Frezen met wisselplaatfrezen

Vind gratis jouw CNC metaalbedrijf voor metaal frezen met wisselplaatfrezen

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaal frezen met wisselplaatfrezen
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn voor CNC metaal frezen met wisselplaatfrezen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Correcte prijs/kwaliteit verhouding

18 november 2022

Zeer content over de prijs/kwaliteit verhouding.

- Sebastiaan van de Velde

Vlotte doorlooptijd

7 november 2022

Na de offertes vlot van start met het bewerken van ons concept.

- Manon van Loon

Offertes snel in huis

5 november 2022

Offertes snel ontvangen, project kon vervolgens snel van start.

- Sjoerd de Bruin

Klantgericht

28 oktober 2022

Veelal overleg gehad over onze producten. Het CNC bedrijf kwam met de optie om een eenvoudige invoering te realiseren met een hoge buffer. Daardoor dus grote hoeveellheden kunnen automatiseren.

- Bas Hoekstra

Offertes vlug in huis

19 oktober 2022

Na het snel ontvangen van de prijsopgaven zijn we vlot van start gegaan op de release datum van het project.

- Yvonne Willems

Forum bood hulp

13 oktober 2022

Door een forum hier beland. Tevreden over de ontvangen offerte. Ook de specialist heeft goed werk geleverd

- Wendy van den Broek

Nette tarieven

4 oktober 2022

We konden vlug in productie. Prijzen in de offertes waren eerlijk.

- Johannes Schipper

Dienstverlenend

29 september 2022

Klantgerichtheid staat hier hoog in het vaandel. Oog voor detail en de CNC organisatie van onze voorkeur was buitengewoon flexibel in het meedenken. Quick response management is voor ons dagelijkse kost. Hierdoor zeer content met de door ons gekozen CNC organisatie (en het voorgaande offerte traject).

- Wilhelmus Vos

Partner met ervaring

24 september 2022

Via CNC hebben wij onze zakenpartner gevonden op het gebied van medische technologie. Tevreden met het traject en de communicatie rondom de offertes en aflevering van onze onderdelen.

- Diana van Doorn

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 88 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Frezen met wisselplaatfrezen

Als er bij het maken van metalen producten gekozen wordt voor metaal frezen, dan volgt de uitdaging om hierbij de juiste frees te kiezen. Professionele metaalbewerkers hebben hier kennis van en een goede kijk hoe bepaalde materialen of producten met welke frees gefreesd kunnen worden. De verspanende bewerkingsindustrie kan tegenwoordig niet meer zonder wisselplaatfrezen. Er zijn talloze verschillende soorten wisselplaatfrezen te verkrijgen en daarom is enige kennis van de soort wisselplaten nodig als je hiermee aan de slag gaat. Als jij op zoek gaat naar een CNC frezer en het materiaal moet met een wisselplaatfrees worden bewerkt, dan is het nodig om een deskundige op dit gebied te vinden. Gelukkig kan dit door het formulier op onze website in te vullen, zodat je niet alleen CNC prijzen kunt vergelijken, maar ook een keuze voor een deskundige partij kunt maken.

Wat zijn wisselplaatfrezen?

De naam geeft al een beetje aan wat een wisselplaatfrees is. Je hebt te maken met een plaat(je) die verwisselbaar is. De wisselplaatfrees ziet er ongeveer uit als een asgatfrees, met tanden, oftewel met snijkanten aan de buitenzijde. Deze tanden bestaan uit wisselplaten. De wisselplaten zijn van hardmetaal en afhankelijk van de gekozen wisselplaten, wordt een werkstuk op een bepaalde wijze bewerkt. Het belangrijkste voordeel van wisselplaatfrezen, is dat de frees zelf altijd de originele vorm en afmetingen behoudt. Andere frezen zullen met de tijd slijten. De frees wordt kleiner of er ontstaan beschadigingen op. Deze vorm van slijtage komt alleen voor bij de wisselplaten. Mochten de wisselplaten versleten zijn, dan kun je de wisselplaten vervangen en hoeft niet de gehele frees vervangen te worden. Er zijn type wisselplaatfrezen, waarmee je de afmetingen van de wisselplaten kunt instellen. Hierdoor hoef je niet telkens van frees te wisselen, maar pas je de wisselplaten aan.

