Buigen van plaatmateriaal door middel van kanten

Vind een metaalbedrijf voor het kanten via CNC metaalbewerking

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaalbewerking voor kanten
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van CNC metaalbewerking voor het kanten.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Communicatie klantgericht

21 maart 2023

Eerlijke en ongecompliceerde communicatie kenmerken deze partij met betrekking tot het produceren van ons product.

- Kevin van Veen

Content met resultaat

18 maart 2023

Kwaliteit stond voorop wat betreft dit project en ontwerp. Via het aanbod ( offertes bij CNC Nederland) konden we het freeswerk via een vierassige bank laten uitvoeren.Dit sloot naadloos aan bij wat we zochten. Zeer content.

- Kelly van Loon

Scherpe prijzen

9 maart 2023

Een zakelijke partner voor het bewerken van meerdere materialen tegen een scherpe geoffreerde prijs.

- Maria Verbeek

Goed contact

3 maart 2023

Na de offerte had ik nog enkele vragen. Deze werden zeer snel en professioneel beantwoord. Supertevreden over de communicatie met dit bedrijf! Ook de juiste persoon gevonden.

- Jeffrey de Bruijn

Vlot en goed

24 februari 2023

Vlotte communicatie. Eerlijke prijs.

- Brenda Wolters

Vlugge offerte

15 februari 2023

Vrij snel na de aanvraag van de offerte had ik deze ontvangen. Bedankt voor de snelle service.

- Willem Boer

Hoge deskundigheid

10 februari 2023

We zochten een innovatieve partij. Zij lopen met de experts qua modernisering en digitalisering mooi voorop. Algeheel contactloos inmeten

- Cornelia Willems

Experts op CNC

1 februari 2023

Voor een partij met ervaring, ga voor CNC Nederland. Offertes snel ontvangen en tegen een schappelijke prijs ons project kunnen uitrollen.

- Anouk Mulder

Secure afwerking

27 januari 2023

Voor akkoord definitieve offerte doorgenomen dat de afwerking van onze onderdelen subliem moest zijn.Het eindresultaat is boven verwachting.

- Saskia Martens

4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 94 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Buigen en bewerken van plaatmateriaal door middel van kanten

Tijdens een productieproces in de metaalindustrie kunnen er verschillende facetten aan bod komen om het plaatmateriaal te bewerken. Uiteraard moeten modellen uit de metalen platen gesneden of gefreesd worden. Vervolgens kunnen deze uitsneden nog een bepaalde bewerking nodig hebben om te komen tot het gewenste eindproduct. Het spreekt voor zich dat niet alle producten in 2D gemaakt moeten worden. Wanneer plaatmateriaal gesneden is, heeft het nog een bewerking nodig om tot 3D omgevormd te worden. Dit kan met een speciale techniek die in de metaalbewerking veel gebruikt wordt: kanten.

Wat is kanten en bewerken

Kanten is een van die woorden die je misschien moet opzoeken in de Dikke van Dale. Het woord kanten betekent het buigen van metalen platen in de gewenste vorm. Er wordt een relatief eenvoudige machine voor kanten of zetting gebruikt, maar er moet wel juist gekant worden. Als het kanten of de zetting niet goed wordt gedaan, dan hoef je het product niet meer verder te bewerken en is deze uitgevallen. Kanten is dus een zeer nauwkeurig proces. Bij het buigen van plaatwerk of zetwerk wordt een kantmachine gebruikt. Afhankelijk van de lengte van de platen, kan er gekant worden vanaf enkele millimeters tot vele meters. Er kunnen ook verschillen zitten in de dikte van de platen, in principe kunnen alle metalen platen en staal wel worden gekant. Een andere term die voor kanten ook wel eens wordt gebruikt, is zetten of zetting.

