Een nauwkeurige bewerking met plasmasnijden

Vind een bedrijf voor het snijden van metaal door plasmasnijden via CNC metaalbewerking

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaalbewerking voor plasmasnijden.
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare organisaties kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van CNC metaalbewerking plasmasnijden.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Vlotte optimalisatie

10 juli 2024

Bij de optimalisatie en het doornemen van de toepasbaarheid van de bewerkingen, werd er effectief met ons meegedacht. Grote expertise door ervaring voorhanden.

- Ilse Prins

Oplossingsgericht

5 juli 2024

Veelal overleg gehad over onze producten. Het CNC bedrijf kwam met de optie om een eenvoudige invoering te verwezelijken met een hoge buffer. Nu gaan we grote hoeveelheden automatiseren.

- Hendrik Molenaar

Hoge bekwaamheid

26 juni 2024

De wijze van onze materialen bewerken is van hoge kwaliteit en erg accuraat.

- Robertus Martens

Kennis van zaken

20 juni 2024

Gekozen partij via het offerte traject heeft onmiskenbaar verstand vanzaken en een hoge kennis van materiaal en keuze in bewerking.

- Marloes Willems

Flexibel

11 juni 2024

Flexibel en duidelijk met ruime ervaring hebben wij onze offertes ontvangen.

- Jeroen Peeters

Resultaat onder tijdsdruk

1 juni 2024

Dankzij heldere en efficiënte gesprekken konden we vlot door met productie.

- Wilhelmina Peeters

Dé tip

25 mei 2024

Via kennissen beland bij deze website. Duidelijk en overzichtelijk. Ook tevreden over het gekozen bedrijf.

- Gerardus de Boer

Vakkundige in bewerken van onze grondstoffen gevonden

19 mei 2024

De partij van keuze levert nu een tal essentiële bewerkte onderdelen van onze producten. Tijdens het proces naar bewerking was het meedenken, de deskundigheid en de flexibiliteit in mogelijkheden echt hoogstaand.

- Stefan de Koning

Meedenkend

13 mei 2024

Indien gewenst wordt er meegedacht. Voorafgaand de optimalisatie van onze wensen besproken en de haalbaarheid ervan. Grote expertise door ervaring voorhanden.

- Ivo Vermeulen

4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 134 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Een nauwkeurige bewerking met plasmasnijden

De snelheid waarmee producten bewerkt kunnen worden en een zeer hoge kwaliteit van het snijwerk, zijn tegenwoordig onmisbare facetten in de metaalbewerking industrie. Hiervoor worden bepaalde technieken steeds nauwkeuriger en heb je te maken met perfect bewerkte producten. Frezen is een veel gebruikte techniek in de metaalindustrie, om metaal te snijden en te bewerken. Daarnaast kunnen er ook andere technieken ingezet worden, zoals lasersnijden. Ook plasmasnijden is een zeer nauwkeurige techniek.

Wat is plasmasnijden?

Bij plasmasnijden geldt net als bij lasersnijden, dat metaal niet gesneden wordt door een stuk gereedschap, maar door bijvoorbeeld een laserstraal en bij plasmasnijden door plasma. Hiervoor moet je wel weten wat plasma eigenlijk is. Plasma is een geïoniseerd gas. Dit houdt in dat het gas elektrisch geladen is en bestaat uit een mengsel van negatief geladen elektroden en positief geladen ionen. Met plasma snijden kan een zeer grote hitte worden bereikt, waardoor metaal smelt en er een zeer nauwkeurige snede ontstaat. Om metaal te bewerken door middel van plasma snijden, is een CNC plasmasnijmachine nodig. Dit is een machine die geheel computergestuurd is. Plasmasnijden bestaat al een tijdje en is ontstaan in de jaren 40 door plasma te gebruiken bij het lassen, ook wel TIG lassen genoemd. Met de ontwikkeling van de CNC machines is plasmasnijden uitermate nauwkeurig geworden en kan plasmasnijden volledig automatisch worden uitgevoerd.

Hoe werkt plasmasnijden?

