Maak je sleuven met een asgatfrezen

Vind gratis jouw CNC metaalbedrijf voor sleuven via asgatfrezen

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaal asgatfrezen
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn voor CNC asgatfrezen

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Gevonden via forum

30 maart 2024

Door een forum hier terechtgekomen. Positief over de ontvangen offerte. Ook de specialist heeft goed werk geleverd

- Catharina Jansen

betaalbaar en professioneel

25 maart 2024

Ik dacht werkelijk veel te moeten betalen maar gelukkig viel het reuze mee! Via CNCNederland een aanvraag gedaan, 3 offertes ontvangen en gewoon de meest voordelige gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Robert van der Horst

CNCNederland is top!

22 maart 2024

Lang op zoek geweest naar een website zoals deze, totdat een kennis mij tipte op CNCNederland. Ik werk namelijk in dezelfde sector, maar krijg soms aanvragen van ver weg. Omdat ik deze mensen toch wil helpen stuur ik ze vanaf heden naar cncnederland.nl!

- Wilhelmus van Loon

Gevonden via forum

9 maart 2024

Door een forum hier beland. Tevreden over de offerte die ik heb ontvangen. De specialist heeft goed werk geleverd

- Maarten Peeters

Flexibel

8 maart 2024

Flexibele organisatie gevonden met veel ervaring.

- Sharon Janssen

aangename service

29 februari 2024

Voor ons bedrijf willen we zoeken naar een bedrijf dat professionals aanreikt. Een eenvoudige zoekopdracht in google leverde deze pagina op. We zijn erg te spreken over het tempo waarmee we de offerte ontvingen en hebben een specialist gevonden die past binnen ons bedrijf. Bedankt CNCNederland!

- Saskia Bos

Super service

19 februari 2024

Gisteren een aanvraag gedaan en we moeten eerlijk zeggen dat we niet verwacht hadden dat het zo goed zou werken. Wat een super service!

- Bram Hendriks

Erg tevreden

15 februari 2024

Ik ben erg tevreden over het bedrijf dat ik heb gevonden via een offerte van CNCNederland. Heel prettige samenwerking gehad.

- Catharina van de Velden

Correcte prijs/kwaliteit verhouding

9 februari 2024

Offertes gauw in huis, keuze gemaakt en tevreden over prijs/kwaliteit verhouding van de bewerking.

- Hendrikus Verhoeven

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 125 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Maak je sleuven met een asgatfrees

Het kan nodig zijn om sleuven aan te laten brengen in je producten of onderdelen. In de metaalbewerkingsindustrie zijn hiervoor verschillende technieken voorhanden om een mooie sleuf te verkrijgen. Welk soort techniek je moet kiezen, is vooral afhankelijk van welk metaalsoort je gebruikt en welk soort sleuf je nodig hebt. Frezen, ook van verschillende soorten freestechnieken, worden in de metaalindustrie uitgevoerd met freesmachines via CNC metaal frezen. Dit zijn computergestuurde machines, die snel grote hoeveelheden producten kunnen bewerken en zonder dat hier mankracht voor nodig is. Een van de technieken die je kunt inzetten voor het frezen van sleuven is asgatfrezen.

Een verspanende bewerkingstechniek

Frezen en ook draaien, zijn de meest gebruikte technieken in de metaalbewerkingsindustrie. Frezen is een verspanende bewerkingstechniek. Verspanende en niet-verspanende bewerkingstechnieken zijn een veelgehoord begrip in de metaalindustrie. In de kern gaat het erom, dat er tijdens het frezen materiaal wordt weggenomen van het basismateriaal, waardoor de uiteindelijke vorm ontstaat. Het weggenomen materiaal is het eigenlijke afval en worden spanen genoemd. Hiervan is de term verspanende bewerkingstechniek afgeleid. Hier tegenover staat de niet-verspanende bewerkingstechniek. Dit houdt in dat er geen spanen vrijkomen. Het materiaal wordt in de meeste gevallen door vervorming in het gewenste model gebracht. De verspanende bewerkingstechniek wordt het vaakst gekozen, maar is niet de meest nauwkeurige techniek. Bovendien heb je te maken met veel afval en dit maakt het productieproces duurder. Toch blijft frezen nog één van de meest geliefde methodes.

