Frezen met wisselplaatfrezen

Vind gratis jouw CNC metaalbedrijf voor metaal frezen met wisselplaatfrezen

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaal frezen met wisselplaatfrezen
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn voor CNC metaal frezen met wisselplaatfrezen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Content met uitrol ontwerp

2 juli 2024

Kwaliteit stond voorop wat betreft dit onderzoek en ontwerp. Via het aanbod ( offertes bij CNC Nederland) konden we het freeswerk via een vierassige bank laten uitvoeren.Dit bleek inderdaad wat we nodig hadden. Erg content.

- Iris Kramer

Behulpzaam

27 juni 2024

We hadden raadgeving nodig en hebben dit via CNC Nederland opgevraagd. We hebben een erkend advies gekregen en zijn nu in de fase van bewerking.

- Ruud Brouwer

Ontzorging in samenwerking

15 juni 2024

CNC Nederland heeft ons in het offerte traject ontzorgt en de partij waar we mee in zee zijn gegaan volgt dit ook op.

- Johanna Koster

Juiste prijs/kwaliteit verhouding

9 juni 2024

Zeer content over de prijs/kwaliteit verhouding.

- Mirjam Peeters

Meedenkend

1 juni 2024

Indien gewenst wordt er meegedacht. Voorafgaand de optimalisatie van onze wensen besproken en de haalbaarheid ervan. Expertise van gekozen CNC bedrijf is hoog.

- Barbara van de Velde

De perfecte match

31 mei 2024

Via CNCNederland de mogelijkheid gehad uit meerdere offertes. Vanuit hier het ideale bedrijf benadert voor onze klus. Ontzettend bedankt!

- Gerrit Timmermans

Heldere communicatie

18 mei 2024

Heldere communicatie waardoor we gauw tot uitwerking van ons product over konden gaan.

- Lisette Bakker

Vakkundig

14 mei 2024

Veel expertise voorhanden bij de partners van CNC Nederland.

- Adrianus Hofman

Vlot en secuur

9 mei 2024

We zochten een partij die in staat zou zijn ons project en de betreffende onderdelen heel nauwkeurig te bewerken. Dat is zeer goed gelukt.

- Maurice Huisman

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 130 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Frezen met wisselplaatfrezen

Als er bij het maken van metalen producten gekozen wordt voor metaal frezen, dan volgt de uitdaging om hierbij de juiste frees te kiezen. Professionele metaalbewerkers hebben hier kennis van en een goede kijk hoe bepaalde materialen of producten met welke frees gefreesd kunnen worden. De verspanende bewerkingsindustrie kan tegenwoordig niet meer zonder wisselplaatfrezen. Er zijn talloze verschillende soorten wisselplaatfrezen te verkrijgen en daarom is enige kennis van de soort wisselplaten nodig als je hiermee aan de slag gaat. Als jij op zoek gaat naar een CNC frezer en het materiaal moet met een wisselplaatfrees worden bewerkt, dan is het nodig om een deskundige op dit gebied te vinden. Gelukkig kan dit door het formulier op onze website in te vullen, zodat je niet alleen CNC prijzen kunt vergelijken, maar ook een keuze voor een deskundige partij kunt maken.

Wat zijn wisselplaatfrezen?

De naam geeft al een beetje aan wat een wisselplaatfrees is. Je hebt te maken met een plaat(je) die verwisselbaar is. De wisselplaatfrees ziet er ongeveer uit als een asgatfrees, met tanden, oftewel met snijkanten aan de buitenzijde. Deze tanden bestaan uit wisselplaten. De wisselplaten zijn van hardmetaal en afhankelijk van de gekozen wisselplaten, wordt een werkstuk op een bepaalde wijze bewerkt. Het belangrijkste voordeel van wisselplaatfrezen, is dat de frees zelf altijd de originele vorm en afmetingen behoudt. Andere frezen zullen met de tijd slijten. De frees wordt kleiner of er ontstaan beschadigingen op. Deze vorm van slijtage komt alleen voor bij de wisselplaten. Mochten de wisselplaten versleten zijn, dan kun je de wisselplaten vervangen en hoeft niet de gehele frees vervangen te worden. Er zijn type wisselplaatfrezen, waarmee je de afmetingen van de wisselplaten kunt instellen. Hierdoor hoef je niet telkens van frees te wisselen, maar pas je de wisselplaten aan.

