Frezen, de meest gebruikte techniek in de metaalindustrie

Vind een metaalbedrijf voor het frezen via CNC metaalbewerking

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaalbewerking voor frezen
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van CNC metaalbewerking voor het frezen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Mijn eigen netwerk kan dit niet

10 juni 2021

Voor ons bedrijf zijn we zeer actief op websites als linkedin. Als eerste natuurlijk ons persoonlijke netwerk gevraagd voor hulp, maar daar kwamen eigenlijk geen bedrijven uit waarbij we een goed gevoel hadden. Iemand tipte ons ook op cncnederland.nl en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Nathalie Willemsen

Behulpzaam

31 mei 2021

Even geleden hebben we via CNC Nederland (1 van hun partners uit hun netwerk) aanbeveling uitgevraagd. Het verkregen advies heeft tot een versnelde afronding van ons project geleid en we wachten nu op de afronding van de bewerking.

- Elizabeth de Boer

Ideale website

28 mei 2021

Mijn verwachting was flinke kosten te maken, maar dit bleek gelukkig niet het geval te zijn!

- Kim Molenaar

Efficiency staat voorop

17 mei 2021

Professionele organisatie. Levert structureel maatwerk en communicatie is efficiënt. Tevreden met het traject.

- Niels Wolters

Hulpvaardig

13 mei 2021

Even geleden hebben we via CNC Nederland (1 van hun partners uit hun netwerk) raadgeving uitgevraagd. Het verkregen advies heeft tot een versnelde afronding van ons project geleid en we wachten nu op de afronding van de bewerking.

- Erwin van den Heuvel

Vakkundig

6 mei 2021

Veel deskundigheid aanwezig bij de partners van CNC Nederland.

- Hendrika Kuiper

Secure afwerking

30 april 2021

Erg belangrijk voor ons is de afwerking van de onderdelen. Dit is vooraf besproken en meegenomen in de contractafspraken. Het eindresultaat is boven verwachting.

- Ramona Molenaar

Vergenoegd

18 april 2021

Uitstekende communicatie na de offertes.

- Wilhelmus Boer

Partner met ervaring

16 april 2021

Via CNC hebben wij onze partner gevonden op het gebied van medische technologie. Vergenoegd met het traject en de communicatie rondom de offertes en aflevering van onze onderdelen.

- Iris van de Berg

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 49 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

De meest gebruikte techniek in de metaalindustrie

Is frezen natuurlijk. Wanneer er producten of onderdelen uit metaal gesneden moet worden, kun je hiervoor verschillende technieken inzetten. In de metaalbewerking zijn hier onder andere lasersnijden en plasmasnijden voor beschikbaar. Maar de meest gebruikte methode is toch wel het frezen. Hiervoor wordt een freesmachine gebruikt. De huidige freesmachines zijn CNC gestuurd, oftewel geheel computergestuurd. Dit levert uiterst nauwkeurig freeswerk op, is goedkoper en veel sneller.

Heb je nog niet eerder gehoord van: ball nose, morse conus, spantangen, freesjes, dormer, groeffrees, dormer pramet, hm stiftfrees, lamelle en mm schacht? Geen zorgen. Je kunt op onze site hier veel informatie vinden. Lees dit eens rustig door. Of laat het aan onze experts over en vraag direct vrijblijvend offertes aan.

Wat is frezen in de metaalindustrie?

Bij het frezen van metaal, wordt er gebruikgemaakt van een freesmachine. De freesmachine heeft een freeskop met hierin een roterende frees of bit. Tijdens het frezen wordt er materiaal verwijderd, waardoor er afval ontstaat. Dit afval staat bekend als spanen. Daarom wordt frezen ook wel een verspanende techniek genoemd. Zodra de frees in contact komt met het metaal en roteert, worden er happen uit het metaal genomen. De freeskop kan nu bewogen worden, zodat er een bepaalde vorm uitgefreesd kan worden.

