5-assig frezen

Vind nu een expert in 5-assig frezen

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut voor CNC 5-assig frezen
Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en internationale CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van CNC 5-assig frezen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Dienstverlenend

14 juni 2022

Klantgerichtheid staat hier hoog in het vaandel. Oog voor detail en de CNC organisatie van onze selectie was buitengewoon soepel in het meedenken. Ons dagelijks werk zit in quick response management. De CNC organisatie is snel in staat om een uitkomst te bieden.

- Mirjam Willemsen

zeer rap geholpen

6 juni 2022

Het duurde niet lang voordat ik een fijne deskundige vond via cncnederland.nl. Fijn in de buurt, aangenaam persoonlijk contact en een mooie prijs.

- Esther de Lange

Via linkedin niet hetzelfde

30 mei 2022

Voor ons bedrijf zijn we zeer actief op websites als linkedin. Als eerste natuurlijk ons eigen netwerk gevraagd voor hulp, maar daar kwamen eigenlijk geen hulpmiddelen uit waar wij een goed gevoel bij hadden. Op advies van een bekende kwamen we uit bij cncnederland.nl en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Jeroen de Bruijn

Vakbekwaam

28 mei 2022

Specialisten in CNC bewerking voorhanden.

- Marinus van der Heijden

Uitstekend in communicatie en opzet

19 mei 2022

Door heldere en efficiënte gesprekken konden we vlot door met vervaardiging.

- Sandra de Vos

Perfecte tip

12 mei 2022

Via bekenden beland bij deze website. concreet en helder. Ook tevreden over de gekozen medewerker.

- Anne Kuipers

Vlotte optimalisatie

6 mei 2022

Bij de optimalisatie en het doornemen van de toepasbaarheid van de bewerkingen, werd er echt met ons meegedacht. Expertise van gekozen CNC bedrijf is hoog.

- Miranda Jansen

Vlotte doorlooptijd

28 april 2022

Na contact met CNC Nederland offertes aangevraagd en binnen korte tijd konden we starten met onze gewenste bewerkingen in productie.

- Jelle van den Heuvel

Snelle communicatie

17 april 2022

Korte communicatielijnen en gereduceerde kosten in verband met lange termijn samenwerking Tevreden.

- Ilona de Jong

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 70 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Wat zijn de mogelijkheden met 5-assig frezen?

Het frezen van kant-en-klare metalen producten of metalen voorwerpen is de meest gebruikelijke methode in de metaalindustrie. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een freesmachine. De freesmachine heeft een roterende freeskop die door het metaal gaat om de gewenste vormen uit het metaal te frezen. CNC frezen is een verspanende techniek. Dit houdt in dat door middel van het langzaam weg schaven van materiaal het metaal wordt omgevormd tot het gewenste product of voorwerp. De term is afgeleid van spanen. Dit is het materiaal (afval) wat wordt weggehaald om het eindresultaat te verkrijgen. De huidige moderne freesmachines zijn CNC gestuurd, een term die veel in de metaalbewerking wordt gebruikt.

Wat is een CNC freesmachine voor technologie?

CNC is een afkorting van Computer Numerical Control. Dit houdt niet meer in dan een freesmachine met een frees die volledig computergestuurd is. De frees in de freesmachine gaat geheel zelfstandig aan het werk, zonder dat hier mensenhanden aan te pas hoeven te komen. CNC is in de jaren 50 uitgevonden ten tijde van de Koreaanse oorlog. Er was grote nood aan het snel produceren van een serie militaire middelen en de CNC techniek maakte dit mogelijk. Er konden met grote snelheid grote aantallen militaire producten gemaakt worden. Al snel werd de CNC methode veelvuldig toegepast in de metaalindustrie en ontstonden er de eerste CNC werkbanken. Moderne computers bestonden er in die tijd nog niet, daarom werden CNC machines door analoge computers aangestuurd. De toepassing van digitale computers heeft de CNC techniek alleen maar efficiënter en nauwkeuriger gemaakt. Wil je CNC prijzen vergelijken van verschillende metaalbewerkingsbedrijven? Wanneer je het formulier hier op de website invult, krijg je van diverse metaalbewerkingsbedrijven een offerte en is CNC prijzen vergelijken gemakkelijker dan ooit.

