Metalen onderdelen lassen

Vind een metaalbedrijf voor het lassen via CNC metaalbewerking

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaalbewerking voor lassen
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van CNC metaalbewerking voor het lassen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Meedenkend

12 juli 2024

Bij de optimalisatie en het doornemen van de toepasbaarheid van de bewerkingen, werd er echt met ons meegedacht. Grote expertise door ervaring aanwezig.

- Thomas van Dam

Aan te raden

2 juli 2024

In onze beroepsgroep (ruimtevaart) is het van groot belang de juiste richtlijnen en strakke procedures te doorlopen. Dit was vanzelfsprekend in het gehele traject.

- Sandra de Haan

Klantgericht

24 juni 2024

Na een akkoord op een van de ffertes hebben we uitgebreid beraad gehad over ons project. Het CNC bedrijf kwam met de mogelijkheid om een eenvoudige invoering te realiseren met een hoge buffer. Daardoor dus grote hoeveellheden kunnen computeriseren.

- Nathalie de Wit

Nauwkeurig in productie

16 juni 2024

We zochten een partij die in staat zou zijn ons project en de betreffende onderdelen heel nauwkeurig te bewerken. Dat is zeer goed gelukt.

- Wilhelmus Hofman

Veel deskundigheid in huis

13 juni 2024

Flexibel en duidelijk met ruime ervaring hebben wij onze offertes gekregen.

- Wendy Boer

Hoge deskundigheid

3 juni 2024

We zochten een innovatieve partij. CNC Nederland doet zaken met experts die wat betreft digitalisering en modernisering beslist vooraan lopen. Volledig geautomatiseerd

- Marijke Kok

Dé tip

29 mei 2024

Via bekenden terecht gekomen bij deze site. concreet en helder. Ook tevreden over de gekozen specialist.

- Nathalie Hofman

Vlot en zorgvuldig

19 mei 2024

We zochten een partij die in staat zou zijn ons project en de betreffende onderdelen heel nauwkeurig te bewerken. Dankzij CNC Nederland zijn we hierin geslaagd.

- Sanne Vermeulen

Toegewijde zakenpartner gevonden

11 mei 2024

Vlotte en duidelijk toegewijde betrokkenheid in het traject van offerte tot eindproduct.

- Angela van de Veen

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 120 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Metalen onderdelen (accessoires) lassen en bewerken

Om metaal met elkaar te verbinden, zullen er laswerkzaamheden ingezet moeten worden. Lassen is één van de meest voorkomende technieken in de metaalbewerking. Met lassen kunnen stevige verbindingen gemaakt worden tussen metalen delen. Wel is de kwaliteit van het laswerk afhankelijk van de de gebruikte lastechniek. Er zijn namelijk verschillende soorten lastechnieken. In de metaalindustrie wordt veel gebruik gemaakt van gecertificeerd booglassen. Op onze website krijg je alle info over lastprocessen en technieken als mag, mig, tig, weldig en nog veel meer.

Lasprocessen in kaart en materialen bewerken

Binnen het lassen maken we onderscheid in diverse processen. Denk aan booglassen, MIG en MAG lassen, TIG lassen en lassen met lasrobots. We nemen je graag mee in uitleg van deze processen. Laten we beginnen met de vraag te beantwoorden: Wat doet een gecertificeerd lasser eigenlijk, wat is lassen?

Wat is lassen binnen materialen bewerken?

Bij het verbinden tussen twee metalen onderdelen, zijn er twee manieren om dit te bereiken. Dit kan met solderen en met lassen. Het kenmerk bij solderen, is dat het toevoegmateriaal wordt gesmolten en dit zorgt ervoor dat beide onderdelen aan elkaar worden verbonden. Bij lassen hoeft er niet altijd toevoegmateriaal gebruikt te worden, omdat de onderdelen die aan elkaar verbonden moeten worden, worden verhit. Het materiaal of verschillende accessoires zal dan smelten en zo met elkaar verbonden worden. Lasverbindingen zijn sterk, stijf en licht en is een goedkope wijze om metaal met elkaar te verbinden. Je kunt metaal ook met bout- en klinkverbindingen aan elkaar verbinden, maar dit is een duurdere methode. Een voordeel van gecertificeerd lassen is ook dat er gladde lasverbindingen ontstaan, waardoor vloeistoffen bijvoorbeeld beter kunnen doorstromen en het is hygiënischer.

Welke lasverbindingen worden er gebruikt bij bewerken?

Lasverbindingen zijn verbindingen die niet uit elkaar te halen zijn. Dat betekent dat een lasverbinding, in tegenstelling tot iets wat schroefbaar is, niet uit elkaar kan worden gehaald zonder het stuk te maken. Hiervoor heb je uiteraard een gecertificeerd lasser nodig, om te zorgen dat deze verbindingen op je accessoires goed in elkaar zitten.

