Metaal snijden door middel van autogeen snijden

Vind een bedrijf voor het snijden van metaal door autogeen snijden via CNC metaalbewerking

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaalbewerking voor het autogeen snijden van metaal.
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare organisaties kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van CNC metaalbewerking voor autogeen snijden zijn.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Geen linkedin nodig

4 april 2024

Voor ons bedrijf zijn we erg actief op websites als Linkedin. Allereerst ons persoonlijke netwerk gevraagd voor tips, maar daar kwamen eigenlijk geen bedrijven uit waarbij we tevreden waren. Op advies van een bekende kwamen we uit bij cncnederland.nl en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Jelle Meijer

CNCNederland werkt erg fijn

27 maart 2024

Ik heb erg lang gezocht naar een website zoals deze, totdat een kennis mij tipte op CNCNederland. Ik werk namelijk in dezelfde sector, maar krijg soms verzoeken op een te lange afstand. Omdat ik mijn klanten toch wil helpen stuur ik ze voortaan naar cncnederland.nl!

- Karin van der Meer

Geen linkedin nodig

22 maart 2024

Voor ons bedrijf zijn we zeer actief op websites als Linkedin. Als eerste natuurlijk ons persoonlijke netwerk gevraagd voor tips, maar daar kwamen eigenlijk geen geen tips uit waarbij we een goed gevoel hadden. Iemand anders raadde cncnederland.nl aan en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Kevin Kuiper

Lang leve google

14 maart 2024

Na even googelen kwam ik uit op CNCNederland. Op het oog zag het er netjes uit dus direct een aanvraag gedaan en erg tevreden over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Wouter de Bruijn

Gewaardeerde partner

6 maart 2024

We zochten een innovatieve organisatie. Zij lopen met de specialisten qua modernisering en digitalisering mooi voorop. Ons ontwerp kon snel van start na het aanvaarden van de prijsopgaven voor frezen en draai producten.

- Simon van der Meer

CNCNederland werkt erg fijn

26 februari 2024

Ik heb erg lang gezocht naar een website zoals dit, totdat een kennis mij tipte op CNCNederland. Ik werk namelijk in dezelfde sector, maar krijg soms aanvragen van te ver weg. Omdat ik hun toch wil helpen stuur ik ze vanaf heden naar cncnederland.nl!

- Vanessa de Jonge

Ideale match

21 februari 2024

Via CNCNederland de optie gehad uit enkele offertes. Vanuit hier het juiste bedrijf benadert voor onze klus. Ontzettend bedankt!

- Pieter Hendriks

Perfecte tip

10 februari 2024

Via kennissen terecht gekomen bij deze website. concreet en overzichtelijk. Ook tevreden over de gekozen specialist.

- Eva van Vliet

Goed geregeld

9 februari 2024

Snelle communicatie. Eerlijke prijs.

- Marcel van den Heuvel

4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 126 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Metaal en staal autogeensnijden

In de metaalbewerking zijn verschillende technieken om metaal te snijden, zoals het frezen van metaal, lasersnijden en plasmasnijden. Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een bepaalde techniek, zoals lasersnijden, te kiezen en iedere soort techniek heeft zijn eigen voor- en nadelen. De oudste snijtechniek in de metaalbewerking is autogeen snijden. Ondanks nieuwere technieken als lasersnijden, is autogeen snijden nog steeds een veelgebruikte techniek. In fabrieken waar metaalplaten worden gesneden kan gebruik worden gemaakt van CNC autogeensnijden, waardoor ook dit klassieke proces volledig geautomatiseerd is. Autogeensnijden kan ook met kleinere snijbranders, zodat metaal op locatie bewerkt kan worden.

