Metaal snijden door middel van autogeen snijden

Vind een bedrijf voor het snijden van metaal door autogeen snijden via CNC metaalbewerking

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaalbewerking voor het autogeen snijden van metaal.
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare organisaties kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van CNC metaalbewerking voor autogeen snijden zijn.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Nette tarieven

29 december 2021

Tevreden met de bewerkingen. Prijzen in de offertes waren eerlijk.

- Peter Maas

Tevreden

22 december 2021

Zeer tevreden met de communicatie en uitrol van de bewerkingen van onze onderdelen.

- Mariska de Vries

Zeer capabel

14 december 2021

De manier van de materialen bewerken is van hoge kwaliteit en zeer zorgvuldig.

- Adrianus Hendriks

Content met uitrol ontwerp

8 december 2021

Ons project behoefte hoge deugdelijkheid. We kregen een aanbod via CNC van een organisatie die het freeswerk via een vierassige bank aanbiedt. Dit bleek exact wat we nodig hadden. Eindproduct is erg goed opgeleverd.

- Angela Jacobs

Gelijk gevonden wie ik nodig had via cncnederland.nl

1 december 2021

Ik ben erg onder de indruk van het tempo waarin ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Door google kwam ikop cncnederland.nl terecht, en de pagina zag er allemaal heel netjes uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Mijns inziens duurde het nog 2 uur of ik had al een bedrijf gevonden waarmee ik aan de slag ging.

- Remco Bosman

Aan te raden

22 november 2021

In onze branche (ruimtevaart) is het van groot belang de volledige richtlijnen en strakke procedures te doorlopen. Dit was logisch in het gehele traject.

- Renate Peeters

Super service

16 november 2021

Gisteren offertes aangevraagd en ik moet toegeven dat ik niet verwacht had dat het zo goed zou werken. Wat mooi dat dit bestaat!

- Johannes Smits

Via linkedin niet hetzelfde

10 november 2021

Voor ons bedrijf zijn we redelijk actief op websites als Linkedin. Als eerste natuurlijk ons eigen netwerk gevraagd voor hulp, maar daar kwamen eigenlijk geen hulpmiddelen uit waarbij we tevreden waren. Iemand anders raadde cncnederland.nl aan en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Anita de Graaf

Content met uitrol project

3 november 2021

Kwaliteit stond voorop wat betreft dit project en concept. We kregen een aanbod via CNC van een organisatie die het freeswerk via een vierassige bank aanbiedt. Dit sloot naadloos aan bij wat we zochten. Eindproduct is erg goed opgeleverd.

- Paulus Huisman

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 66 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Metaal en staal autogeensnijden

In de metaalbewerking zijn verschillende technieken om metaal te snijden, zoals het frezen van metaal, lasersnijden en plasmasnijden. Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een bepaalde techniek, zoals lasersnijden, te kiezen en iedere soort techniek heeft zijn eigen voor- en nadelen. De oudste snijtechniek in de metaalbewerking is autogeen snijden. Ondanks nieuwere technieken als lasersnijden, is autogeen snijden nog steeds een veelgebruikte techniek. In fabrieken waar metaalplaten worden gesneden kan gebruik worden gemaakt van CNC autogeensnijden, waardoor ook dit klassieke proces volledig geautomatiseerd is. Autogeensnijden kan ook met kleinere snijbranders, zodat metaal op locatie bewerkt kan worden.

Zeggen woorden als zuurstofstraal, vlaktemperatuur, acetyleen, plasmasnijden, lasersnijden je niet zoveel?
Of weet je ergens wel wat er bedoelt wordt met een snijbrander, plaatwerk, snijsnelheid en profielen in lasersnijden maar ben je alles behalve een expert? Lees rustig even onze website door. We proberen je uit te leggen wat onze experts voor jou kunnen betekenen met betrekking tot dit proces. Zaken als lasersnijden, plasmasnijden of autogeen laten snijden wil je natuurlijk niet bij de plaatselijke metaal boer laten doen. Hier zoek je een vakman als een snijbedrijf voor, die op de mm nauwkeurig werkt.