Wat is bij lasverbinding bewerken de term booglassen?

Booglassen is de meest gebruikte lastechniek in de metaalindustrie. Het is een methode van elektrisch lassen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een elektrische plasmaboog. Plasma wordt zeer heet en doet beide onderdelen smelten, waardoor ze in elkaar gesmolten worden. Een probleem bij plasma, is dat niet alleen de noodzakelijke delen verhit worden, maar dat onder invloed van zuurstof in de ruimte, het gehele werkstuk door de hitte aangetast kan worden. Dit mag natuurlijk niet, want dan gaat het materiaal vervormen. Er wordt daarom altijd een beschermgas gebruikt. Dit gas zorgt voor bescherming van het gehele werkstuk en dat alleen de noodzakelijke delen worden verhit. Bij booglassen worden verschillende lastechnieken gebruikt.

MIG & MAG lassen en bewerken

MIG lassen en MAG lassen is de meest gebruikte lastechniek in de metaalbewerkingsindustrie. MIG lassen staat voor Metal Inert Gas lassen en MAG lassen voor Metal Active Gas lassen. De werkwijze van beide lastechnieken is vrijwel hetzelfde, het grootste verschil zit hem in het gebruikte gas. Bij deze vormen van lassen wordt een constante spanning gebruikt die de draad verhit. De draad doet dienst als toevoegmateriaal, maar ook als elektrode om de plasmaboog te creëren. Het bij lassen gebruikte gas is van invloed op de werkwijze van MIG lassen en MAG lassen. Een inert gas, zoals waterstofgas of argon, reageert niet met het gesmolten materiaal en een actief gas wel. Als actief gas wordt CO² of kooldioxide gebruikt. Het gebruik van MAG lassen wordt meestal aangeraden, omdat het gebruik van CO² erg goedkoop is.

Benieuwd wat lassen kan bijdragen aan jouw productieproces?

TIG lassen en bewerken

Tig lassen is een booglastechniek die nauw verbonden is met MIG lassen. Tig lassen staat voor Tungsten Inert Gas lassen. Er wordt ook hier een inert gas gebruikt bij het lassen. Verder staat ´Tungsten´ voor het materiaal wolfraam. De elektrode die bij lassen wordt gebruikt is hiervan gemaakt en niet smeltend. Er zal dus nog een smeltend toevoegmateriaal gebruikt moeten worden. Een verschil met MIG lassen en MAG lassen, is dat het toevoegmateriaal altijd handmatig moet worden toegevoegd. Hierdoor wordt tig lassen als een moeilijke vorm van lassen gezien, want je hebt tijdens het lassen twee handen nodig. Dit heeft wel als voordeel dat het lassen veel beter te beheersen is en zeer geschikt is voor het lassen van dunne materialen. Tig lassen is van alle tijden.

Alle andere vormen van booglassen bij bewerken

BMBE lassen staat voor ´Booglassen Met Beklede Elektrode´ lassen. De elektrode die tijdens lassen gebruikt wordt om een plasmaboog op te wekken, smelt en wordt direct als toevoegmiddel gebruikt. In plaats van het gebruik van beschermgas, wordt de elektrode gebruikt als bescherming van het werkstuk. Dan is er ook nog OP lassen, oftwel ´Onder Poeder´ lassen. Ook bij deze lastechniek wordt geen beschermgas gebruikt, maar een korrelig poeder, ook wel flux genoemd.

Geautomatiseerd bewerken met lasrobots

Met een lasrobot is het mogelijk om op gemakkelijk wijze seriewerk te verrichten tijdens het lassen. In de meeste gevallen werken lasrobots met MIG en MAG techniek. Producten worden van een hoge en constante kwaliteit gelast. Zo krijg je met lassen een sneller productieproces, lagere productiekosten en een zeer nauwkeurige laskwaliteit.

CNC prijzen vergelijken

Laat jij je producten maken door een metaalbewerkingsbedrijf, dan kan het nodig zijn dat je naast CNC frezen of lasersnijden de producten moet laten lassen. Lassen is bij vrijwel alle metaalbewerkingsbedrijven mogelijk. Om de beste kwaliteit te bereiken, moet je de producten door een lasrobot laten lassen. Wil jij CNC prijzen vergelijken, vul dan het formulier op onze website in. Je ontvangt dan van verschillende metaalbewerkingsbedrijven een offerte in je postvak voor CNC werkzaamheden en laswerken. Het wordt je dankzij onze website zo heel gemakkelijk gemaakt om de goedkoopste aanbieder te kiezen voor lassen.

Vraag via de website direct offertes aan voor CNC lassen en metaalbewerking!

Veelgestelde vragen over CNC metaalbewerking en lassen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!