Constante en hoge kwaliteit van laswerk met robotlassen

Vind een metaalbedrijf voor het robotlassen via CNC metaalbewerking

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC metaalbewerking voor robotlassen
Vraag direct 3 offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van CNC metaalbewerking voor het robotlassen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Omvangrijke deskundigheid

5 mei 2024

Voor een partij met ervaring, ga voor CNC Nederland. Offertes rap ontvangen en tegen een schappelijke prijs ons ontwerp kunnen uitrollen.

- Elizabeth Blom

Vlotte optimalisatie

28 april 2024

Wanneer gewenst wordt er meegedacht. Eerst de optimalisatie van onze wensen besproken en de haalbaarheid ervan. Deskundigheid van gekozen CNC bedrijf is hoog.

- Femke Bosman

Vakbekwaam

20 april 2024

Veel deskundigheid aanwezig bij de partners van CNC Nederland.

- Antonius Bakker

Content met uitrol project

16 april 2024

Kwaliteit stond voorop wat betreft dit project en ontwerp. We kregen een aanbod via CNC van een partij die het freeswerk via een vierassige bank aanbiedt. Dit sloot naadloos aan bij wat we zochten. Eindproduct is zeer goed opgeleverd.

- Martine Verbeek

Maatwerk

11 april 2024

Professionele partij. Begrijpelijk en vlug met communicatie. Zeer content.

- Kirsten Gerritsen

Vlugge offerte

2 april 2024

Binnen korte tijd na het aanvragen van de offerte had ik deze in mijn mailbox. Bedankt voor de snelle service.

- Nienke de Bruijn

Geen linkedin nodig

29 maart 2024

Voor ons bedrijf zijn we zeer actief op websites als Linkedin. Allereerst ons eigen netwerk gevraagd voor hulp, maar daar kwamen eigenlijk geen hulpmiddelen uit waar wij een goed gevoel bij hadden. Iemand anders raadde cncnederland.nl aan en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Peter de Wit

Vlugge offerte

19 maart 2024

Binnen korte tijd na de aanvraag van de offerte had ik deze in mijn mailbox. Bedankt voor de snelle service.

- Martijn Bos

snel geholpen

12 maart 2024

Het heeft niet heel lang geduurd voordat ik een fijne deskundige vond via cncnederland.nl. Fijn dicht in de buurt, goed persoonlijk contact en een nette prijs.

- Natascha Groen

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 130 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Constante en hoge kwaliteit van laswerk met lasrobots

In de metaalbewerking wordt zeer veel gelast. Lassen is nodig om metalen onderdelen op een stevige en nette manier met elkaar te verbinden. Tevens is lassen een relatief goedkope manier om metaalonderdelen met elkaar te verbinden. Handmatig lassen, vooral van producten die in massa zijn gemaakt, is eigenlijk onbegonnen werk. Daarom hebben veel metaalbewerkingsbedrijven een lasrobot. Robotlassen heeft dan ook vele voordelen ten opzichte van het handmatig lassen.

Wat is bewerken met een lasrobot?

Het is niet zo dat met robotlassen een andere lastechniek wordt toegepast dan met handmatig lassen. lasrobots maken meestal gebruik van MIG lassen of MAG lassen. Het grote verschil, is dat het lasproces volledig geautomatiseerd is. Er komen dus geen mensenhanden meer aan te pas om metalen onderdelen met elkaar te verbinden. De lasrobot kan verschillende uiterlijke kenmerken hebben, waarbij de auto-industrie helemaal voorop loopt met lasrobots met grote armen. Deze armen zijn zeer flexibel en kunnen op diverse plekken onderdelen aan elkaar lassen. Eenmaal geprogrammeerd, zullen ze telkens een herhalende beweging maken, waardoor in korte tijd veel producten gelast kunnen worden. Robotlassen is daarom kostenbesparend, er kunnen zowel kleine als grote aantallen gelast worden en er wordt met grote precisie gelast.

