AW-2007 en aluminium met de EN-aanduiding EN AW-7075 is het meest geschikt voor het frezen en verspanen van vhm aluminium. Daarentegen is aluminium met de EN-aanduiding EN AW-1050 en aluminium met de EN-aanduiding EN AW-5754 het minst geschikt voor verspanen en frezen van aluminium.

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste materiaal? Wij helpen graag!

De juiste frees voor het juiste resultaat

De keuze voor de juiste frees is van doorslaggevend belang. Er zijn nogal wat metaalbedrijven die werken met goedkope frezen, maar dat gaat ten koste van het uiteindelijke resultaat. Wij werken uitsluitend met partners die met kwalitatief hoogwaardige apparatuur, machines (snijders) en materialen werken. Zo ben je altijd verzekerd van een uitstekend en hoogwaardig product.

Er kunnen simpelweg enorm veel fouten gemaakt worden bij het frezen van vhm aluminium. Een ongeluk zit dan ook vaak in een klein hoekje. Het juiste materiaal, de juiste frees, het juiste ontwerp, de juiste machines, de juiste koeling, juiste snijders , het soepel kunnen draaien en een optimaal toerental. Wanneer het aankomt op het frezen van aluminium dan moet alles in elkaar passen en werken.

Vele toepassingen mogelijk

Er zijn vele toepassingen van aluminium frezen. De techniek wordt toegepast voor een breed scala aan producten en branches. Met aluminium frezen en passend gereedschap worden bijvoorbeeld tandwielen, bakvormen, een mal voor chocoladerepen en lamellen gemaakt.

Wist je dat je ook sieraden kunt maken door het frezen van aluminium? Zelfs de kleinste details worden moeiteloos gezet dankzij de juiste frees, snijders, gereedschap en kwalitatief hoogwaardig aluminium.

Laat je inspireren door onze partners of kom met je eigen ontwerp en bespreek de mogelijkheden. VHM aluminium frezen (snijders) wordt ingezet binnen praktisch elke branche en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Zeggen woorden als legeringen, bovenfrees, spantangen, wisselplaten, snijders, draaien, hss en vhm je niks? Lees onze website door of vraag vrijblijvend offertes aan via onze website. Zo kunnen we je in contact brengen met onze experts en laten zien wat zij voor jouw ontwerp kunnen betekenen.

 

Aluminium bewerken offerte

Wil jij ook jouw aluminium laten frezen via een gespecialiseerd bedrijf? Onze  professionals maken je ontwerp op de millimeter nauwkeurig. CNC Nederland helpt de industrie al vele jaren naar een zo krachtig, goedkoop, snel en duurzaam mogelijk productieproces. Waarom pluk jij daar met jouw bedrijf niet ook de vruchten van?

Aluminium frezen zorgt ervoor dat jij nooit teveel betaalt voor je massa-productie of voor je extreem gedetailleerde ontwerp. De mogelijkheden zijn veel uitgebreider dan dat je momenteel voor mogelijk houdt. Laat je alleen daarom al inspireren door via CNCNederland [offertes-c] offertes aan te vragen.

De offerteaanvraag is geheel vrijblijvend, gratis en zorgt ervoor dat je eenvoudig en snel verschillende vakkundige frees bedrijven kunt vergelijken. Zo betaal je nooit te veel en weet je precies waar je met je aanvraag aan toe bent.

Direct inzicht in de kosten en een partij die met je meedenkt. Dat maakt het frezen van jouw aluminium een stuk eenvoudiger. Laat het met een gerust hart over aan de specialist en laat je ontzorgen en bijstaan. Het frezen van jouw freeswerk is dankzij de moderne (computergestuurde) machines nog nooit zo makkelijk, snel en goedkoop geweest. Ontdek het zelf en vraag vandaag nog de offertes aan voor CNC aluminium frezen.

Vraag direct offertes aan voor CNC aluminium frezen!

Veelgestelde vragen over CNC aluminium frezen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!