Frezen met wisselplaatfrezen

Vind gratis jouw CNC metaalbedrijf voor metaal frezen met wisselplaatfrezen

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaal frezen met wisselplaatfrezen
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn voor CNC metaal frezen met wisselplaatfrezen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Grote expertise

4 mei 2021

Voor een partij met ervaring, ga voor CNC Nederland. De kosten vielen binnen ons budget en konden daardoor vlot door naar productie.

- Ronald Prins

Specialist in bewerken

27 april 2021

Onze onderdelen zijn inmiddels in bewerking. Dankzij de communicatie van CNC Nederland en de organisatie waarmee we in zee zijn gegaan, hebben we instelbaarheid en deskundigheid in het bewerken van onze grondstoffen van onze producten.

- Robert van Dam

Prijsopgaven rap ontvangen.

21 april 2021

Na het snel ontvangen van de prijsopgaven zijn we vlot van start gegaan op de release datum van het ontwerp.

- Marjolein van Veen

Juiste prijs/kwaliteit verhouding

17 april 2021

Zeer content over de prijs/kwaliteit verhouding.

- Koen Maas

Deskundig

7 april 2021

Specialisten in CNC bewerking aanwezig.

- Iris de Bruin

Vlotte samenwerking

30 maart 2021

Na contact met CNC Nederland offertes aangevraagd en binnen een korte periode konden we starten met onze gewenste bewerkingen in productie.

- Joris Huisman

Secure afwerking

23 maart 2021

Erg doorslaggevend voor ons is de afwerking van de onderdelen. Dit is vooraf besproken en meegenomen in de contractafspraken. Resultaat is verbluffend, zeer content.

- Marco de Wit

Uitstekend in communicatie en planning

14 maart 2021

Full disclosure in communicatie en strakke planning nadat we akkoord zijn gegaan met de offerte.

- Michel Prins

Goed contact

11 maart 2021

Na de offerte had ik nog enkele vragen. Deze werden zeer snel en professioneel beantwoord. Supertevreden over de communicatie met dit bedrijf! Ook de juiste persoon gevonden.

- Hendrik de Bruijn

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 48 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Frezen met wisselplaatfrezen

Als er bij het maken van metalen producten gekozen wordt voor metaal frezen, dan volgt de uitdaging om hierbij de juiste frees te kiezen. Professionele metaalbewerkers hebben hier kennis van en een goede kijk hoe bepaalde materialen of producten met welke frees gefreesd kunnen worden. De verspanende bewerkingsindustrie kan tegenwoordig niet meer zonder wisselplaatfrezen. Er zijn talloze verschillende soorten wisselplaatfrezen te verkrijgen en daarom is enige kennis van de soort wisselplaten nodig als je hiermee aan de slag gaat. Als jij op zoek gaat naar een CNC frezer en het materiaal moet met een wisselplaatfrees worden bewerkt, dan is het nodig om een deskundige op dit gebied te vinden. Gelukkig kan dit door het formulier op onze website in te vullen, zodat je niet alleen CNC prijzen kunt vergelijken, maar ook een keuze voor een deskundige partij kunt maken.

Wat zijn wisselplaatfrezen?

De naam geeft al een beetje aan wat een wisselplaatfrees is. Je hebt te maken met een plaat(je) die verwisselbaar is. De wisselplaatfrees ziet er ongeveer uit als een asgatfrees, met tanden, oftewel met snijkanten aan de buitenzijde. Deze tanden bestaan uit wisselplaten. De wisselplaten zijn van hardmetaal en afhankelijk van de gekozen wisselplaten, wordt een werkstuk op een bepaalde wijze bewerkt. Het belangrijkste voordeel van wisselplaatfrezen, is dat de frees zelf altijd de originele vorm en afmetingen behoudt. Andere frezen zullen met de tijd slijten. De frees wordt kleiner of er ontstaan beschadigingen op. Deze vorm van slijtage komt alleen voor bij de wisselplaten. Mochten de wisselplaten versleten zijn, dan kun je de wisselplaten vervangen en hoeft niet de gehele frees vervangen te worden. Er zijn type wisselplaatfrezen, waarmee je de afmetingen van de wisselplaten kunt instellen. Hierdoor hoef je niet telkens van frees te wisselen, maar pas je de wisselplaten aan.

