Wat is het verschil tussen MIG en mag?

Auteur: admin - 28 september 2022 Wat is het verschil tussen MIG en mag? van cncnederland.nl

Wat is het verschil tussen MIG lassen en MAG lassen?

Het enige verschil tussen deze lastechnieken is het type beschermgas dat wordt gebruikt. Bij MIG-lassen wordt bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium gebruikt als inert gas. Bij MAG-lassen wordt een een actief gas gebruikt, zoals koolstofdioxide (CO₂).

Wat las je met MIG?

MIG/MAG is de afkorting voor Metal Inert Gas/Metal Active Gas. Het enige verschil tussen deze twee is het gebruikte beschermgas. Bij MIG lassen gaat het om een inert gas, bijvoorbeeld argon. Bij MAG lassen gaat het om een actief gas, bijvoorbeeld CO2.11 dec. 2020

Waarom MIG MAG lassen?

Één van de belangrijkste redenen waarom met CO2 (MAG) wordt gelast in plaats van met MIG heeft te maken met de prijs van het beschermgas. CO2 is goedkoper dan een inert gas zoals Argon. MIG-lassen verschilt van MAG lassen omdat er een ander beschermgas wordt gebruikt.2 okt. 2013

Wat is het moeilijkste lassen?

TIG lassen TIG staat voor Tungsten Inert Gas: tungsten is de Engelse benaming van wolfraam en inert gas is het type gas dat je gebruikt. Als je toevoegmateriaal gebruikt, heb je constant 2 handen nodig tijdens TIG lassen, waardoor het beschouwd wordt als de moeilijkste lastechniek.3 aug. 2021

Wat kan je lassen met MAG?

MIG staat voor Metal Inert Gas en MAG staat voor Metal Active Gas. Bij MIG-lassen gaat het om een inert gas (bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium); bij MAG om een actief gas (bijvoorbeeld koolstofdioxide, CO2).

Kun je met MIG mag aluminium lassen?

Aluminium is ook te lassen wanneer u een MIG/MAG-lasapparaat besluit te kopen. Dit wordt MIG-lassen genoemd omdat het beschermgas in het lasapparaat 100% Inert gas is (in dit geval Argon). Aluminium absorbeert meer warmte dan staal of rvs en er is daardoor meer stroom vereist om Aluminium te verlassen.

Wat is beter MIG of TIG lassen?

De techniek achter beide lastechnieken is hetzelfde, waardoor ze vaak in een adem genoemd worden. Het grote verschil zit in het gebruik van het gas. Het grote voordeel van MIG / MAG lassen is de snelheid. Omdat je met MIG / MAG snel kan lassen, zijn uw opdrachten een stuk sneller klaar dan bij TIG lassen.

Welk gas gebruik je bij MIG MAG lassen?

Voor het MIG/MAG-lassen van gewoon staal gebruiken we in de meeste gevallen een gasfles met Menggas 85/15. Dat wil zeggen 85% Argon en 15% CO2. Voor het TIG-lassen wordt vrijwel uitsluitend gebruikgemaakt van 100% Argon. Dit gas wordt ook gebruikt voor het CuSi- en het MIG-lassen van aluminium.

Welk gas heb ik nodig voor MIG lassen?

MIG lassen maakt gebruik van een inert gas zoals argon in zuivere vorm of een menggas van argon en helium . MAG lassen gebruikt een actief gas, vaak een mengsel van inerte en actieve gassen. Bijvoorbeeld een menggas van argon met zuurstof en/of koolstofdioxide.

Kan je RVS lassen met MIG mag?

MAG lassen is met name geschikt voor deze staalsoorten. Als het gaat om roestvast staal (RVS) of laaggelegeerd staal met dunne plaatdiktes dan is ook TIG lassen geschikt. MIG lassen wordt ook veelvuldig toegepast op RVS.13 okt. 2020

Relevante artikelen

Wat is het verschil tussen een bovenfrees en een kantenfrees?
Wat is het verschil tussen een bovenfrees en een kantenfrees?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is het verschil tussen een bovenfrees en een kantenfrees?"
Lees meer...
Wat is stansen van metaal?
Wat is stansen van metaal?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is stansen van metaal?"
Lees meer...
Hoe zwaar is een wals?
Hoe zwaar is een wals?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoe zwaar is een wals?"
Lees meer...