Maak je sleuven met een asgatfrezen

Vind gratis jouw CNC metaalbedrijf voor sleuven via asgatfrezen

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaal asgatfrezen
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn voor CNC asgatfrezen

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Hoge kwaliteit

17 maart 2023

Zeer content met de kwaliteit van de levering eindproducten. De samenwerking met CNC NL en de betreffende gekozen partij is prettig.

- Roel Dekker

Oplossingsgericht

6 maart 2023

Veelal overleg gehad over onze producten. Het CNC bedrijf kwam met de oplossing om een eenvoudige invoering te realiseren met een hoge buffer. Nu gaan we grote hoeveelheden automatiseren.

- Marco van de Ven

betaalbaar en professioneel

28 februari 2023

Ik dacht werkelijk de volle mep te moeten betalen maar dat viel echt reuze mee! Via CNCNederland een offerte opgevraagd, 3 offertes ontvangen en gewoon de goedkoopste gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Maaike Schouten

Eerlijke kosten

20 februari 2023

We konden vlug in productie. Prijzen in de offertes waren fair.

- Anouk de Vos

erg snel

13 februari 2023

Het duurde niet lang voordat ik een betrokken professional vond via cncnederland.nl. Lekker dicht in de omgeving, prettig persoonlijk contact en een eerlijke prijs.

- Hendrikus van de Pol

Hoge expertise

5 februari 2023

CNC Nederland is een gewaardeerde bondgenoot. CNC Nederland doet zaken met experts die wat betreft digitalisering en modernisering absoluut vooraan lopen. We hebben offertes aangevraagd voor ook draai producten als voor frezen, waarna we ons project snel hebben uitgerold.

- Joyce Prins

Snel schakelen

3 februari 2023

We waren op zoek naar een samenwerking voor lange termijn. Door snel te schakelen hebben we deze via hier gevonden. Content.

- Barbara van de Berg

Hoge expertise

26 januari 2023

We zochten een innovatieve partij. CNC Nederland doet zaken met experts die wat betreft digitalisering en modernisering absoluut vooraan lopen. Wij hebben offertes aangevraagd voor ook draai producten als voor frezen, waarna we het ontwerp snel hebben uitgerold.

- Nathalie Wolters

Snel schakelen

17 januari 2023

Korte communicatielijnen en gereduceerde kosten in verband met lange termijn samenwerking Content.

- Jan van de Pol

4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 96 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Maak je sleuven met een asgatfrees

Het kan nodig zijn om sleuven aan te laten brengen in je producten of onderdelen. In de metaalbewerkingsindustrie zijn hiervoor verschillende technieken voorhanden om een mooie sleuf te verkrijgen. Welk soort techniek je moet kiezen, is vooral afhankelijk van welk metaalsoort je gebruikt en welk soort sleuf je nodig hebt. Frezen, ook van verschillende soorten freestechnieken, worden in de metaalindustrie uitgevoerd met freesmachines via CNC metaal frezen. Dit zijn computergestuurde machines, die snel grote hoeveelheden producten kunnen bewerken en zonder dat hier mankracht voor nodig is. Een van de technieken die je kunt inzetten voor het frezen van sleuven is asgatfrezen.

Een verspanende bewerkingstechniek

Frezen en ook draaien, zijn de meest gebruikte technieken in de metaalbewerkingsindustrie. Frezen is een verspanende bewerkingstechniek. Verspanende en niet-verspanende bewerkingstechnieken zijn een veelgehoord begrip in de metaalindustrie. In de kern gaat het erom, dat er tijdens het frezen materiaal wordt weggenomen van het basismateriaal, waardoor de uiteindelijke vorm ontstaat. Het weggenomen materiaal is het eigenlijke afval en worden spanen genoemd. Hiervan is de term verspanende bewerkingstechniek afgeleid. Hier tegenover staat de niet-verspanende bewerkingstechniek. Dit houdt in dat er geen spanen vrijkomen. Het materiaal wordt in de meeste gevallen door vervorming in het gewenste model gebracht. De verspanende bewerkingstechniek wordt het vaakst gekozen, maar is niet de meest nauwkeurige techniek. Bovendien heb je te maken met veel afval en dit maakt het productieproces duurder. Toch blijft frezen nog één van de meest geliefde methodes.

