Metalen onderdelen lassen

Vind een metaalbedrijf voor het lassen via CNC metaalbewerking

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaalbewerking voor lassen
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van CNC metaalbewerking voor het lassen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

erg betaalbaar

17 november 2023

Ik dacht echt de volle mep te moeten betalen maar gelukkig viel het reuze mee! Via CNCNederland een aanvraag gedaan, 3 offertes ontvangen en gewoon lekker de goedkoopste gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Wilhelmina de Wit

Content

6 november 2023

Uitstekende communicatie na de offertes.

- Deborah Meijer

Dit werkt fijn

3 november 2023

Een erg prettig systeem dit. Ik keek eerst vaker via google maps, maar daar kun je ook niet van op aan en kost het heel veel tijd om ze allemaal langs te gaan. CNCNederland heeft daar een overbodige zoektocht van gemaakt.

- Christian Evers

Snel en professioneel

27 oktober 2023

Klantgericht en soepele communicatie onderling. Offerte was helder en fair.

- Sharon Bos

Ontzorgd

19 oktober 2023

We zijn in het algehele proces (vanaf offerte tot nu na bewerking) ontzorgd.

- Danny Janssen

Content met uitrol ontwerp

11 oktober 2023

Het project vereiste hoge kwaliteit. We kregen een aanbod via CNC van een partij die het freeswerk via een vierassige bank aanbiedt. Dit sloot naadloos aan bij wat we zochten. Eindproduct is uitermate goed opgeleverd.

- Marianne Groen

Flexibel

5 oktober 2023

Flexibele partij gevonden met ruim ervaring.

- Cornelis Meijer

Maatwerk

25 september 2023

Professionele organisatie. Begrijpelijk en snel met communicatie. Tevreden met het traject.

- Maarten Dekker

Lang leve google

17 september 2023

Een korte zoektocht op google bracht me naar CNCNederland. Mijn eerste gedachte was positief dus direct het formulier ingevuld en zeer positief over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Brenda van den Bosch

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 103 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Metalen onderdelen (accessoires) lassen en bewerken

Om metaal met elkaar te verbinden, zullen er laswerkzaamheden ingezet moeten worden. Lassen is één van de meest voorkomende technieken in de metaalbewerking. Met lassen kunnen stevige verbindingen gemaakt worden tussen metalen delen. Wel is de kwaliteit van het laswerk afhankelijk van de de gebruikte lastechniek. Er zijn namelijk verschillende soorten lastechnieken. In de metaalindustrie wordt veel gebruik gemaakt van gecertificeerd booglassen. Op onze website krijg je alle info over lastprocessen en technieken als mag, mig, tig, weldig en nog veel meer.

Lasprocessen in kaart en materialen bewerken

Binnen het lassen maken we onderscheid in diverse processen. Denk aan booglassen, MIG en MAG lassen, TIG lassen en lassen met lasrobots. We nemen je graag mee in uitleg van deze processen. Laten we beginnen met de vraag te beantwoorden: Wat doet een gecertificeerd lasser eigenlijk, wat is lassen?

Wat is lassen binnen materialen bewerken?

Bij het verbinden tussen twee metalen onderdelen, zijn er twee manieren om dit te bereiken. Dit kan met solderen en met lassen. Het kenmerk bij solderen, is dat het toevoegmateriaal wordt gesmolten en dit zorgt ervoor dat beide onderdelen aan elkaar worden verbonden. Bij lassen hoeft er niet altijd toevoegmateriaal gebruikt te worden, omdat de onderdelen die aan elkaar verbonden moeten worden, worden verhit. Het materiaal of verschillende accessoires zal dan smelten en zo met elkaar verbonden worden. Lasverbindingen zijn sterk, stijf en licht en is een goedkope wijze om metaal met elkaar te verbinden. Je kunt metaal ook met bout- en klinkverbindingen aan elkaar verbinden, maar dit is een duurdere methode. Een voordeel van gecertificeerd lassen is ook dat er gladde lasverbindingen ontstaan, waardoor vloeistoffen bijvoorbeeld beter kunnen doorstromen en het is hygiënischer.

Welke lasverbindingen worden er gebruikt bij bewerken?

Lasverbindingen zijn verbindingen die niet uit elkaar te halen zijn. Dat betekent dat een lasverbinding, in tegenstelling tot iets wat schroefbaar is, niet uit elkaar kan worden gehaald zonder het stuk te maken. Hiervoor heb je uiteraard een gecertificeerd lasser nodig, om te zorgen dat deze verbindingen op je accessoires goed in elkaar zitten.

Wat is bij lasverbinding bewerken de term booglassen?

