Frezen met stiftfrezen

Vind gratis jouw CNC metaalbedrijf voor metaal stiftfrezen

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaal stiftfrezen
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn voor CNC metaal stiftfrezen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Vlugge offerte

2 april 2024

Binnen korte tijd na het aanvragen van de offerte had ik deze ontvangen. Bedankt voor de snelle levering.

- Wendy de Ruiter

Perfecte tip

28 maart 2024

Via vrienden beland bij deze website. concreet en overzichtelijk. Ook tevreden over de gekozen medewerker.

- Adrianus Kok

Via forum hier terechtgekomen

22 maart 2024

Door een forum deze site gevonden. Positief over de ontvangen offerte. Erg tevreden over het werk van de professional!

- Koen van den Broek

Aangenaam verrast

13 maart 2024

Afgelopen week offertes aangevraagd en ik moet toegeven dat ik niet verwacht had dat het zo goed zou werken. Wat mooi dat dit bestaat!

- Peter de Jonge

Tarieven fair

7 maart 2024

Kosten zijn fair voor het bewerken van onze diverse materialen.

- René de Ruiter

CNCNederland is top!

25 februari 2024

Lang op zoek geweest naar een website zoals deze, totdat een kennis mij tipte op CNCNederland. Ik werk namelijk in dezelfde sector, maar krijg soms verzoeken op lange afstand. Omdat ik hun toch wil helpen stuur ik ze vanaf heden naar cncnederland.nl!

- Alexander Willems

Duidelijke website

20 februari 2024

Mijn verwachting was aanzienlijke kosten te maken, maar gelukkig viel dit mee!

- Susanne Post

Google is je grootste vriend

15 februari 2024

Een korte zoektocht op google bracht me naar CNCNederland. Op het oog zag het er goed uit dus direct het offerteformulier ingevuld en erg te spreken over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Jelle Bosch

Efficiency staat voorop

7 februari 2024

Professionele partij. Leveren structureel maatwerk en communicatie is doelmatig. Zeer tevreden.

- Frank Jacobs

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 127 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Frezen met stiftfrezen

Afhankelijk van de producten of onderdelen die gemaakt worden, kun je tijdens het frezen kiezen voor verschillende soorten bewerkingen. Frezen is namelijk meer dan enkel met een roterende kop door materiaal gaan. Het product kan bijvoorbeeld voorzien zijn van sleuven binnen CNC metaal frezen. In dit geval is er een andere bewerking nodig. Soms moeten producten vanuit een speciale hoek worden gefreesd en ook dit moet door een speciale bewerking gebeuren. Voor al deze bewerkingen zijn weer speciale frezen nodig. Schachtvrezen en asgatfrezen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor het maken van sleuven en groeven. Een frees soort die gebruikt kan worden voor verschillende soorten bewerkingen, zijn stiftfrezen.

Wat zijn stiftfrezen

Stiftfrezen zijn andere soort frezen dan de meeste gebruikelijke frezen. Bij de meeste frezen is het gebruikelijk dat de frees in het metaal snijdt en zo het product vormt. Een stiftfrees is dusdanig vormgegeven, dat er niet gesneden wordt, maar geschuurd. Een stiftfrees heeft zijn naam vooral te danken aan de lange schacht, met hieraan een kop die eruit ziet als een soort van rasp, ook wel eens een kop met kruisvertanding genoemd. Het veelal om een HSS schacht, oftewel High Speed Steel, in het Nederlands snelstaal genoemd. Hierop zit een volhardmetalen freeskop. Enkele kenmerken van de stiftfrees zijn het hoge verspanende vermogen, de frees is bestand tegen zeer zware belastingen en hoge temperaturen.