Zeggen woorden als zuurstofstraal, vlaktemperatuur, acetyleen, plasmasnijden, lasersnijden je niet zoveel?
Of weet je ergens wel wat er bedoelt wordt met een snijbrander, plaatwerk, snijsnelheid en profielen in lasersnijden maar ben je alles behalve een expert? Lees rustig even onze website door. We proberen je uit te leggen wat onze experts voor jou kunnen betekenen met betrekking tot dit proces. Zaken als lasersnijden, plasmasnijden of autogeen laten snijden wil je natuurlijk niet bij de plaatselijke metaal boer laten doen. Hier zoek je een vakman als een snijbedrijf voor, die op de mm nauwkeurig werkt.

Bewerken metaal tot op de mm

Autogeen snijden is de klassieke manier van metaal snijden door een snijbedrijf, in tegenstelling tot lasersnijden. Zoals soms wel eens gedacht wordt, zal bij autogeen snijden het materiaal niet gesmolten worden, maar vindt er verbranding plaats. Bij technieken als lasersnijden en plasmasnijden wordt het materiaal door de hitte juist gesmolten. Het snijden vindt plaats in twee fases. In de eerste fase vindt het voorverwarmen plaats. Het metaal wordt dusdanig voorverwarmd, dat het roodgloeiend wordt. Daarna vindt de tweede fase plaats. Er wordt aan de brander zuurstof toegevoegd. Het metaal is dusdanig heet, dat zuurstof voldoende is om een snede tot stand te brengen. Het zuurstof wordt uitgeblazen en blaast hiermee het slak, dus het verbrande metaal weg uit de snede. Het materiaal is dusdanig heet, dat een nieuwe gasvlam niet nodig is, enkel zuurstof blaast de slag weg en de hitte zorgt voor een verdere smelting van de snede. De snede kan bij autogeensnijden hierdoor snel gemaakt worden en deze methode is zeer geschikt voor dikkere metaalsoorten. Wel moet door het snijbedrijf de aanwezige zuurstof goed gereguleerd worden. Te weinig zuurstof zorgt ervoor dat het snijden te langzaam en te moeizaam gaat en te veel zuurstof geeft juist een te brede snede. Dat gaat zowel rond als vierkant profiel.

Eigenschappen metaal afhankelijk van snijsnelheid plaatwerk

Er zijn diverse soorten metaalsoorten, maar niet iedere metaalsoort kan bewerkt worden door middel van autogeensnijden. Voorwaarde bij autogeensnijden, is dat er een metaalsoort wordt gebruikt zonder een hoog koolstofgehalte, zoals staal. Hierbij komt onvoldoende verbrandingswarmte vrij. Deze metaalsoorten smelten uiteindelijk te langzaam, waardoor de vrijgekomen slak niet goed weggeblazen kan worden. Hierdoor blijft slak plakken en kan het zelfs de zuurstof afschermen, waardoor er onvoldoende verwarmd en weggeblazen kan worden, zowel vierkant als rond. RVS en aluminium zijn metaalsoorten die niet geschikt zijn voor autogeensnijden. Staal wordt het meeste gebruikt bij het autogeensnijden. Wanneer plasmasnijden niet helpt brengt lasersnijden vaak uitkomst.

Nieuwsgierig? Vraag vrijblijvend offertes aan voor CNC autogeen snijden

Het gekozen gas voor autogeen snijden en het insteken van de plaat

De brandstof bij autogeen snijden is gas of propaan. Het hangt van het soort verhittingsgas af, hoe mooi de snede uiteindelijk wordt. Hoe heter het verhittingsgas wordt, des te mooiere sneden er ontstaan. Veel bekende soorten gas die gebruikt kunnen worden zijn propaan, propyleen en waterstofgas. Wil je verzekerd zijn van een goede kwaliteit en mooie snede? Kies dan voor ethyn in plaats van propaan. Dit verhittingsgas wordt het meest heet en zal een perfect resultaat geven. Een autogeen snijmachine kan ook werken op aardgas, LPG en zelf op benzine. Hoewel ethyn het beste resultaat geeft, is dit wel een verhittingsgas met een fors hogere prijs en behoort tot andere profielen. Het product moet het waard zijn om gesneden te worden met hulp van ethyn. Als de snijkwaliteit minder van belang is, dan kan er als profiel beter voor goedkopere soorten gas worden gekozen.

