2.5D frezen

Alles over 2.5D frezen

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC bedrijven gespecialiseerd in 2.5D frezen
Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van CNC 2.5D frezen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Vlot en gedetailleerd

29 juni 2024

We hadden een partner voor productie nodig die ons project secuur zou kunnen bewerken. Dat is zeer goed gelukt.

- Niels van den Broek

Deskundig

28 juni 2024

Veel expertise voorhanden bij de partners van CNC Nederland.

- Deborah Smits

Eerlijke kosten

17 juni 2024

We konden vlug in productie. Prijzen in de offertes waren fair.

- Martin van Dongen

Nette tarieven

10 juni 2024

Tevreden met de bewerkingen. Prijzen in de offertes waren eerlijk.

- Janneke van de Velde

Flexibel

6 juni 2024

Flexibel en verhelderend met veel ervaring hebben wij onze offertes gekregen.

- Natasja Smits

Lang leve google

26 mei 2024

Na even googelen kwam ik uit op CNCNederland. Mijn eerste gedachte was positief dus direct een aanvraag gedaan en erg te spreken over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Wouter van der Laan

Betrokken

24 mei 2024

Snelle en verstaanbaar toegewijde betrokkenheid in het proces van offerte tot bewerking.

- Brenda Verhoeven

Toegewijde zakenpartner gevonden

16 mei 2024

Snelle en duidelijk toegewijde betrokkenheid in het traject van offerte tot bewerking.

- Sylvia van de Pol

Prijsopgaven snel ontvangen.

6 mei 2024

Offertes snel ontvangen, ontwerp kon daarna snel van start.

- Thomas van den Bosch

4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 120 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

2.5D frezen, wat is dat?

Metalen onderdelen of complete producten kunnen uit metaal worden gefreesd met een speciale freesmachine. Metaal frezen kan op verschillende manieren. Kenmerk bij de huidige frees machines, is dat ze computergestuurd zijn en dus volledig zelfstandig kunnen opereren. Hierdoor kunnen in relatief korte tijd grote aantallen producten of onderdelen worden gefreesd. Frezen of opspanning van een onderdeel via een dergelijke machine is dus goed inzetbaar voor massaproductie via CNC frezen en kan kosten en mankracht besparen. Heb jij producten of onderdelen die met een CNC machine via imachining uit metaal gefreesd moeten worden? Dan is het van belang om een metaalbewerkingsbedrijf te vinden die deze mogelijkheden heeft.

In dimensies frezen met machine bewerkingen

Frezen in dimensies, daar wordt dus onder andere het bekende tweedimensionaal of driedimensionaal mee aangegeven. Wil je laten frezen op niveau? Dan wordt vaak een frees van share of solidworks gebruikt om via imachining opspanning te krijgen. Tweedimensionaal frezen wordt grofweg een vorm mee bedoeld die is uitgesneden door een frees op basis van lengte keer breedte.

Tweedimensionaal frezen wordt ook wel eens als plat of vlak weergegeven. Dit hoeft in de praktijk niet altijd op te gaan. Bij 2D frezen is het bijvoorbeeld mogelijk om zogenaamde ´pockets´ in je ontwerp te laten maken. Dit zijn verdiepingen in het materiaal. Bij 3D frezen worden vormen gefreesd in lengte keer breedte keer hoogte. Het frezen wordt dus een vorm die van alle kanten te bereiken is. In de metaalindustrie bestaat er een tussenvorm tussen 2D en 3D frezen, namelijk 2.5 dimensionaal frezen.

Ik wil meer informatie over CNC 2.5D frezen!

Wat is 2.5D frezen? Frees gaten in elk onderdeel

Wanneer je ervoor kiest om producten of onderdelen 2.5D te laten frezen, dan kies je voor een gedeeltelijk 3D model. Het is in principe een 2D model, maar door enkele extra toevoegingen, lijkt het alsof er een 3D model is ontstaan. Voor het frezen van 2.5D ontwerpen, zijn wel professionele CNC machines nodig die eventueel ook 3D kunnen frezen. Deze machines kunnen namelijk volledig rondom het product of voorwerp frezen. Bij 2.5D frezen hoeft dit niet geheel, maar de freeskop moet in ieder geval in een hoek van 45° kunnen worden gezet. In principe wordt er dan een 2D model gefreesd, met enkele (gedeeltelijke) 3D bewerkingen en waardoor er een 2.5D model ontstaat. De meeste metaalbewerkingsbedrijven die 3D frezen kunnen ook 2.5D frezen. Vul het formulier op deze website in en je hebt dan de mogelijkheid om CNC frezen prijzen te vergelijken van verschillende metaalbewerkingsbedrijven.