Nieuwsgierig? Vraag snel offertes aan voor CNC 5 assig frezen!

Het voordeel van een CNC freesmachine voor 5 assig frezen

Tegenover het computergestuurd metaal bewerken met een CNC freesmachine staat als technologie het handmatig bewerken van metaal. Dit kan nog steeds maar gebeurt nog zelden. Je ziet dit wel eens terug in unieke objecten waar er maar één of enkele van nodig zijn. Gaat het om meerdere producten waarbij een herhalende handeling gevolgd moet worden, dan is de CNC freesmachine hier een uitstekende keuze voor qua gereedschapcapaciteit. Mede door de snelheid waarmee de producten in massa gemaakt kunnen worden, levert dit een flinke tijdwinst op, is er minder afval en hiermee kunnen kosten worden bespaard. Daarnaast worden producten met een CNC freesmachine uitermate nauwkeurig uitgefreesd, mits natuurlijk de tekening en coördinaten correct zijn ingevoerd. Dit houdt wel in dat mensen die met een CNC machine werken, getraind moeten zijn. Er hoeft maar één fout in de tekening of coördinaten te zitten en het heeft grote gevolgen voor het product en het productieproces.

5 assig frezen

Wanneer je metaal laat frezen door een CNC freesmachine, dan is het type machine van belang voor de kwaliteit van het eindproduct. Grofweg kan er gekozen worden voor een 3-assig of 5 assig CNC freesmachine. Heel kort door de bocht is het verschil tussen een 3-assig of 5 assig freesmachine de mate waarin de machine in staat is om een product van verschillende kanten te bewerken. Als we het over de assen van een CNC freesmachine hebben, dan gaat dit om de zogenaamde X-as, Y-as en Z-as. Dit zijn dus drie assen en dus de standaard assen van een 3-assige freesmachine. Wat wil dit zeggen? Dit geeft namelijk weer in hoeverre de freeskop bewogen kan worden. De X-as staat voor een beweging van links naar rechts. De Y-as staat voor van voor naar achter en de Y-as voor omhoog en omlaag. Zoals je ziet, het product wordt dus alleen van de bovenzijde bewerkt. Bij 5 assig frezen komt er nog een B-as bij. Dit houdt in dat de kop van de frees gekanteld kan worden en waardoor ook de linker- en rechterkant bewerkt kunnen worden. Officieel zijn er voor een 5-assige CNC freesmachine dus vier assen, maar met de 5e as wordt de zogenaamde rondtafel bedoeld. Dit is het gedeelte waarop het product ligt opgespannen en deze kan afhankelijk van het type machine tot wel 90° draaien. Zo kan het product van alle kanten worden bewerkt. Een 5 assig CNC freesmachine is daarom bij uitstek geschikt om te gebruiken voor driedimensionale producten of onderdelen.

CNC prijzen vergelijken

Heb jij producten of onderdelen die driedimensionaal zijn, dan moet je hiervoor een metaalbewerkingsbedrijf vinden die 5-assige CNC freesmachines heeft. Met een metaalbewerkingsbedrijf met alleen een 3-assig freesmachine heeft kom je niet verder, want 3-assig frezen geldt vooral voor tweedimensionale producten. Maar je hoeft niet langer meer te zoeken. Je bent nu op de juiste website gekomen om een prijs bepalen. Vul hier je gegevens in het formulier in en je krijgt per omgaande informatie en offertes in je postvak van diverse metaalbewerkingsbedrijven die 5 assig frezen tot de mogelijkheid hebben. CNC prijslijst vergelijken is nu heel gemakkelijk, waardoor je snel een goede producent voor jouw producten kunt vinden.

Vraag direct offertes aan voor CNC 5 assig frezen!

Veelgestelde vragen over CNC 5-assig frezen bij CNCNederland

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!