Frezen, de meest gebruikte techniek in de metaalindustrie

Vind een metaalbedrijf voor het frezen via CNC metaalbewerking

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaalbewerking voor frezen
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van CNC metaalbewerking voor het frezen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Vlotte samenwerking

2 juni 2024

Na contact met CNC Nederland offertes aangevraagd en binnen een korte periode konden we starten met onze gewenste bewerkingen in productie.

- Peter van de Velde

Gevonden via forum

30 mei 2024

Door een forum deze site gevonden. Blij met de offerte die ik heb ontvangen. Topprofessional

- Paul Verhoeven

Oplossingsgericht

22 mei 2024

Na een akkoord op een van de ffertes hebben we veelomvattend beraad gehad over ons project. Het CNC bedrijf kwam met de optie om een eenvoudige implementatie te verwezenlijken met een hoge buffer. Nu gaan we grote hoeveelheden automatiseren.

- Pascal de Vos

Vlot en goed

17 mei 2024

Vlotte communicatie. Eerlijke prijs.

- Simone de Wit

Hoge deskundigheid

7 mei 2024

CNC Nederland is een gewaardeerde zakenpartner. Zij lopen met de specialisten qua modernisering en digitalisering mooi voorop. Integraal geautomatiseerd

- Jacob van Dijk

Vlot en zorgvuldig

29 april 2024

We hadden een partner voor productie nodig die ons project secuur zou kunnen bewerken. Dat is zeer goed gelukt.

- Mariska Jansen

Prijsopgaven snel ontvangen.

23 april 2024

Offertes snel gekregen, project kon daarna snel van start.

- Nicolaas van de Pol

Betrouwbaar

16 april 2024

Goede ervaring met CNC Nederland. Dankzij hun uitgebreide netwerk en kennis konden we zelfs besparen in ons projectplan en budget. Betrouwbare samenwerking.

- Vanessa de Bruijn

Deskundige in bewerken

10 april 2024

Onze onderdelen zijn inmiddels in bewerking. Dankzij de communicatie van CNC Nederland en de organisatie waarmee we in zee zijn gegaan, hebben we flexibiliteit en deskundigheid in het bewerken van onze grondstoffen van onze producten.

- Natasja van der Meer

4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 122 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

De meest gebruikte techniek in de metaalindustrie

Is frezen natuurlijk. Wanneer er producten of onderdelen uit metaal gesneden moet worden, kun je hiervoor verschillende technieken inzetten. In de metaalbewerking zijn hier onder andere lasersnijden en plasmasnijden voor beschikbaar. Maar de meest gebruikte methode is toch wel het frezen. Hiervoor wordt een freesmachine gebruikt. De huidige freesmachines zijn CNC gestuurd, oftewel geheel computergestuurd. Dit levert uiterst nauwkeurig freeswerk op, is goedkoper en veel sneller.

Heb je nog niet eerder gehoord van: ball nose, morse conus, spantangen, freesjes, dormer, groeffrees, dormer pramet, hm stiftfrees, lamelle en mm schacht? Geen zorgen. Je kunt op onze site hier veel informatie vinden. Lees dit eens rustig door. Of laat het aan onze experts over en vraag direct vrijblijvend offertes aan.

Wat is frezen in de metaalindustrie?

Bij het frezen van metaal, wordt er gebruikgemaakt van een freesmachine. De freesmachine heeft een freeskop met hierin een roterende frees of bit. Tijdens het frezen wordt er materiaal verwijderd, waardoor er afval ontstaat. Dit afval staat bekend als spanen. Daarom wordt frezen ook wel een verspanende techniek genoemd. Zodra de frees in contact komt met het metaal en roteert, worden er happen uit het metaal genomen. De freeskop kan nu bewogen worden, zodat er een bepaalde vorm uitgefreesd kan worden.