Wat is asgatfrezen?

Met asgatfrezen kun je perfecte sleuven in werkstukken maken. Alles draait bij deze techniek om de soort frees die wordt gebruikt. In dit geval dus de asgatfrees. De naam geeft het al een beetje aan hoe de frees eruit ziet. Deze frees is in de kern voorzien van een gat. Dit is bestemd om op een as te zetten. Dit is een verschil met veel andere soorten frezen die een gesloten kern hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij vingerfrezen. De kern zorgt er juist voor dat de sleuf ontstaat. Bij asgatfrezen juist niet. De buienzijdes van de afgatfrees zijn voorzien van tanden of plaatjes, waardoor de sleuf dus vanaf de buitenkant wordt gefreesd. Het aantal tanden rondom het gat, bepaalt de kracht waarmee er gefreesd kan worden. Dit is vooral afhankelijk van het gebruikte materiaal. Sterke metaalsoorten kunnen beter bewerkt worden met een asgatfrees met minimaal vijf of zes tanden.

Weten welke kosten je bespaart met asgatfrezen? Wij helpen graag!

Uitvoeringen van de asgatfrees

Er zijn verschillende uitvoeringen van de asgatfrees verkrijgbaar. Uiteraard zal het soort sleuf of groef bepalen welke asgatfrees je moet gebruiken. Hoe sterker het materiaal, des te meer tanden heeft een asgatfrees nodig. Verder kun je kiezen uit gecoate en ongecoate asgatfrezen. Hoewel gecoate asgatfrezen vaak de voorkeur hebben, kan toch gekozen worden voor ongecoate asgatfrezen. Dit heeft er namelijk mee te maken dat een gecoate asgatfrees iets ruwer is. Vooral bij het maken van verfijnde sleuven, kan dit ongeschikt zijn. Gecoate asgatfrezen hebben wel het voordeel dat ze zeer slijtvast zijn. Daarnaast zijn gecoate frezen veel beter bestand tegen de hitte. Heb je een sterk materiaal waar moeilijk door te komen is, dan zal er in de regel veel hitte vrijkomen. Het dient dan de aanbeveling om een gecoate asgatfrees te gebruiken. Overigens kun je ook voor een ongecoate asgatfrees in ruwe uitvoering kiezen als dit nodig moest zijn. Het kan ook nodig zijn om sleuven te maken die niet vlak zijn, dus met een schuine kant. Hiervoor zijn speciale asgatfrezen beschikbaar.

Waarom frezen met een CNC frees?

Het frezen van metaal is één van de oudste metaalbewerkingstechnieken. Dit was altijd een bewerkelijke en niet snelle techniek. Vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw is hier verandering in gekomen. Tijdens de Korea oorlog hadden de Verenigde Staten behoefte aan veel oorlogstuig en vooral ook snel geleverd. De uitvinding van machinebesturing door middel van analoge computertechnologie was een uitkomst. Hiermee was de eerste CNC freesmachine een feit. Vooral toen de metaalindustrie de CNC techniek omarmde. CNC machines zijn vandaag de dag geheel digitaal, waardoor je alleen nog maar een CAD tekening hoeft in te laden. Naar aanleiding van het ontwerp gaat de CNC freesmachine automatisch aan de slag.

CNC prijzen vergelijken

Moeten jouw producten of onderdelen voorzien worden van een sleuf of een groef? Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, waaronder door middel van asgatfrezen. Zoek daarom een metaalbewerkingsbedrijf die dit voor jou kan uitvoeren. Om een lange zoektocht te voorkomen, kun je ook een beroep doen op CNC Nederland. Wanneer je het webformulier op onze website invult, dan zorgen wij dat jij de prijzen van verschillende lokale en/of internationale CNC bedrijven krijgt. CNC prijzen vergelijken wordt je zo erg gemakkelijk gemaakt. Tevens wijzen wij je een eigen accountmanager toe die je verder kan helpen op je zoektocht naar de meest geschikte en goedkoopste aanbieder.

Vraag direct persoonlijke offertes voor CNC metaal asgatfrezen aan!

Veelgestelde vragen over CNC metaal frezen met asgatfrezen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!