De vormen van wisselplaatfrezen

Het is geheel afhankelijk van de toepassing, welke soort wisselplaatfrees je moet gebruiken. De wisselplaten bestaan dan ook uit verschillende vormen. Totaal zijn er wel meer dan 1.000 verschillende soorten wisselplaatfrezen. De keuze wordt er dus niet gemakkelijker op en je moet hier verstand van zaken van hebben. Er zijn vierkante wisselplaten, maar ook ronde, driehoekige, rechthoekige en zeskantige wisselplaten. Iedere wisselplaat aan de frees, afhankelijk van de hoeveel snijkanten, neemt een stukje uit het materiaal op een bepaalde wijze. De keuze voor een bepaalde vorm, wordt bepaald door de neusradius. Dit is een beetje een technische verhaal, maar dit is de radius binnen een wisselplaat tussen twee hoeken. Kies je voor een kleine neusradius, dan is deze te gebruiken voor kleine snededieptes, maar is de snijkant wel minder sterk. Moet je een grote snedediepte maken, dan kies je voor een grote neusradius. Hiermee profiteer je ook van een sterkere snijkant.

Weten welke kosten je bespaart met metaal frezen met wisseplaatfrezen?

De verschillende soorten hoeken met wisselplaatfrezen

De grootte van de neusradius is het belangrijkste waar je op moet letten bij de keuze voor een wisselplaatfrees. Daarnaast zijn er nog allerlei ander soorten hoeken waar je op moet letten, om een bepaalde bewerking tot stand te brengen. De nevensnijkanthoek is bijvoorbeeld van invloed op de oppervlakteruwheid. Hoe kleiner deze is, des te beter is de ruwheid. De spaanhoek is ook erg belangrijk. De grootte van de spanen zijn van invloed op het hele productieproces. Wanneer spanen te groot zijn, kunnen ze vast blijven zitten tussen de wisselplaten. De spaanhoek is bepalend voor de vorming van de spanen, maar ook voor de warmteontwikkeling. Er zijn nog meer technische hoeken waar je op moet letten, zoals de vrijloophoek, de hellingshoek en de wighoek.

Spaanbrekers

Er zijn bepaalde wisselplaten die spaanbrekers worden genoemd. Bij de verspanende bewerkingstechniek, zijn de afmetingen en de vormen van de spanen van groot belang op het uiteindelijke resultaat van het werkstuk. Bij de meest optimale draaistand, zijn de spanen kort en regelmatig gevormd. Dit voorkomt dat de spanen het werkstuk aantasten en zo snel mogelijk afgevoerd kunnen worden. Een spaanbreker zorg hier mede voor. De spaanbreker zorgt ervoor dat de spaan in een aanwezig groef wordt geduwd en op regelmatige plakken breekt. Het risico op lange spanen met de nodige overlast en gevolgen is hierbij tot een minimum beperkt.

CNC prijzen vergelijken

Frezen en draaien blijven de meest gebruikte technieken in de metaalindustrie. Bij het frezen kunnen diverse bewerkingstechnieken ingezet worden en met verschillende soorten frezen. Het is daarom noodzakelijk om een producent te kiezen die betrouwbaar is en kennis van zaken heeft van de verschillende freestechnieken. Daarnaast is CNC frezen een eerste vereiste. Hiermee worden je producten zeer nauwkeurig gefreesd en kunnen grote aantallen in een relatief korte tijd gemaakt worden. Vul het formulier op de website in en ontvang per omgaande offertes van verschillende metaalbewerkingsbedrijven. CNC prijzen vergelijken wordt je zo erg gemakkelijk gemaakt. Tevens mag je ook altijd contact opnemen met je eigen account manager, die je verder kan helpen of waaraan jij je vragen over de verschillende freestechnieken kunt stellen.

Vraag snel scherpe offertes voor CNC metaal frezen met wisselplaatfrezen aan!

Veelgestelde vragen over CNC metaal frezen met wisselplaatfrezen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!