Wat is asgatfrezen?

Met asgatfrezen kun je perfecte sleuven in werkstukken maken. Alles draait bij deze techniek om de soort frees die wordt gebruikt. In dit geval dus de asgatfrees. De naam geeft het al een beetje aan hoe de frees eruit ziet. Deze frees is in de kern voorzien van een gat. Dit is bestemd om op een as te zetten. Dit is een verschil met veel andere soorten frezen die een gesloten kern hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij vingerfrezen. De kern zorgt er juist voor dat de sleuf ontstaat. Bij asgatfrezen juist niet. De buienzijdes van de afgatfrees zijn voorzien van tanden of plaatjes, waardoor de sleuf dus vanaf de buitenkant wordt gefreesd. Het aantal tanden rondom het gat, bepaalt de kracht waarmee er gefreesd kan worden. Dit is vooral afhankelijk van het gebruikte materiaal. Sterke metaalsoorten kunnen beter bewerkt worden met een asgatfrees met minimaal vijf of zes tanden.

Weten welke kosten je bespaart met asgatfrezen? Wij helpen graag!

Uitvoeringen van de asgatfrees

Er zijn verschillende uitvoeringen van de asgatfrees verkrijgbaar. Uiteraard zal het soort sleuf of groef bepalen welke asgatfrees je moet gebruiken. Hoe sterker het materiaal, des te meer tanden heeft een asgatfrees nodig. Verder kun je kiezen uit gecoate en ongecoate asgatfrezen. Hoewel gecoate asgatfrezen vaak de voorkeur hebben, kan toch gekozen worden voor ongecoate asgatfrezen. Dit heeft er namelijk mee te maken dat een gecoate asgatfrees iets ruwer is. Vooral bij het maken van verfijnde sleuven, kan dit ongeschikt zijn. Gecoate asgatfrezen hebben wel het voordeel dat ze zeer slijtvast zijn. Daarnaast zijn gecoate frezen veel beter bestand tegen de hitte. Heb je een sterk materiaal waar moeilijk door te komen is, dan zal er in de regel veel hitte vrijkomen. Het dient dan de aanbeveling om een gecoate asgatfrees te gebruiken. Overigens kun je ook voor een ongecoate asgatfrees in ruwe uitvoering kiezen als dit nodig moest zijn. Het kan ook nodig zijn om sleuven te maken die niet vlak zijn, dus met een schuine kant. Hiervoor zijn speciale asgatfrezen beschikbaar.

Waarom frezen met een CNC frees?

Het frezen van metaal is één van de oudste metaalbewerkingstechnieken. Dit was altijd een bewerkelijke en niet snelle techniek. Vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw is hier verandering in gekomen. Tijdens de Korea oorlog hadden de Verenigde Staten behoefte aan veel oorlogstuig en vooral ook snel geleverd. De uitvinding van machinebesturing door middel van analoge computertechnologie was een uitkomst. Hiermee was de eerste CNC freesmachine een feit. Vooral toen de metaalindustrie de CNC techniek omarmde. CNC machines zijn vandaag de dag geheel digitaal, waardoor je alleen nog maar een CAD tekening hoeft in te laden. Naar aanleiding van het ontwerp gaat de CNC freesmachine automatisch aan de slag.

CNC prijzen vergelijken

Moeten jouw producten of onderdelen voorzien worden van een sleuf of een groef? Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, waaronder door middel van asgatfrezen. Zoek daarom een metaalbewerkingsbedrijf die dit voor jou kan uitvoeren. Om een lange zoektocht te voorkomen, kun je ook een beroep doen op CNC Nederland. Wanneer je het webformulier op onze website invult, dan zorgen wij dat jij de prijzen van verschillende lokale en/of internationale CNC bedrijven krijgt. CNC prijzen vergelijken wordt je zo erg gemakkelijk gemaakt. Tevens wijzen wij je een eigen accountmanager toe die je verder kan helpen op je zoektocht naar de meest geschikte en goedkoopste aanbieder.

Vraag direct persoonlijke offertes voor CNC metaal asgatfrezen aan!

Veelgestelde vragen over CNC metaal frezen met asgatfrezen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!