De voordelen van kanten en bewerken

Het grote voordeel van kanten is natuurlijk dat metaal op vrij simpele wijze blijvend gebogen kan worden. Dit kan nodig zijn om bepaalde producten van een vorm te voorzien. Tevens voorkomt het buigen van metalen platen, dat er platen aan elkaar gelast moeten worden. Zo moeten er ook laswerken uitgevoerd worden om de constructie te verstevigen. Met een aaneensluitende metalen plaat hoeft er niet extra worden verstevigd. Kanten bespaart dus op het laswerk. Dit is goedkoper en sneller.

Direct inzicht in de kosten voor CNC metaalbewerking en kanten

Hoe wordt het kanten uitgevoerd tijdens bewerken?

Voor het kanten wordt dus een kantmachine of kantbank gebruikt. Kantbank stamt meer af van het klassieke handmatige buigen van plaatmateriaal, de huidige computergestuurde CNC kantbanken mogen gerust kantmachines worden genoemd. De kantbank zelf is een relatief eenvoudige machine. Er zijn enkele cruciale onderdelen die van groot belang zijn voor het nauwkeurig buigen van platen. Er is een beweegbare bovenbalk aanwezig. Hierin is de stempel, ook wel mes genoemd gemonteerd. De onderzijde bestaat uit een onderbalk. Deze heeft een matrijs met een groef. De plaat wordt op de onderbalk gelegd en de plek waar de plaat gebogen moet worden op de matrijs. De matrijs bestaat uit een V-vorm. Wanneer de bovenbalk naar beneden wordt getrokken, valt het stempel op de plaat en wordt de plaat in de V-vorm geduwd. De plaat wordt op deze wijze gevouwen.

Bewerken met vrijbuigen en bewerken met matrijsbuigen

Om een plaat te buigen, zijn er twee soorten technieken, namelijk vrijbuigen en matrijsbuigen. Het kan zijn dat een plaat niet geheel doorgebogen moet worden en dus een ronde vorm moet houden. In dit geval wordt voor vrijbuigen gekozen. Dit houdt in dat de plaat niet geheel in de groef van de matrijs wordt gedrukt. Er ontstaat dan geen scherpe buigrand, maar het metaal blijft rond. Kies je voor matrijsbuigen, dan wordt het stempel vol in de groef van de matrijs gedrukt. Je krijgt dan een scherpe buiging. Vrijbuigen kan best lastig zijn. Omdat de plaat niet geheel in de matrijs wordt gedrukt, moet er met een bepaalde kracht op de plaat worden gedrukt en dit is afhankelijk van de mate van buiging. Bij te hard in de groef drukken zal de plaat teveel gebogen worden en bij te weinig druk krijg je misschien niet de goede vorm. Gelukkig kan de mate van druk tegenwoordig heel gemakkelijk geprogrammeerd worden in een CNC kantmachine. Hierdoor is de kans op fouten bij het buigen nihil.

Goedkoop bewerken en zetten met een CNC kantmachine

Vroeger gebeurde kanten met een handmatig te bedienen kantbank. Tegenwoordig kan dit proces met een CNC kantmachine volledig geautomatiseerd worden. Hiervoor voer je alle gegevens die nodig zijn in de machine, zoals hoeveel druk er op de plaat uitgedrukt moet worden en met een druk op de knop zal de CNC kantmachine de plaat helemaal perfect buigen. De kans op fouten is vrijwel niet aanwezig en je hebt geen extra mankracht nodig voor het kanten. Tevens kun je ook sneller meerdere platen achter elkaar kanten, waardoor het productieproces een stuk sneller gaat.

CNC prijzen vergelijken

Heb jij plaatmateriaal dat gebogen moet worden? Dan moet je een metaalbewerkingsbedrijf vinden die een kantbank heeft. Uiteraard wil je een snel en nauwkeurig productieproces, dus een CNC kantmachine is een vereiste. Vul het formulier in met je gegevens en ontvang de prijzen van metaalbewerkingsbedrijven die jouw producten kunnen kanten. Met CNC prijzen vergelijken kun je gemakkelijk een keuze maken uit de goedkoopste aanbieder.

Vraag direct offertes aan voor CNC kanten en metaalbewerking!

Veelgestelde vragen over CNC metaalbewerking en kanten

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!