De voordelen van Robotlassen

Robotlassen is kostenbesparend. Bij het handmatig lassen komen er twee soorten kosten om de hoek kijken, namelijk arbeidskosten en de productietijd. Beide kosten kunnen met robotlassen drastisch naar beneden worden gehaald. Een lasrobot stel je eenmaal in en hij gaat oneindig lang door. Er kan dus een constante aanvoer van producten zijn, die gelast moeten worden. De productietijd zal hierdoor flink dalen. Arbeidskosten zijn er nauwelijks, afgezien van de mensen die de lasrobot moeten instellen. Nadat deze is ingesteld, hoeven er geen mensenhanden meer aan te pas te komen. Daarnaast is de kwaliteit die robotlassen levert vele malen hoger dan handmatig lassen en zeer constant. Het meeste profijt uit de kostenbesparing haal je door de lasrobot massaproductie uit te laten voeren.

Onderzoek wat robotlassen voor jouw productie kan betekenen!

Ook voor kleinere productie-aantallen

Er wordt vaak gedacht dat robotlassen erg duur is en dat hier tegenover dan ook massaproductie moet staan om rendement te behalen. De aanschaf van een lasrobot kan zeker prijzig zijn, maar dat ze alleen voor massaproductie in gezet kunnen worden is een misverstand. Vooral met de huidige lasrobots is het veel gemakkelijker om deze in te stellen. Een lasrobot kan zeer nauwkeurig ingesteld worden, ook voor een kleinere serieproductie en tegen lagere kosten. Hoewel massaproductie uiteraard het meest efficiënt is, kun je ook tegen relatief lage kosten gebruikmaken van robotlassen als je maar een kleine productie hebt.

Uiterst nauwkeurig, dus hoge kwaliteit

Ten opzichte van handmatig lassen is de kwaliteit van het laswerk met robotlassen natuurlijk niet te vergelijken. Uiteraard kan met handmatig lassen ook een hoge kwaliteit bereikt worden, maar geen constante kwaliteit. De kwaliteit kan per product verschillen en daarnaast zit er een grens aan wat mensen per dag kunnen lassen. Dit is bij robotlassen geen enkel probleem. Eenmaal ingesteld, zal de lasrobot de handeling bij ieder product op de exact dezelfde wijze blijven herhalen. Met de nieuwe techniek van een lasdraad blijven volgen, gaat de kwaliteit van de productie enorm omhoog, maar zonder dat de kosten stijgen. Met robotlassen heb je altijd de zekerheid van optimale kwaliteit.

CNC prijzen vergelijken

Robotlassen is tegenwoordig heel goed te combineren met CNC frezen. Mede doordat het frezen en robotlassen volledig computergestuurd zijn door middel van de CNC techniek, kan het productieproces nog sneller plaatsvinden en kunnen en kan er een grotere kostenbesparing bereikt worden. Als jij producten of onderdelen hebt die ook gelast moeten worden door middel van robotlassen, dan kun je hier een formulier invullen om CNC prijzen te vergelijken. Na het opsturen van het formulier krijg je prijzen van verschillende metaalbewerkingsbedrijven in je postvak. Zo kun je om simpele wijze CNC prijzen vergelijken, waardoor je je producten goed kunt laten frezen én lassen bij de partij die jou het beste aanbod stuurt.

Onze specialisten werken enkel op hoog niveau. Alleen de beste machines worden gebruikt voor laswerk om jouw materialen te bewerken. Of je nu een bv hebt of niet, of je nu in Hengelo of Amsterdam (of ergens anders) zit, we hebben tig experts die graag met jou het hoogst haalbare niveau op kwaliteit halen. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd! Je hoeft enkel het formulier op de website in te vullen. Stop met zoeken via google, wij regelen het voor je.

Vraag direct offertes aan voor CNC robotlassen en metaalbewerking!

Veelgestelde vragen over CNC metaalbewerking en robotlassen

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!