Protolabs voor de kleine productie

Vind een metaalbedrijf voor een compleet productieproces bij CNC Nederland.

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor alternatieven naast Protolabs.
Vraag direct 3 online offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van een volledig productproces in plaats van kleine productie of prototypes via Protolabs.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Maatwerk

21 januari 2023

Experts met fundamenteel maatwerk. Levert structureel maatwerk en communicatie is efficiënt. Tevreden met het traject.

- Stefan de Vries

specialisten aanwezig

12 januari 2023

Gekozen partij via het offerte traject heeft duidelijk verstand vanzaken en een hoge kennis van materiaal en keuze in bewerking.

- Johan de Koning

Dienstverlenend

2 januari 2023

Klantgerichtheid staat hier hoog in het vaandel. De betreffende partij had erg veel oog voor detail en er werd met ons project meegedacht. Ons dagelijks werk zit in quick response management. Onze CNC organisatie is vlot in staat om een oplossing te bieden.

- Jasper Molenaar

Accuraat in productie

27 december 2022

We zochten een partij die in staat zou zijn ons project en de betreffende onderdelen heel nauwkeurig te bewerken. Dat is zeer goed gelukt.

- Martijn Verhoeven

Positieve ervaring

21 december 2022

Zeer te spreken over het bedrijf dat ik heb gevonden via een offerte van CNCNederland. Zeer aangename samenwerking ervaren.

- Bianca de Boer

Betrouwbaar

16 december 2022

Goede ervaring met CNC Nederland. Dankzij hun uitgebreide netwerk en kennis konden we zelfs besparen in ons projectplan en budget. Betrouwbare samenwerking.

- Patrick van den Bosch

Efficiency staat voorop

8 december 2022

Experts met fundamenteel maatwerk. Leveren structureel maatwerk en communicatie is efficiënt. Tevreden met het proces.

- Arie van der Heijden

Snelle offerte

28 november 2022

Vrij snel na de aanvraag van de offerte had ik deze in de mail. Bedankt voor de snelle service.

- Cornelis Smeets

Kennis van zaken

24 november 2022

Gekozen partij via het offerte traject heeft onmiskenbaar verstand vanzaken en een ruime kennis van materiaal en keuze in bewerking.

- Ingrid Post

4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 101 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Protolabs voor de kleine productie

Online CNC on-demand maakbedrijven zijn tegenwoordig razend populair. Dit past ook uitstekend in de wens van veel bedrijven om mee te doen met de deeleconomie. Veel on-demand maakbedrijven zijn inmiddels uitgegroeid tot grote multinationals die wereldwijd zaken doen. Kern bij on-demand maakbedrijven, is dat een bedrijf of particulier gemakkelijk en snel producten kan laten maken. Het principe is dat de meeste on-demend maakbedrijven een tussenpersoon zijn tussen de klant en producent. Het bedrijf fungeert met een online platform als een soort marktplaats waar klant en producent elkaar ontmoeten. Ook CNC Nederland werkt op een dergelijke wijze. Een uitzondering hierop is Protolabs, die de productie in eigen beheer heeft.

Wat is Protolabs?

Protolabs is een bedrijf die zich gespecialiseerd heeft in snelle productie van 3D-geprinte producten, producten die door middel van CNC zijn gemaakt, plaatwerk en spuitgieten. Kenmerk van Protolabs, is dat het bedrijf zich vooral richt op het maken van prototypes en producten en onderdelen in kleine oplagen. Protolabs heeft het hoofdkantoor en productiefaciliteiten gevestigd in de staat Minnesota in de Verenigde Staten. Tevens zijn er productiefaciliteiten in Groot-Brittannië, Duitsland en Japan. Totaal heeft Protolabs maar liefst één miljoen vierkante meter aan productieoppervlak. De grootste industrieën waar Protolabs actief is, zijn de auto-industrie, ruimtevaart, de medische industrie en consumentenelektronica. Maar is Protolabs ook wel geschikt voor jou?

Hoe is Protolabs ontstaan?