Waarom CNC 2.5D frezen? Onderdeel met opspanning bewerken

De meeste moderne freesmachines werken met CNC techniek. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dit houdt kort gezegd in dat de freesmachine wordt aangestuurd door de computer. Hierbij volgt de computer een coördinatenstelsel, afhankelijk of de machine 3-assig of 5-assig is. Tevens moet er een 2.5D tekening in de computer ingevoerd worden. Wanneer de tekening en coördinaten zijn ingevoerd, kan de freesmachine geheel uit zichzelf aan de slag en 2.5D producten in massa frezen.

Bewerkingen via imachining onderdelen bewerken

Omdat de computer standaard hetzelfde pad volgt volgens de ingevoerde coördinaten, zullen alle producten hetzelfde zijn en zijn er nauwelijks tot geen productiefouten tijdens frezen. Wil je CNC prijzen vergelijken, dan is het belangrijk om een metaalbewerkingsbedrijf te kiezen die je producten kan frezen door middel van CNC freesmachines. Imachining maakt voor opspanning van een onderdeel via cam vaak gebruik van sprutcam en solidworks. De machine zorgt dat lassen niet nodig is en solidworks zorgt via imachining voor opspanning op niveau.

Hoe belangrijk is snelheid bij onderdeel opspanning?

Het frezen van 2.5D producten, gebeurt dus met een CNC freesmachine. Maar voordat de machine aan de slag kan gaan, moeten de coördinaten worden ingevoerd. Dit is de zogenaamde Gcode.

Via Gcode en imachining bewerken en frezen van onderdelen en machines

De Gcode geeft niet alleen het pad aan die de freeskop moet volgen. Het bevat nog veel meer informatie, die de kwaliteit van je eindproducten bepaalt. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid van de frees. Hoe groter de bit is, des te sneller kan er geproduceerd worden. Dit heeft ook een nadeel, want hoe groter, des te minder detail kan er aangebracht worden. Dit is dus geheel afhankelijk van het product die je wilt produceren. Het gebruik van een kleinere bit maakt het productieproces misschien langzamer, maar je kunt wel meer detail aanbrengen en verfijnder te werk gaan.

Cam of imachining bepalend voor opspanning bewerken

Te snel of te langzaam is altijd een probleem bij het frezen. Te snel frezen kan leiden tot het afbreken van het bitje. Bij een te langzame snelheid zal het bitje te lang op eenzelfde plek blijven, waardoor deze plek oververhit raakt. Uiteraard is het aantrekkelijk om te kiezen voor een zo snel mogelijk productieproces omdat dit goedkoper is. Maar dit is omwille van de kwaliteit van je producten niet altijd zinvol.

CNC prijzen vergelijken met cam onderdeel opspannen

Als je je producten 2.5D wilt laten frezen, dan zul je hier een metaalbewerkingsbedrijf voor moeten vinden. Als jezelf niet met metaalbewerking bezig bent, dan kun je dit namelijk niet zelf. Investeren in een freesmachine, zonder dat je hiervoor de kennis en mankracht hebt, is in de meeste gevallen zinloos en duur. Net als dat je lassen uitbesteedt is een onderdeel frezen vakwerk wat je op niveau wilt laten doen door imachining via een CNC machine.

Imachining en bewerken onderdeel tegen gunstige tarieven? Vraag offerte aan!

Vul nu je gegevens in op het contactformulier, dan krijg jij de prijzen van diverse betrouwbare en deskundige metaalbewerkingsbedrijven die 2.5D kunnen frezen. Zo kun je gemakkelijk de CNC prijzen vergelijken en een goede keuze maken.

Vraag direct offertes aan voor CNC 2.5D frezen!

Veelgestelde vragen over 2.5D frezen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!