Frezen met stiftfrezen

Vind gratis jouw CNC metaalbedrijf voor metaal stiftfrezen

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaal stiftfrezen
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn voor CNC metaal stiftfrezen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Accuraat in productie

30 september 2023

We hadden een partner voor productie nodig die ons project secuur zou kunnen bewerken. Dankzij CNC Nederland zijn we hierin geslaagd.

- Klaas Kuipers

Fijn!

17 september 2023

Afgelopen week een aanvraag gedaan en we moeten eerlijk toegeven dat we niet verwacht hadden dat het zo goed zou werken. We staan in contact met een super fijn bedrijf!

- Ronald Hendriks

Gewaardeerde zakenpartner

11 september 2023

We zochten een innovatieve partij. Zij lopen met de experts qua modernisering en digitalisering mooi voorop. Ons project kon snel van start na het ontvangen van de prijsopgaven voor frezen en draai producten.

- Roel Smeets

Super service

6 september 2023

Afgelopen week het formuliertje ingevuld en we moeten eerlijk zeggen dat we niet verwacht hadden dat het zo goed zou werken. Wat een super service!

- Paul Jacobs

Snel en goed

29 augustus 2023

Snelle communicatie. Eerlijke prijs.

- Paul van den Bosch

Aan te raden

23 augustus 2023

In onze branche (ruimtevaart) is het van vitaal belang de volledige richtlijnen en strakke procedures te doorlopen. Onze ondervinding is dat dit via CNC geen enkel probleem was.

- Pieter Kuipers

Meedenken op basis van expertise

16 augustus 2023

Er werd uitvoerig met ons mee gedacht. De opdracht daarom ook gegund via CNC Nederland.

- Arie Smeets

Communicatie klantgericht

8 augustus 2023

Eerlijke en ongecompliceerde communicatie kenmerken deze organisatie met betrekking tot het produceren van ons product.

- Renate de Bruijn

Dienstverlenend

30 juli 2023

CNC Nederland heeft de klant vooraan staan. De betreffende partij had zeer veel oog voor detail en er werd met ons project meegedacht. Ons dagelijks werk zit in quick response management. De CNC partij is snel in staat om een oplossing te bieden.

- Annemieke Smit

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 114 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Frezen met stiftfrezen

Afhankelijk van de producten of onderdelen die gemaakt worden, kun je tijdens het frezen kiezen voor verschillende soorten bewerkingen. Frezen is namelijk meer dan enkel met een roterende kop door materiaal gaan. Het product kan bijvoorbeeld voorzien zijn van sleuven binnen CNC metaal frezen. In dit geval is er een andere bewerking nodig. Soms moeten producten vanuit een speciale hoek worden gefreesd en ook dit moet door een speciale bewerking gebeuren. Voor al deze bewerkingen zijn weer speciale frezen nodig. Schachtvrezen en asgatfrezen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor het maken van sleuven en groeven. Een frees soort die gebruikt kan worden voor verschillende soorten bewerkingen, zijn stiftfrezen.

Wat zijn stiftfrezen

Stiftfrezen zijn andere soort frezen dan de meeste gebruikelijke frezen. Bij de meeste frezen is het gebruikelijk dat de frees in het metaal snijdt en zo het product vormt. Een stiftfrees is dusdanig vormgegeven, dat er niet gesneden wordt, maar geschuurd. Een stiftfrees heeft zijn naam vooral te danken aan de lange schacht, met hieraan een kop die eruit ziet als een soort van rasp, ook wel eens een kop met kruisvertanding genoemd. Het veelal om een HSS schacht, oftewel High Speed Steel, in het Nederlands snelstaal genoemd. Hierop zit een volhardmetalen freeskop. Enkele kenmerken van de stiftfrees zijn het hoge verspanende vermogen, de frees is bestand tegen zeer zware belastingen en hoge temperaturen.