Frezen met een CNC freesmachine

Als het om frezen gaat, dan zal dit in de metaalbewerkingsindustrie tegenwoordig niet meer handmatig gebeuren. De termen CNC zul je zeer regelmatig tegenkomen in de metaalindustrie. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dit houdt in dat de freesmachine geheel computergestuurd is. Er hoeft niemand bij te staan om de machine te bedienen. Daarnaast is computergestuurd frezen uiterst nauwkeurig. Er zullen geen fouten ontstaan, mits de tekening en de coördinaten correct zijn ingevoerd. Hoewel frezen een volledig geautomatiseerd proces is, kan dit pas starten bij een correctie invoer van de coördinaten en de ontwerptekening. Een bediener van een CNC freesmachine, zal dus zeker over de nodige kennis moeten beschikken. CNC frezen maakt het mogelijk om naast nauwkeurig afgewerkte producten, de producten ook zeer snel te produceren. Wil jij CNC prijzen vergelijken? Kies dan het goedkoopste metaalbewerkingsbedrijf, door hier het formulier in te vullen.

Frezen is mogelijk in 2D en 3D

Er kunnen producten of onderdelen uit metaal gefreesd worden en dan heb je in principe een 2D ontwerp. Maar het is ook mogelijk om 3D producten te laten frezen. Of het mogelijk is om producten in 2D of 3D te laten frezen, is afhankelijk van het type CNC freesmachine. Bij het 2D frezen wordt het materiaal in principe alleen van bovenaf gefreesd. Bij 3D frezen is het mogelijk dat de freeskop ook aan de zijkanten en mogelijk zelfs aan de onderzijde kan frezen. Er is zelfs nog een mogelijkheid om in 2.5D te frezen, als de CNC freesmachine maar aan de eisen voldoet.

Ontdek direct welke opties frezen jouw productieproces kan bieden

3-assig of 5-assig freesmachine

Of je producten in 2D of 3D kunt laten maken, is afhankelijk of je hiervoor een 3-assig of een 5-assig CNC freesmachine gebruikt. Als het over de assen van een freesmachine gaat, dan gaat het om de X-as, Y-as en Z-as. Dit zijn de assen die van toepassing zijn op zowel een 3-assig als 5-assig CNC freesmachine. De X-as houdt in dat de freeskop van links naar rechts kan. De Y-as is een beweging van voor naar achter en de Z-as is een beweging naar boven en beneden. Dit zijn de drie assen van een 3-assig freesmachine, waaruit blijkt het werkstuk van bovenaf bewerkt wordt. Bij een 5-assig freesmachine is er nog een B-as aanwezig. Dit houdt in dat de freeskop ook aan de zijkanten kan frezen en bij sommige freesmachines zelfs van onderen. De vijfde as is de rondtafel. Hier ligt het te bewerken product op en deze rondtafel kan draaien. Zo kan het product van alle kanten gefreesd worden en ontstaat er een 3D eindresultaat.

Meelopend of tegenlopend frezen

Een freesmachine kan meelopend of tegenlopend frezen, maar wat houdt dit in en wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Bij meelopend frezen, is de rotatierichting van de frees hetzelfde als het werkstuk. Dit is ideaal voor kleinere werkstukken, want hierdoor blijft het stuk beter op zijn plaats. Ook de spanen worden beter afgevoerd. Voorwaarde is wel dat er geen speling mag zitten in de tafel waar het werkstuk op ligt. Het werkstuk zal anders snel kunnen wegschieten. Bij tegenlopend frezen, is de rotatierichting van de frees tegenovergesteld aan die van het werkstuk. Deze wijze van frezen is aan te bevelen als je een oudere freesmachine gebruikt waar speling zit in de tafel. Het werkstuk blijft dan beter op zijn plaats. Verder heeft tegenlopend frezen maar weinig voordelen, dus er wordt vrijwel altijd aangeraden om een product meelopend te laten frezen.

CNC prijzen vergelijken

Laat jij je producten of onderdelen frezen? Vul dan het formulier op deze website in. Je krijgt dan van verschillende metaalbewerkingsbedrijf de prijzen voor CNC frezen. Je kunt zo gemakkelijk CNC prijzen vergelijken en de goedkoopste en beste metaalbewerker uitzoeken die voor jou het meest geschikt is.

Vraag direct offertes aan voor CNC frezen en metaalbewerking!

Veelgestelde vragen over CNC metaalbewerking en frezen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!