De vormen van wisselplaatfrezen

Het is geheel afhankelijk van de toepassing, welke soort wisselplaatfrees je moet gebruiken. De wisselplaten bestaan dan ook uit verschillende vormen. Totaal zijn er wel meer dan 1.000 verschillende soorten wisselplaatfrezen. De keuze wordt er dus niet gemakkelijker op en je moet hier verstand van zaken van hebben. Er zijn vierkante wisselplaten, maar ook ronde, driehoekige, rechthoekige en zeskantige wisselplaten. Iedere wisselplaat aan de frees, afhankelijk van de hoeveel snijkanten, neemt een stukje uit het materiaal op een bepaalde wijze. De keuze voor een bepaalde vorm, wordt bepaald door de neusradius. Dit is een beetje een technische verhaal, maar dit is de radius binnen een wisselplaat tussen twee hoeken. Kies je voor een kleine neusradius, dan is deze te gebruiken voor kleine snededieptes, maar is de snijkant wel minder sterk. Moet je een grote snedediepte maken, dan kies je voor een grote neusradius. Hiermee profiteer je ook van een sterkere snijkant.

Weten welke kosten je bespaart met metaal frezen met wisseplaatfrezen?

De verschillende soorten hoeken met wisselplaatfrezen

De grootte van de neusradius is het belangrijkste waar je op moet letten bij de keuze voor een wisselplaatfrees. Daarnaast zijn er nog allerlei ander soorten hoeken waar je op moet letten, om een bepaalde bewerking tot stand te brengen. De nevensnijkanthoek is bijvoorbeeld van invloed op de oppervlakteruwheid. Hoe kleiner deze is, des te beter is de ruwheid. De spaanhoek is ook erg belangrijk. De grootte van de spanen zijn van invloed op het hele productieproces. Wanneer spanen te groot zijn, kunnen ze vast blijven zitten tussen de wisselplaten. De spaanhoek is bepalend voor de vorming van de spanen, maar ook voor de warmteontwikkeling. Er zijn nog meer technische hoeken waar je op moet letten, zoals de vrijloophoek, de hellingshoek en de wighoek.

Spaanbrekers

Er zijn bepaalde wisselplaten die spaanbrekers worden genoemd. Bij de verspanende bewerkingstechniek, zijn de afmetingen en de vormen van de spanen van groot belang op het uiteindelijke resultaat van het werkstuk. Bij de meest optimale draaistand, zijn de spanen kort en regelmatig gevormd. Dit voorkomt dat de spanen het werkstuk aantasten en zo snel mogelijk afgevoerd kunnen worden. Een spaanbreker zorg hier mede voor. De spaanbreker zorgt ervoor dat de spaan in een aanwezig groef wordt geduwd en op regelmatige plakken breekt. Het risico op lange spanen met de nodige overlast en gevolgen is hierbij tot een minimum beperkt.

CNC prijzen vergelijken

Frezen en draaien blijven de meest gebruikte technieken in de metaalindustrie. Bij het frezen kunnen diverse bewerkingstechnieken ingezet worden en met verschillende soorten frezen. Het is daarom noodzakelijk om een producent te kiezen die betrouwbaar is en kennis van zaken heeft van de verschillende freestechnieken. Daarnaast is CNC frezen een eerste vereiste. Hiermee worden je producten zeer nauwkeurig gefreesd en kunnen grote aantallen in een relatief korte tijd gemaakt worden. Vul het formulier op de website in en ontvang per omgaande offertes van verschillende metaalbewerkingsbedrijven. CNC prijzen vergelijken wordt je zo erg gemakkelijk gemaakt. Tevens mag je ook altijd contact opnemen met je eigen account manager, die je verder kan helpen of waaraan jij je vragen over de verschillende freestechnieken kunt stellen.

Vraag snel scherpe offertes voor CNC metaal frezen met wisselplaatfrezen aan!

Veelgestelde vragen over CNC metaal frezen met wisselplaatfrezen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!