Bewerken metaal tot op de mm

Autogeen snijden is de klassieke manier van metaal snijden door een snijbedrijf, in tegenstelling tot lasersnijden. Zoals soms wel eens gedacht wordt, zal bij autogeen snijden het materiaal niet gesmolten worden, maar vindt er verbranding plaats. Bij technieken als lasersnijden en plasmasnijden wordt het materiaal door de hitte juist gesmolten. Het snijden vindt plaats in twee fases. In de eerste fase vindt het voorverwarmen plaats. Het metaal wordt dusdanig voorverwarmd, dat het roodgloeiend wordt. Daarna vindt de tweede fase plaats. Er wordt aan de brander zuurstof toegevoegd. Het metaal is dusdanig heet, dat zuurstof voldoende is om een snede tot stand te brengen. Het zuurstof wordt uitgeblazen en blaast hiermee het slak, dus het verbrande metaal weg uit de snede. Het materiaal is dusdanig heet, dat een nieuwe gasvlam niet nodig is, enkel zuurstof blaast de slag weg en de hitte zorgt voor een verdere smelting van de snede. De snede kan bij autogeensnijden hierdoor snel gemaakt worden en deze methode is zeer geschikt voor dikkere metaalsoorten. Wel moet door het snijbedrijf de aanwezige zuurstof goed gereguleerd worden. Te weinig zuurstof zorgt ervoor dat het snijden te langzaam en te moeizaam gaat en te veel zuurstof geeft juist een te brede snede. Dat gaat zowel rond als vierkant profiel.

Eigenschappen metaal afhankelijk van snijsnelheid plaatwerk

Er zijn diverse soorten metaalsoorten, maar niet iedere metaalsoort kan bewerkt worden door middel van autogeensnijden. Voorwaarde bij autogeensnijden, is dat er een metaalsoort wordt gebruikt zonder een hoog koolstofgehalte, zoals staal. Hierbij komt onvoldoende verbrandingswarmte vrij. Deze metaalsoorten smelten uiteindelijk te langzaam, waardoor de vrijgekomen slak niet goed weggeblazen kan worden. Hierdoor blijft slak plakken en kan het zelfs de zuurstof afschermen, waardoor er onvoldoende verwarmd en weggeblazen kan worden, zowel vierkant als rond. RVS en aluminium zijn metaalsoorten die niet geschikt zijn voor autogeensnijden. Staal wordt het meeste gebruikt bij het autogeensnijden. Wanneer plasmasnijden niet helpt brengt lasersnijden vaak uitkomst.

Nieuwsgierig? Vraag vrijblijvend offertes aan voor CNC autogeen snijden

Het gekozen gas voor autogeen snijden en het insteken van de plaat

De brandstof bij autogeen snijden is gas of propaan. Het hangt van het soort verhittingsgas af, hoe mooi de snede uiteindelijk wordt. Hoe heter het verhittingsgas wordt, des te mooiere sneden er ontstaan. Veel bekende soorten gas die gebruikt kunnen worden zijn propaan, propyleen en waterstofgas. Wil je verzekerd zijn van een goede kwaliteit en mooie snede? Kies dan voor ethyn in plaats van propaan. Dit verhittingsgas wordt het meest heet en zal een perfect resultaat geven. Een autogeen snijmachine kan ook werken op aardgas, LPG en zelf op benzine. Hoewel ethyn het beste resultaat geeft, is dit wel een verhittingsgas met een fors hogere prijs en behoort tot andere profielen. Het product moet het waard zijn om gesneden te worden met hulp van ethyn. Als de snijkwaliteit minder van belang is, dan kan er als profiel beter voor goedkopere soorten gas worden gekozen.