Booglassen is de meest gebruikte lastechniek in de metaalindustrie. Het is een methode van elektrisch lassen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een elektrische plasmaboog. Plasma wordt zeer heet en doet beide onderdelen smelten, waardoor ze in elkaar gesmolten worden. Een probleem bij plasma, is dat niet alleen de noodzakelijke delen verhit worden, maar dat onder invloed van zuurstof in de ruimte, het gehele werkstuk door de hitte aangetast kan worden. Dit mag natuurlijk niet, want dan gaat het materiaal vervormen. Er wordt daarom altijd een beschermgas gebruikt. Dit gas zorgt voor bescherming van het gehele werkstuk en dat alleen de noodzakelijke delen worden verhit. Bij booglassen worden verschillende lastechnieken gebruikt.

MIG & MAG lassen en bewerken

MIG lassen en MAG lassen is de meest gebruikte lastechniek in de metaalbewerkingsindustrie. MIG lassen staat voor Metal Inert Gas lassen en MAG lassen voor Metal Active Gas lassen. De werkwijze van beide lastechnieken is vrijwel hetzelfde, het grootste verschil zit hem in het gebruikte gas. Bij deze vormen van lassen wordt een constante spanning gebruikt die de draad verhit. De draad doet dienst als toevoegmateriaal, maar ook als elektrode om de plasmaboog te creëren. Het bij lassen gebruikte gas is van invloed op de werkwijze van MIG lassen en MAG lassen. Een inert gas, zoals waterstofgas of argon, reageert niet met het gesmolten materiaal en een actief gas wel. Als actief gas wordt CO² of kooldioxide gebruikt. Het gebruik van MAG lassen wordt meestal aangeraden, omdat het gebruik van CO² erg goedkoop is.

Benieuwd wat lassen kan bijdragen aan jouw productieproces?

TIG lassen en bewerken

Tig lassen is een booglastechniek die nauw verbonden is met MIG lassen. Tig lassen staat voor Tungsten Inert Gas lassen. Er wordt ook hier een inert gas gebruikt bij het lassen. Verder staat ´Tungsten´ voor het materiaal wolfraam. De elektrode die bij lassen wordt gebruikt is hiervan gemaakt en niet smeltend. Er zal dus nog een smeltend toevoegmateriaal gebruikt moeten worden. Een verschil met MIG lassen en MAG lassen, is dat het toevoegmateriaal altijd handmatig moet worden toegevoegd. Hierdoor wordt tig lassen als een moeilijke vorm van lassen gezien, want je hebt tijdens het lassen twee handen nodig. Dit heeft wel als voordeel dat het lassen veel beter te beheersen is en zeer geschikt is voor het lassen van dunne materialen. Tig lassen is van alle tijden.

Alle andere vormen van booglassen bij bewerken

BMBE lassen staat voor ´Booglassen Met Beklede Elektrode´ lassen. De elektrode die tijdens lassen gebruikt wordt om een plasmaboog op te wekken, smelt en wordt direct als toevoegmiddel gebruikt. In plaats van het gebruik van beschermgas, wordt de elektrode gebruikt als bescherming van het werkstuk. Dan is er ook nog OP lassen, oftwel ´Onder Poeder´ lassen. Ook bij deze lastechniek wordt geen beschermgas gebruikt, maar een korrelig poeder, ook wel flux genoemd.

Geautomatiseerd bewerken met lasrobots

Met een lasrobot is het mogelijk om op gemakkelijk wijze seriewerk te verrichten tijdens het lassen. In de meeste gevallen werken lasrobots met MIG en MAG techniek. Producten worden van een hoge en constante kwaliteit gelast. Zo krijg je met lassen een sneller productieproces, lagere productiekosten en een zeer nauwkeurige laskwaliteit.

CNC prijzen vergelijken

Laat jij je producten maken door een metaalbewerkingsbedrijf, dan kan het nodig zijn dat je naast CNC frezen of lasersnijden de producten moet laten lassen. Lassen is bij vrijwel alle metaalbewerkingsbedrijven mogelijk. Om de beste kwaliteit te bereiken, moet je de producten door een lasrobot laten lassen. Wil jij CNC prijzen vergelijken, vul dan het formulier op onze website in. Je ontvangt dan van verschillende metaalbewerkingsbedrijven een offerte in je postvak voor CNC werkzaamheden en laswerken. Het wordt je dankzij onze website zo heel gemakkelijk gemaakt om de goedkoopste aanbieder te kiezen voor lassen.

Vraag via de website direct offertes aan voor CNC lassen en metaalbewerking!

Veelgestelde vragen over CNC metaalbewerking en lassen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!