Protolabs voor de kleine productie

Vind een metaalbedrijf voor een compleet productieproces bij CNC Nederland.

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor alternatieven naast Protolabs.
Vraag direct 3 online offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van een volledig productproces in plaats van kleine productie of prototypes via Protolabs.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Betrouwbaar

30 juni 2024

Goede ervaring met CNC Nederland. Door het bestaande netwerk hebben we ons concept op basis van hun ervaring aangepast en waren we uiteindelijk goedkoper uit. Eerlijke organisatie.

- Edwin de Lange

Ontzorgd

28 juni 2024

CNC Nederland heeft ons in het offerte traject ontzorgt en de organisatie waar we mee in zee zijn gegaan volgt dit ook op.

- Caroline Jonker

Dienstverlenend

16 juni 2024

CNC Nederland heeft de klant vooraan staan. De betreffende partij had zeer veel oog voor detail en er werd met ons project meegedacht. Ons dagelijks werk zit in quick response management. Hierdoor zeer tevreden met de door ons gekozen CNC organisatie (en het voorgaande offerte traject).

- Erwin de Wit

Partner met ervaring

14 juni 2024

Via CNC hebben wij onze partner gevonden op het gebied van medische technologie. De gesprekken om tot een akkoord te komen gingen soepel van offerte tot de oplevering van de betreffende onderdelen.

- Kevin Prins

Vlotte samenwerking

7 juni 2024

Na de offertes vlot van start met het bewerken van ons concept.

- Nicolaas Kuipers

aangename service

27 mei 2024

Voor ons bedrijf zoeken we naar een bedrijf dat professionals levert. Een simpele zoekopdracht in google leverde deze site op. We zijn erg te spreken over de snelheid waarop we de offerte ontvingen en hebben een specialist gevonden die past binnen ons bedrijf. Bedankt CNCNederland!

- Marinus van de Wal

Strakke richtlijnen

20 mei 2024

Omdat we afhankelijk zijn van strakke richtlijnen waren we op zoek naar de juiste partij. Onze ondervinding is dat dit via CNC geen enkel probleem was.

- Sandra van Wijk

Eerlijke kosten

17 mei 2024

Tevreden met de bewerkingen. Prijzen in de offertes waren fair.

- Marco van Loon

Strakke richtlijnen

10 mei 2024

In onze beroepsgroep (ruimtevaart) is het van vitaal belang de volledige richtlijnen en strakke procedures te doorlopen. Onze ervaring is dat dit via CNC geen enkel probleem was.

- Jessica Hermans

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 143 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

Protolabs voor de kleine productie

Online CNC on-demand maakbedrijven zijn tegenwoordig razend populair. Dit past ook uitstekend in de wens van veel bedrijven om mee te doen met de deeleconomie. Veel on-demand maakbedrijven zijn inmiddels uitgegroeid tot grote multinationals die wereldwijd zaken doen. Kern bij on-demand maakbedrijven, is dat een bedrijf of particulier gemakkelijk en snel producten kan laten maken. Het principe is dat de meeste on-demend maakbedrijven een tussenpersoon zijn tussen de klant en producent. Het bedrijf fungeert met een online platform als een soort marktplaats waar klant en producent elkaar ontmoeten. Ook CNC Nederland werkt op een dergelijke wijze. Een uitzondering hierop is Protolabs, die de productie in eigen beheer heeft.

Wat is Protolabs?

Protolabs is een bedrijf die zich gespecialiseerd heeft in snelle productie van 3D-geprinte producten, producten die door middel van CNC zijn gemaakt, plaatwerk en spuitgieten. Kenmerk van Protolabs, is dat het bedrijf zich vooral richt op het maken van prototypes en producten en onderdelen in kleine oplagen. Protolabs heeft het hoofdkantoor en productiefaciliteiten gevestigd in de staat Minnesota in de Verenigde Staten. Tevens zijn er productiefaciliteiten in Groot-Brittannië, Duitsland en Japan. Totaal heeft Protolabs maar liefst één miljoen vierkante meter aan productieoppervlak. De grootste industrieën waar Protolabs actief is, zijn de auto-industrie, ruimtevaart, de medische industrie en consumentenelektronica. Maar is Protolabs ook wel geschikt voor jou?

Hoe is Protolabs ontstaan?