De legering van snelstaal

De schacht van de stiftfrees bestaat uit snelstaal. Naast het feit dat snelstaat geschikt is om zeer harde metaalsoorten te bewerken, is snelstaal zeer geschikt om te gebruiken tijdens bewerkingen waarbij de temperatuur zeer hoog oploopt. Snelstaal is bestand tot temperaturen tot 600° Celsius. Hoewel snelstaal geschikt is voor zeer harde materialen, is het snelstaal niet het hardste materiaal waarmee gefreesd kan worden. Frezen met een diamant zijn nog harder. Het voordeel van snelstaal, is vooral dat het bestand is tegen stoten en beter onderbroken snij- of schaafbewerkingen kan uitvoeren. Snelstaal bestaat uit een legering van ijzer, wolfraam, chroom, vanadium en koolstof. Chroom zorgt voor de hardheid van de stiftfrees en vanadium voor de taaiheid.

Weten welke kosten je bespaart met metaal stiftfrezen? Wij helpen graag!

De freeskop van stiftfrezen

Er zijn diverse soorten stiftfrezen verkrijgbaar, met ieder een andere freeskop. Afhankelijk van de vormen die gefreesd moeten worden, kies je voor een bepaalde freeskop. Zo kun je met een bepaalde freeskop gemakkelijk profielen bewerken, materiaal verwijderen op moeilijk bereikbare plekken of het werkstuk van een bepaalde vorm voorzien. De freeskop van een stiftfrees bestaat normaliter uit een kruisvertanding, dus de zogenaamde rasp. Maar er zijn ook gladde freeskoppen beschikbaar. Zo zijn er stiftfrezen in een cilindrische vorm, kogelvorm, druppelvorm, een ronde of spitse boogvorm, vlamvorm en kegelvorm. Verder zijn er nog speciale cilindrische frezen met een boorpunt of een freespunt. De mogelijkheden met stiftfrezen zijn dus groot, waarbij een product op verschillende manieren bewerkt kan worden.

De vertandingen van stiftfrezen

De vorm van stiftfrezen is belangrijk, evenals de keuze voor een gladde freeskop of een freeskop met vertandingen. In de meeste gevallen zal er gekozen worden voor een stiftfrees met vertandingen. Je hebt dan nog de keuze uit verschillende soorten vertandingen. Het soort vertanding, bepaalt de uiteindelijk kwaliteit van het geschuurde oppervlak. Er zijn freeskoppen met hele fijne vertandingen, grove vertandingen en nog diverse tussensoorten. De mate van vertanding geeft niet alleen het uiteindelijk resultaat aan, bepaalde vertandingen zijn geschikt om specifiek materiaal te bewerken. Sommige stiftfrezen met een bepaalde vertanding zijn bijvoorbeeld alleen geschikt om aluminium te bewerken. Ook de grootte van de spanen wordt met de keuze voor een bepaald soort vertanding bepaald.

Gecoate en ongecoate stiftfrezen

HSS stiftfrezen zijn al zeer hard en geschikt om voor harde metalen te gebruiken. Er is ook een onderscheid te maken tussen gecoate en ongecoate stiftfrezen. Wanneer een stiftfrees is gecoat, dan zijn de frezen nog beter bestand tegen warmteontwikkeling. De ongecoate stiftfrezen kunnen ook tegen hoge temperaturen, maar zijn voor universeel gebruik. Moeten er metalen worden bewerkt waar zeer veel hitteontwikkeling bij komt kijken, dan is het verstandig om voor een gecoate stiftfrees te kiezen.

CNC prijzen vergelijken

Zijn er producten die je wilt laten bewerken met een stiftfrees? Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk met een CNC frees. CNC is het volledig computergestuurd frezen, zonder dat de machine door mankracht te hoeven worden bediend. Het resultaat is hiermee nauwkeuriger en er kan sneller in grotere aantallen geproduceerd worden. Als je nog op zoek bent naar een CNC bedrijf die je kan helpen, dan kan CNC Nederland je helpen. Door het invullen van het formulier op onze website, krijg je de prijzen van diverse metaalbewerkingsbedrijven in je postvak. Hiermee maken wij CNC prijzen vergelijken gemakkelijker. Mocht je toch nog begeleiding nodig hebben? Neem dan contact op met je eigen account manager die wij je toewijzen.

Vraag direct messcherpe offertes voor CNC metaal stiftfrezen aan!

Veelgestelde vragen over CNC metaal stiftfrezen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!