Een groot aspect van het autogeensnijden is het insteken van de plaat. Om dit zo goed mogelijk te laten gebeuren moet de plaat of het staal eerst voorverwarmd worden door de gebruiker. Dit om het vuil en de roest op de plaat te verwijderen. Daarna wordt de druk van de zuurstofstroom op maximaal gezet, zo duurt het insteken zo kort mogelijk. Hierna zal de druk omlaag worden gebracht om het snijproces te starten.

De snijmachine

Kort door de bocht bestaat een autogeen snijmachine uit twee belangrijke onderdelen, namelijk de snijtafel en het portaal. De snijtafel is de ondergrond waar het te snijden metaal op ligt. Het portaal is een brug die over de snijtafel kan bewegen en zo het plaatwerk kan bewerken. Op de brug zijn één of meerdere autogeenbranders geplaatst. Hoe meer branders, des te sneller kan er gewerkt worden. Het is mogelijk om de branders dusdanig te plaatsen, dat het reeds bewerkte metaal of staal al van de snijtafel afgenomen kan worden. Ook dit zal het productieproces versnellen. Wanneer er voor ieder product dat uitgesneden moet worden een brander is, zullen de producten razendsnel klaar zijn. Net zoals veel andere machines voor de metaalbewerking, kan een autogeen snijmachine computergestuurd (CNC) zijn. Hierdoor hoeven er geen mensenhanden aan te pas komen en ontstaat er een perfect resultaat.

De verschillen tussen lasersnijden, plasmasnijden en autogeensnijden?

Om een goede vergelijking te kunnen maken is het belangrijk om deze snijtechnieken kort door te nemen.

Lasersnijden
Lasersnijden is een snijtechniek welke staal snijdt met een laserstraal. De warmte die met lasersnijden op de snijplek ontstaat zorgt ervoor dat het staal smelt door lasersnijden. Door de grote vormvrijheid en de hoge kwaliteit wordt lasersnijden erg vaak toegepast.
De kwaliteit van de snijranden zijn bij lasersnijden erg hoog. Je kunt hiermee RVS, aluminium en staal snijden.

Plasmasnijden
Bij plasmasnijder wordt er i.t.t. lasersnijden gesmolten om te snijden. Plasmasnijden gebeurt met behulp van geïoniseerd gas.
Plasmasnijden is een praktische manier om snel en eenvoudig laskanten aan te brengen. Je kunt met plasmasnijden RVS, aluminium en staal mee snijden. Ook dikker plaatwerk kan bewerkt worden met plasmasnijden in plaats van lasersnijden.

Autogeensnijden
Autogeensnijden is dus een manier waarbij het staal verbrand wordt om te snijden. Een actief gas vormt samen met een verhittingsgas en zuurstof een vlam (met hoge vlamtemperatuur). Het te verwijderen materiaal wordt gewoonweg verbrand. Vervolgens wordt op de voorverwarmde plek zuivere zuurstof aangebracht via een zuurstofstraal. Door de reactie tussen het materiaal en de zuurstof vind er een verbranding plaats. Dit werkt dus anders dan bij lasersnijden en plasmasnijden.

CNC prijzen vergelijken

Meer info? Of wil jij producten en staal door middel van CNC autogeen snijden laten bewerken? Kies hiervoor een metaalbewerkingsbedrijf die aan jouw eisen voldoet en uiteraard tegen een zo laag mogelijke prijs. Om gemakkelijk CNC prijzen te vergelijken, kun je hier het formulier invullen. Je ontvangt dan de prijzen van verschillende metaalbewerkingsbedrijven die kunnen autogeen snijden in je postvak. Vergelijk CNC prijzen met elkaar en kies vervolgens de aanbieder die het beste aanbod doet.

Vraag direct offertes aan voor CNC autogeen snijden en metaalbewerking!

Veelgestelde vragen over CNC metaalbewerking en autogeen snijden

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!