Als het om on-demand maakbedrijven gaat, dan behoort Protolabs tot één van de oudste bedrijven. Het bedrijf werd in 1999 opgericht onder de naam Protomold Company en hield zich bezig met de snelle productie van op maat gemaakte kunststof spuitgegoten onderdelen. In 2005 werd de eerste productiefaciliteit geopend in Groot-Brittannië en twee jaar later legde het bedrijf zich toe op CNC metaalbewerking. In 2009 veranderde het bedrijf de naam van Protomold naar Protolabs. Ook 2014 was een belangrijk jaar, want toen kwam de 3D printdivisie erbij en richtte men zich ook op de medische industrie. Vandaag de dag is Protolabs een groot internationaal beursgenoteerd bedrijf. Het principe van Protolabs is onveranderd gebleven. Men richt zich enkel op producten en onderdelen die op kleine schaal moeten worden gemaakt en prototypes.

Nieuwsgierig? Vraag offertes aan voor alternatieven op Protolabs

Verschil met andere on-demand maakbedrijven

De markt van on-demand maakbedrijven is groeiende en vooral ook door de populariteit van het snelle online produceren. Klanten hoeven alleen maar een tekening in te leveren. De meeste on-demand maakbedrijven hebben zogenaamde partners, dus zelfstandige bedrijven die de orders van klanten aannemen. Protolabs pakt het anders aan. Zij hebben de productie geheel in eigen hand. In de afgelopen decennia heeft Protolabs vele bedrijven overgenomen en is daarom voorzien van zeer veel productiefaciliteiten. Hierdoor kan er ook razendsnel gewerkt worden om zowel bedrijven als particulieren te bedienen.

Hoe werkt Protolabs?

Bedrijven die een product, onderdeel of prototype willen laten produceren, moeten een 3D tekening van het ontwerp uploaden. Het ontwerp moet het liefst gemaakt met een AutoCAD programma. Enkele uren na het uploaden ontvangt de klant van Protolabs een productieontwerp retour met een prijs. Vervolgens plaats de klant de order en het productieproces start onmiddellijk. Omdat Protolabs enkel kleine producties en prototypes produceert, kunnen de producten of onderdelen al binnen een dag verzonden worden. Alles loopt zoveel mogelijk digitaal, het contact met de klant tot het plaatsen van de order, de opdracht voor het productieproces en de verzending van de producten. Hierdoor is een snelle productie misschien wel gegarandeerd, maar hoe zit het met specifieke eisen die vaak gemakkelijker door persoonlijk contact uit te leggen zijn?

CNC Nederland kiezen boven Protolabs?

Wanneer je een productieproces wilt uitbesteden bij een CNC bedrijf, dan valt Protolabs eigenlijk al af. Het is een groot bedrijf met veel productiefaciliteiten, maar Protolabs kiest uitdrukkelijk voor een kleine productie of het produceren van een prototype. Eigenlijk gaat Protolabs dus voor de specifiekere en uniek producten. Bij CNC Nederland kun je wel terecht voor je serieproductie. Tevens heeft Protolabs hetzelfde probleem als bij veel andere online tussenpersonen, namelijk alles moet digitaal en snel gaan. Natuurlijk wil je snelheid, maar deze wijze van werken kan ten koste gaan van de kwaliteit. Daarom werkt CNC Nederland net iets anders. Ook bij ons kun je kiezen voor digitaal contact, maar we laten je altijd kennismaken het bedrijf waar je eventueel zaken mee wilt doen. De goede persoonlijke en/of zakelijk band die je met een CNC bedrijf krijgt is zoveel belangrijker dan snelheid en digitaal contact. Dit zal zeker van positieve invloed op je eindproduct en de kosten.

CNC prijzen vergelijken

Ook bij CNC Nederland kun je digitaal communiceren en digitaal CNC prijzen vergelijken. Maar bij je aanvraag krijg je bij ons wel een account manager toegewezen. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij CNC prijzen vergelijken, dan communiceer je direct met één contactpersoon. Dit is wel zo handig en een fijn idee. De account manager kent je achtergrond en zal je op basis van jouw gegevens in contact kunnen brengen met een CNC bedrijf die bij je past. Bij ons staat persoonlijk contact nog centraal, iets waar een snelle en digitale wereld niet tegenop kan.

Vraag nu snel offertes aan voor alternatieven op Protolabs

Veelgestelde vragen over CNC metaalbewerking en Protolabs

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!