De vormen van wisselplaatfrezen

Het is geheel afhankelijk van de toepassing, welke soort wisselplaatfrees je moet gebruiken. De wisselplaten bestaan dan ook uit verschillende vormen. Totaal zijn er wel meer dan 1.000 verschillende soorten wisselplaatfrezen. De keuze wordt er dus niet gemakkelijker op en je moet hier verstand van zaken van hebben. Er zijn vierkante wisselplaten, maar ook ronde, driehoekige, rechthoekige en zeskantige wisselplaten. Iedere wisselplaat aan de frees, afhankelijk van de hoeveel snijkanten, neemt een stukje uit het materiaal op een bepaalde wijze. De keuze voor een bepaalde vorm, wordt bepaald door de neusradius. Dit is een beetje een technische verhaal, maar dit is de radius binnen een wisselplaat tussen twee hoeken. Kies je voor een kleine neusradius, dan is deze te gebruiken voor kleine snededieptes, maar is de snijkant wel minder sterk. Moet je een grote snedediepte maken, dan kies je voor een grote neusradius. Hiermee profiteer je ook van een sterkere snijkant.

Weten welke kosten je bespaart met metaal frezen met wisseplaatfrezen?

De verschillende soorten hoeken met wisselplaatfrezen

De grootte van de neusradius is het belangrijkste waar je op moet letten bij de keuze voor een wisselplaatfrees. Daarnaast zijn er nog allerlei ander soorten hoeken waar je op moet letten, om een bepaalde bewerking tot stand te brengen. De nevensnijkanthoek is bijvoorbeeld van invloed op de oppervlakteruwheid. Hoe kleiner deze is, des te beter is de ruwheid. De spaanhoek is ook erg belangrijk. De grootte van de spanen zijn van invloed op het hele productieproces. Wanneer spanen te groot zijn, kunnen ze vast blijven zitten tussen de wisselplaten. De spaanhoek is bepalend voor de vorming van de spanen, maar ook voor de warmteontwikkeling. Er zijn nog meer technische hoeken waar je op moet letten, zoals de vrijloophoek, de hellingshoek en de wighoek.

Spaanbrekers

Er zijn bepaalde wisselplaten die spaanbrekers worden genoemd. Bij de verspanende bewerkingstechniek, zijn de afmetingen en de vormen van de spanen van groot belang op het uiteindelijke resultaat van het werkstuk. Bij de meest optimale draaistand, zijn de spanen kort en regelmatig gevormd. Dit voorkomt dat de spanen het werkstuk aantasten en zo snel mogelijk afgevoerd kunnen worden. Een spaanbreker zorg hier mede voor. De spaanbreker zorgt ervoor dat de spaan in een aanwezig groef wordt geduwd en op regelmatige plakken breekt. Het risico op lange spanen met de nodige overlast en gevolgen is hierbij tot een minimum beperkt.

CNC prijzen vergelijken

Frezen en draaien blijven de meest gebruikte technieken in de metaalindustrie. Bij het frezen kunnen diverse bewerkingstechnieken ingezet worden en met verschillende soorten frezen. Het is daarom noodzakelijk om een producent te kiezen die betrouwbaar is en kennis van zaken heeft van de verschillende freestechnieken. Daarnaast is CNC frezen een eerste vereiste. Hiermee worden je producten zeer nauwkeurig gefreesd en kunnen grote aantallen in een relatief korte tijd gemaakt worden. Vul het formulier op de website in en ontvang per omgaande offertes van verschillende metaalbewerkingsbedrijven. CNC prijzen vergelijken wordt je zo erg gemakkelijk gemaakt. Tevens mag je ook altijd contact opnemen met je eigen account manager, die je verder kan helpen of waaraan jij je vragen over de verschillende freestechnieken kunt stellen.

Vraag snel scherpe offertes voor CNC metaal frezen met wisselplaatfrezen aan!

Veelgestelde vragen over CNC metaal frezen met wisselplaatfrezen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!