Om met geïoniseerd gas, dus plasma metaal te snijden, heb je gas nodig en elektriciteit. De plasmasnijmachine heeft dan ook enkele typische onderdelen die dit mogelijk maakt. Een belangrijk onderdeel is het mondstuk die op een zogenaamde toorts is gemonteerd. Via een persleiding wordt gas met hoge snelheid door het mondstuk gespoten. Hier komt het gas door een kleine opening naar buiten. Hier komt het in aanraking met elektriciteit, waardoor er plasma ontstaat. De toorts zelf bevat een negatief geladen elektrode en het werkstuk is positief geladen. Hierdoor ontstaat er een vlamboog met een zeer hoge temperatuur, soms tot wel 30.000° Celsius. Hiermee wordt zeer nauwkeurig op het werkstuk gericht en smelt het metaal in een gekozen figuur. Daarnaast worden plasmasystemen met gas ook gebruikt om het gesmolten materiaal uit de snijvoeg te blazen.

Nieuwsgierig? Vraag vrijblijvend offertes aan voor CNC plasmasnijden

Diverse methodes van plasmasnijden

Er kan op verschillende manieren gebruik gemaakt worden met plasmasnijden. Vaak hangt dit af van het type gebruikte plasmasnijmachine. Zo is er fijnstraal plasmasnijden, Hierdoor wordt de plasmastraal ingesnoerd. Hierbij ontstaat er een veel smallere vuurboog en kan er zeer smal en nauwkeurig een snede gemaakt worden. Voor dikkere platen metaal kan er wel eens behoefte zijn aan een sterkere plasmastraal. Dit kan bereikt worden met een dubbele gasstroom. Er wordt een extra gas toegevoegd, die oxidatie voorkomt en tevens de plasmastraal sterk en rond laat insnoeren en er een krachtige straal ontstaat. Een goedkopere vervanger van gas gebruiken kan ook. Dit kan met perslucht. Dit heeft wel enkele nadelen, zoals meer stofdeeltjes die vrij komen en meer lawaai. Tenslotte is er plasmasnijden met water. Het water zorgt ervoor dat de plasmastraat sterk wordt ingesnoerd, waardoor er dikkere platen metaal gesneden kunnen worden. Tevens zorgt water voor verkoeling, waardoor vervorming van het metaal niet plaatsvindt.

Enkele plasmasnijtechnieken

Voor het kostenbesparend laten plasmasnijden, kan er gebruikgemaakt worden van de technieken graveren en hoeksnijden. Als een plasmasnijmachine kan graveren, dan kan dit enkele voordelen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat er nog boorgaten in het werkstuk gemaakt moeten worden. Met graveren is het niet meer nodig om nadien de plek te traceren waar de boorgaten moeten komen. Een CNC plasmasnijmachine kan geprogrammeerd worden, waardoor de punten van de boorgaten al tijdens het bewerken ingegraveerd kunnen worden. Dit kan de tijd die met het product gemoeid is verkorten en levert een kostenbesparing op. Hoeksnijden is een andere techniek. De traditionele plasmasnijmachines kunnen meestal alleen rechte lijnen snijden. De huidige moderne machines zijn ook in staat om de kop te bewegen. Hierdoor kan het werkstuk vanuit meerdere kanten worden bewerkt. Zo kunnen er schuine randen of naden gemaakt worden, waar normaliter nog een andere bewerking voor nodig is. Ook dit is weer kostenbesparend.

CNC prijzen vergelijken

Je producten laten bewerken of laten produceren kan het beste met een CNC plasmasnijmachine. Maar een CNC plasmasnijmachine heeft niet ieder metaalbewerkingsbedrijf voorhanden. Wil je CNC prijzen vergelijken van verschillende metaalbewerkingsbedrijven, dan is een CNC plasmasnijmachine een eerste vereiste. Vul daarom hier het formulier in met je persoonlijke gegevens en je wensen omtrent een CNC plasmasnijmachine. Na het insturen van het formulier, ontvang je diverse offertes van metaalbewerkingsbedrijven in je postvak. Zo kun je heel gemakkelijk CNC prijzen vergelijken en een goede keuze maken voor een metaalbewerkingsbedrijf die jou kan voorthelpen.

Vraag direct offertes aan voor CNC plasmasnijden en metaalbewerking!

Veelgestelde vragen over CNC metaalbewerking en plasmasnijden

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!