Een groot aspect van het autogeensnijden is het insteken van de plaat. Om dit zo goed mogelijk te laten gebeuren moet de plaat of het staal eerst voorverwarmd worden door de gebruiker. Dit om het vuil en de roest op de plaat te verwijderen. Daarna wordt de druk van de zuurstofstroom op maximaal gezet, zo duurt het insteken zo kort mogelijk. Hierna zal de druk omlaag worden gebracht om het snijproces te starten.

De snijmachine

Kort door de bocht bestaat een autogeen snijmachine uit twee belangrijke onderdelen, namelijk de snijtafel en het portaal. De snijtafel is de ondergrond waar het te snijden metaal op ligt. Het portaal is een brug die over de snijtafel kan bewegen en zo het plaatwerk kan bewerken. Op de brug zijn één of meerdere autogeenbranders geplaatst. Hoe meer branders, des te sneller kan er gewerkt worden. Het is mogelijk om de branders dusdanig te plaatsen, dat het reeds bewerkte metaal of staal al van de snijtafel afgenomen kan worden. Ook dit zal het productieproces versnellen. Wanneer er voor ieder product dat uitgesneden moet worden een brander is, zullen de producten razendsnel klaar zijn. Net zoals veel andere machines voor de metaalbewerking, kan een autogeen snijmachine computergestuurd (CNC) zijn. Hierdoor hoeven er geen mensenhanden aan te pas komen en ontstaat er een perfect resultaat.

De verschillen tussen lasersnijden, plasmasnijden en autogeensnijden?

Om een goede vergelijking te kunnen maken is het belangrijk om deze snijtechnieken kort door te nemen.

Lasersnijden
Lasersnijden is een snijtechniek welke staal snijdt met een laserstraal. De warmte die met lasersnijden op de snijplek ontstaat zorgt ervoor dat het staal smelt door lasersnijden. Door de grote vormvrijheid en de hoge kwaliteit wordt lasersnijden erg vaak toegepast.
De kwaliteit van de snijranden zijn bij lasersnijden erg hoog. Je kunt hiermee RVS, aluminium en staal snijden.

Plasmasnijden
Bij plasmasnijder wordt er i.t.t. lasersnijden gesmolten om te snijden. Plasmasnijden gebeurt met behulp van geïoniseerd gas.
Plasmasnijden is een praktische manier om snel en eenvoudig laskanten aan te brengen. Je kunt met plasmasnijden RVS, aluminium en staal mee snijden. Ook dikker plaatwerk kan bewerkt worden met plasmasnijden in plaats van lasersnijden.

Autogeensnijden
Autogeensnijden is dus een manier waarbij het staal verbrand wordt om te snijden. Een actief gas vormt samen met een verhittingsgas en zuurstof een vlam (met hoge vlamtemperatuur). Het te verwijderen materiaal wordt gewoonweg verbrand. Vervolgens wordt op de voorverwarmde plek zuivere zuurstof aangebracht via een zuurstofstraal. Door de reactie tussen het materiaal en de zuurstof vind er een verbranding plaats. Dit werkt dus anders dan bij lasersnijden en plasmasnijden.

CNC prijzen vergelijken

Meer info? Of wil jij producten en staal door middel van CNC autogeen snijden laten bewerken? Kies hiervoor een metaalbewerkingsbedrijf die aan jouw eisen voldoet en uiteraard tegen een zo laag mogelijke prijs. Om gemakkelijk CNC prijzen te vergelijken, kun je hier het formulier invullen. Je ontvangt dan de prijzen van verschillende metaalbewerkingsbedrijven die kunnen autogeen snijden in je postvak. Vergelijk CNC prijzen met elkaar en kies vervolgens de aanbieder die het beste aanbod doet.

Vraag direct offertes aan voor CNC autogeen snijden en metaalbewerking!

Veelgestelde vragen over CNC metaalbewerking en autogeen snijden

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!