Frezen met een CNC freesmachine

Als het om frezen gaat, dan zal dit in de metaalbewerkingsindustrie tegenwoordig niet meer handmatig gebeuren. De termen CNC zul je zeer regelmatig tegenkomen in de metaalindustrie. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dit houdt in dat de freesmachine geheel computergestuurd is. Er hoeft niemand bij te staan om de machine te bedienen. Daarnaast is computergestuurd frezen uiterst nauwkeurig. Er zullen geen fouten ontstaan, mits de tekening en de coördinaten correct zijn ingevoerd. Hoewel frezen een volledig geautomatiseerd proces is, kan dit pas starten bij een correctie invoer van de coördinaten en de ontwerptekening. Een bediener van een CNC freesmachine, zal dus zeker over de nodige kennis moeten beschikken. CNC frezen maakt het mogelijk om naast nauwkeurig afgewerkte producten, de producten ook zeer snel te produceren. Wil jij CNC prijzen vergelijken? Kies dan het goedkoopste metaalbewerkingsbedrijf, door hier het formulier in te vullen.

Frezen is mogelijk in 2D en 3D

Er kunnen producten of onderdelen uit metaal gefreesd worden en dan heb je in principe een 2D ontwerp. Maar het is ook mogelijk om 3D producten te laten frezen. Of het mogelijk is om producten in 2D of 3D te laten frezen, is afhankelijk van het type CNC freesmachine. Bij het 2D frezen wordt het materiaal in principe alleen van bovenaf gefreesd. Bij 3D frezen is het mogelijk dat de freeskop ook aan de zijkanten en mogelijk zelfs aan de onderzijde kan frezen. Er is zelfs nog een mogelijkheid om in 2.5D te frezen, als de CNC freesmachine maar aan de eisen voldoet.

Ontdek direct welke opties frezen jouw productieproces kan bieden

3-assig of 5-assig freesmachine

Of je producten in 2D of 3D kunt laten maken, is afhankelijk of je hiervoor een 3-assig of een 5-assig CNC freesmachine gebruikt. Als het over de assen van een freesmachine gaat, dan gaat het om de X-as, Y-as en Z-as. Dit zijn de assen die van toepassing zijn op zowel een 3-assig als 5-assig CNC freesmachine. De X-as houdt in dat de freeskop van links naar rechts kan. De Y-as is een beweging van voor naar achter en de Z-as is een beweging naar boven en beneden. Dit zijn de drie assen van een 3-assig freesmachine, waaruit blijkt het werkstuk van bovenaf bewerkt wordt. Bij een 5-assig freesmachine is er nog een B-as aanwezig. Dit houdt in dat de freeskop ook aan de zijkanten kan frezen en bij sommige freesmachines zelfs van onderen. De vijfde as is de rondtafel. Hier ligt het te bewerken product op en deze rondtafel kan draaien. Zo kan het product van alle kanten gefreesd worden en ontstaat er een 3D eindresultaat.

Meelopend of tegenlopend frezen

Een freesmachine kan meelopend of tegenlopend frezen, maar wat houdt dit in en wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Bij meelopend frezen, is de rotatierichting van de frees hetzelfde als het werkstuk. Dit is ideaal voor kleinere werkstukken, want hierdoor blijft het stuk beter op zijn plaats. Ook de spanen worden beter afgevoerd. Voorwaarde is wel dat er geen speling mag zitten in de tafel waar het werkstuk op ligt. Het werkstuk zal anders snel kunnen wegschieten. Bij tegenlopend frezen, is de rotatierichting van de frees tegenovergesteld aan die van het werkstuk. Deze wijze van frezen is aan te bevelen als je een oudere freesmachine gebruikt waar speling zit in de tafel. Het werkstuk blijft dan beter op zijn plaats. Verder heeft tegenlopend frezen maar weinig voordelen, dus er wordt vrijwel altijd aangeraden om een product meelopend te laten frezen.

CNC prijzen vergelijken

Laat jij je producten of onderdelen frezen? Vul dan het formulier op deze website in. Je krijgt dan van verschillende metaalbewerkingsbedrijf de prijzen voor CNC frezen. Je kunt zo gemakkelijk CNC prijzen vergelijken en de goedkoopste en beste metaalbewerker uitzoeken die voor jou het meest geschikt is.

Vraag direct offertes aan voor CNC frezen en metaalbewerking!

Veelgestelde vragen over CNC metaalbewerking en frezen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!