Wat valt onder metaalbewerking?

Auteur: admin - 28 september 2022 Wat valt onder metaalbewerking? van cncnederland.nl

Welke beroepen vallen onder metaal en Techniek?

De cao Metaal en Techniek 2022 (ook bekend als de cao Metaaltechniek) geldt voor werknemers in de metaal- en techniekbranche. Daaronder vallen ook het installatiebedrijf, de goud- en zilversmeden, het carrosseriebedrijf, het metaalbewerkingsbedrijf en het isolatiebedrijf.1 okt. 2021

Wat voor soorten metalen zijn er?

Bekende metaalsoorten zijn: ijzer, aluminium, koper, chroom, nikkel, lood, zink, tin, goud, zilver en platina. Bekende legeringen: staal (bijvoorbeeld inox), brons, messing, elektrum en soldeersel.

Wat moet een metaalbewerker kunnen?

Door boren, zagen, slijpen, lassen, buigen, monteren, snijden, kanten en zetten bouwt de metaalbewerker constructies voor de bouw, machine- en apparatenbouw. Ook montagewerkzaamheden behoren tot het takenpakket van de metaalbewerker.

Wat is het salaris van een metaalbewerker?

Een Metaalbewerker in Nederland verdient gemiddeld € 2.485 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.115 (laag) tot € 2.860 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat doet een metaalarbeider?

De metaalbewerker maakt, repareert en bewerkt allerlei apparaten en constructies voor verschillende opdrachtgevers. De gemaakte constructies kunnen verschillen van onderdelen voor bruggen, transportmiddelen en machines tot constructies voor gebouwen of apparaten.

Relevante artikelen

Wat is een CNC programmeur?
Wat is een CNC programmeur?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is een CNC programmeur?"
Lees meer...
Wat is een CNC programma?
Wat is een CNC programma?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is een CNC programma?"
Lees meer...
Wat kan je maken met een Lasercutter?
Wat kan je maken met een Lasercutter?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat kan je maken met een Lasercutter?"
Lees meer...