De legering van snelstaal

De schacht van de stiftfrees bestaat uit snelstaal. Naast het feit dat snelstaat geschikt is om zeer harde metaalsoorten te bewerken, is snelstaal zeer geschikt om te gebruiken tijdens bewerkingen waarbij de temperatuur zeer hoog oploopt. Snelstaal is bestand tot temperaturen tot 600° Celsius. Hoewel snelstaal geschikt is voor zeer harde materialen, is het snelstaal niet het hardste materiaal waarmee gefreesd kan worden. Frezen met een diamant zijn nog harder. Het voordeel van snelstaal, is vooral dat het bestand is tegen stoten en beter onderbroken snij- of schaafbewerkingen kan uitvoeren. Snelstaal bestaat uit een legering van ijzer, wolfraam, chroom, vanadium en koolstof. Chroom zorgt voor de hardheid van de stiftfrees en vanadium voor de taaiheid.

Weten welke kosten je bespaart met metaal stiftfrezen? Wij helpen graag!

De freeskop van stiftfrezen

Er zijn diverse soorten stiftfrezen verkrijgbaar, met ieder een andere freeskop. Afhankelijk van de vormen die gefreesd moeten worden, kies je voor een bepaalde freeskop. Zo kun je met een bepaalde freeskop gemakkelijk profielen bewerken, materiaal verwijderen op moeilijk bereikbare plekken of het werkstuk van een bepaalde vorm voorzien. De freeskop van een stiftfrees bestaat normaliter uit een kruisvertanding, dus de zogenaamde rasp. Maar er zijn ook gladde freeskoppen beschikbaar. Zo zijn er stiftfrezen in een cilindrische vorm, kogelvorm, druppelvorm, een ronde of spitse boogvorm, vlamvorm en kegelvorm. Verder zijn er nog speciale cilindrische frezen met een boorpunt of een freespunt. De mogelijkheden met stiftfrezen zijn dus groot, waarbij een product op verschillende manieren bewerkt kan worden.

De vertandingen van stiftfrezen

De vorm van stiftfrezen is belangrijk, evenals de keuze voor een gladde freeskop of een freeskop met vertandingen. In de meeste gevallen zal er gekozen worden voor een stiftfrees met vertandingen. Je hebt dan nog de keuze uit verschillende soorten vertandingen. Het soort vertanding, bepaalt de uiteindelijk kwaliteit van het geschuurde oppervlak. Er zijn freeskoppen met hele fijne vertandingen, grove vertandingen en nog diverse tussensoorten. De mate van vertanding geeft niet alleen het uiteindelijk resultaat aan, bepaalde vertandingen zijn geschikt om specifiek materiaal te bewerken. Sommige stiftfrezen met een bepaalde vertanding zijn bijvoorbeeld alleen geschikt om aluminium te bewerken. Ook de grootte van de spanen wordt met de keuze voor een bepaald soort vertanding bepaald.

Gecoate en ongecoate stiftfrezen

HSS stiftfrezen zijn al zeer hard en geschikt om voor harde metalen te gebruiken. Er is ook een onderscheid te maken tussen gecoate en ongecoate stiftfrezen. Wanneer een stiftfrees is gecoat, dan zijn de frezen nog beter bestand tegen warmteontwikkeling. De ongecoate stiftfrezen kunnen ook tegen hoge temperaturen, maar zijn voor universeel gebruik. Moeten er metalen worden bewerkt waar zeer veel hitteontwikkeling bij komt kijken, dan is het verstandig om voor een gecoate stiftfrees te kiezen.

CNC prijzen vergelijken

Zijn er producten die je wilt laten bewerken met een stiftfrees? Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk met een CNC frees. CNC is het volledig computergestuurd frezen, zonder dat de machine door mankracht te hoeven worden bediend. Het resultaat is hiermee nauwkeuriger en er kan sneller in grotere aantallen geproduceerd worden. Als je nog op zoek bent naar een CNC bedrijf die je kan helpen, dan kan CNC Nederland je helpen. Door het invullen van het formulier op onze website, krijg je de prijzen van diverse metaalbewerkingsbedrijven in je postvak. Hiermee maken wij CNC prijzen vergelijken gemakkelijker. Mocht je toch nog begeleiding nodig hebben? Neem dan contact op met je eigen account manager die wij je toewijzen.

Vraag direct messcherpe offertes voor CNC metaal stiftfrezen aan!

Veelgestelde vragen over CNC metaal stiftfrezen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!