Als het om on-demand maakbedrijven gaat, dan behoort Protolabs tot één van de oudste bedrijven. Het bedrijf werd in 1999 opgericht onder de naam Protomold Company en hield zich bezig met de snelle productie van op maat gemaakte kunststof spuitgegoten onderdelen. In 2005 werd de eerste productiefaciliteit geopend in Groot-Brittannië en twee jaar later legde het bedrijf zich toe op CNC metaalbewerking. In 2009 veranderde het bedrijf de naam van Protomold naar Protolabs. Ook 2014 was een belangrijk jaar, want toen kwam de 3D printdivisie erbij en richtte men zich ook op de medische industrie. Vandaag de dag is Protolabs een groot internationaal beursgenoteerd bedrijf. Het principe van Protolabs is onveranderd gebleven. Men richt zich enkel op producten en onderdelen die op kleine schaal moeten worden gemaakt en prototypes.

Nieuwsgierig? Vraag offertes aan voor alternatieven op Protolabs

Verschil met andere on-demand maakbedrijven

De markt van on-demand maakbedrijven is groeiende en vooral ook door de populariteit van het snelle online produceren. Klanten hoeven alleen maar een tekening in te leveren. De meeste on-demand maakbedrijven hebben zogenaamde partners, dus zelfstandige bedrijven die de orders van klanten aannemen. Protolabs pakt het anders aan. Zij hebben de productie geheel in eigen hand. In de afgelopen decennia heeft Protolabs vele bedrijven overgenomen en is daarom voorzien van zeer veel productiefaciliteiten. Hierdoor kan er ook razendsnel gewerkt worden om zowel bedrijven als particulieren te bedienen.

Hoe werkt Protolabs?

Bedrijven die een product, onderdeel of prototype willen laten produceren, moeten een 3D tekening van het ontwerp uploaden. Het ontwerp moet het liefst gemaakt met een AutoCAD programma. Enkele uren na het uploaden ontvangt de klant van Protolabs een productieontwerp retour met een prijs. Vervolgens plaats de klant de order en het productieproces start onmiddellijk. Omdat Protolabs enkel kleine producties en prototypes produceert, kunnen de producten of onderdelen al binnen een dag verzonden worden. Alles loopt zoveel mogelijk digitaal, het contact met de klant tot het plaatsen van de order, de opdracht voor het productieproces en de verzending van de producten. Hierdoor is een snelle productie misschien wel gegarandeerd, maar hoe zit het met specifieke eisen die vaak gemakkelijker door persoonlijk contact uit te leggen zijn?

CNC Nederland kiezen boven Protolabs?

Wanneer je een productieproces wilt uitbesteden bij een CNC bedrijf, dan valt Protolabs eigenlijk al af. Het is een groot bedrijf met veel productiefaciliteiten, maar Protolabs kiest uitdrukkelijk voor een kleine productie of het produceren van een prototype. Eigenlijk gaat Protolabs dus voor de specifiekere en uniek producten. Bij CNC Nederland kun je wel terecht voor je serieproductie. Tevens heeft Protolabs hetzelfde probleem als bij veel andere online tussenpersonen, namelijk alles moet digitaal en snel gaan. Natuurlijk wil je snelheid, maar deze wijze van werken kan ten koste gaan van de kwaliteit. Daarom werkt CNC Nederland net iets anders. Ook bij ons kun je kiezen voor digitaal contact, maar we laten je altijd kennismaken het bedrijf waar je eventueel zaken mee wilt doen. De goede persoonlijke en/of zakelijk band die je met een CNC bedrijf krijgt is zoveel belangrijker dan snelheid en digitaal contact. Dit zal zeker van positieve invloed op je eindproduct en de kosten.

CNC prijzen vergelijken

Ook bij CNC Nederland kun je digitaal communiceren en digitaal CNC prijzen vergelijken. Maar bij je aanvraag krijg je bij ons wel een account manager toegewezen. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij CNC prijzen vergelijken, dan communiceer je direct met één contactpersoon. Dit is wel zo handig en een fijn idee. De account manager kent je achtergrond en zal je op basis van jouw gegevens in contact kunnen brengen met een CNC bedrijf die bij je past. Bij ons staat persoonlijk contact nog centraal, iets waar een snelle en digitale wereld niet tegenop kan.

Vraag nu snel offertes aan voor alternatieven op Protolabs

Veelgestelde vragen over CNC metaalbewerking en Protolabs

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!