CNC software gebruiken

Vind een metaalbedrijf voor CNC software

✓ Persoonlijke accountmanager
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk 3 CNC metaalbedrijven binnen 1 minuut voor CNC software
Vraag direct 3 online offertes op van CNC metaalbedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC metaalbedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn van CNC software.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Klantgericht

9 mei 2024

CNC Nederland heeft de cliënt voorop staan. De betreffende partij had zeer veel oog voor detail en er werd met ons ontwerp meegedacht. Quick response management is voor ons dagelijkse kost. De CNC partij is vlot in staat om een uitkomst te bieden.

- Martin Bosch

Ontzorging in samenwerking

3 mei 2024

We zijn in het hele proces (vanaf offerte tot nu na productie) ontzorgd.

- Johanna Groen

Ontzorgd

22 april 2024

Wij zijn in het hele proces (vanaf offerte tot nu na bewerking) ontzorgd.

- Joris Timmermans

Hoge expertise

16 april 2024

CNC Nederland is een gewaardeerde zakenpartner. Zij lopen met de specialisten qua modernisering en digitalisering mooi voorop. Integraal geautomatiseerd

- Gerrit Prins

Deskundig

7 april 2024

Hoge deskundigheid aanwezig bij de partners van CNC Nederland.

- Nicolaas Schipper

Aangenaam verrast

3 april 2024

Gisteren het formuliertje ingevuld en ik moet zeggen dat ik niet verwacht had dat het zo goed zou werken. Heel erg fijn!

- Anita van Wijk

Perfecte tip

23 maart 2024

Via vrienden beland bij deze site. Duidelijk en helder. Ook tevreden over de gekozen medewerker.

- Wendy van der Heijden

Voortreffelijke match

18 maart 2024

Via CNCNederland de keuze kunnen maken uit meerdere offertes. Vanuit hier het juiste bedrijf benadert voor onze klus. Vriendelijk bedankt!

- Marieke van der Heijden

Eindelijk een goede site gevonden

15 maart 2024

Na even gezocht te hebben kwam ik uit op CNCNederland Een offerte aanvragen is altijd vrijblijvend dacht ik. Ik ben zeer te spreken over de ontvangen offerte!

- Peter de Groot

4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 132 reviews)
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven
CNC_frezen_draaien_metaalbewerking_metaalbewerkingbedrijf_metaalbewerkingbedrijven_staal_metaal_aluminium_online_verspanen_metaalbedrijven

CNC software gebruiken

In de metaalbewerkingsindustrie kom je niet uit onder de term CNC. CNC staat voor Computer Numerical Controle. CNC houdt de computergestuurde regeling in van machines in de metaalindustrie. Meestal wordt CNC toegepast in de verspaningsindustrie en betreft dit een frees- of draaimachine. Ook niet-verspanende techniek kan gebruikt worden door een CNC machine, zoals lasersnijden of plasmasnijden. CNC stelt de metaalindustrie in staat om snel in grote aantallen te produceren en zonder dat hier mensen voor nodig zijn om de machine te bedienen. Dit klinkt natuurlijk heel mooi, maar achter een CNC machine zit wel een stukje techniek. Vooral de software is uitermate belangrijk om de machine volautomatisch aan de slag te laten gaan. Daarnaast bestaat er ook nog software om je ontwerp online te uploaden voor inzicht en een passende offerte.

Het ontstaan van CNC machinebewerking

CNC machine bewerking is ontstaan vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw. Toentertijd was er de Koreaanse oorlog, waar de Verenigde Staten bij betrokken waren. Men had behoefte aan veel militaire middelen en dus was het van belang dat oorlogstuig zo snel mogelijk geproduceerd zou worden. Hiervoor werden machines uitgevonden die voor een groot deel onderdelen konden produceren zonder mankracht. Al snel hadden Amerikaanse metaalbewerkingsbedrijven interesse in deze techniek, want hun productieprocessen werden veel sneller en met inzet van minder personeel. Eind jaren 60 werden CNC machines ook op grote schaal in Europa ingezet. De machines werkten toen nog op analoge computers, wat uiteraard wat bewerkelijker was, maar nog steeds snel genoeg om kosten te besparen. Tegenwoordig werken CNC machines volledig digitaal.

Computer-aided manufacturing (CAM)

Aan de basis om een CNC machine volautomatisch en computergestuurd te laten draaien staat CAM. Daarnaast is er nog CAD (Computer-aided design), dat vooral bekend is als een softwarematig ontwerpprogramma, voor het ontwerpen van producten. Het verschil tussen CAM en CAD, is dat CAM een combinatie is van een ontwerpprogramma, gereedschapsbeheer en werkplaatsplanning. CAM is dus specifiek bedoeld om een machine met computertechnologie te verbinden. CAD daarentegen is enkel een softwareprogramma op een computer waarmee producten kunnen worden ontworpen. Er is in CAD dus geen machinebesturing aanwezig, waarbij dit bij CAM wel het geval is. Achter CAM zitten weer verschillende soorten specifieke softwarepakketten, die zorgen dat machine en computer samenwerken. CAM is in staat op CAD ontwerptekeningen te lezen. Het is dus mogelijk om een ontwerp te maken in CAD, zonder dat je verstand hebt van CAM. Hoewel een ontwerp eenmaal ingevoerd, de machine automatisch laten produceren, moeten de CNC operators wel grondige kennis hebben over de werking van CAM en CAD.

Benieuwd of wij dé software voor jouw ontwerp hebben?

De G-code voor de instructie van de CNC machine

Een zeer belangrijk onderdeel van de besturing van een CNC machine, is de G-code. Het kan enigszins een technisch verhaal zijn, maar de G-code zorgt voor de instructies van onder andere het gereedschap. De G-code zal bijvoorbeeld een CNC freesmachine zeggen dat de freeskop naar een bepaalde positie moet worden gebracht, dat er een recht stuk gesneden moet worden of een bocht. De G-code wordt ingevoerd om dus de baan van het gereedschap aan te geven volgens de ontwerptekening. Het wordt code genoemd, omdat de G-code bestaat uit een cijferreeks van 0 t/m 99. Bij het opstellen van het programma, worden de benodigde G-codes in de machine gevoerd. De code begint altijd met een G, met hierachter een cijfer. Het cijfer bestaat uit een bepaalde handeling. De G-codes zijn de basis, want zij vormen de coördinaten. Naast de G-code wordt ook de M-code gebruikt. De M-code zijn machine-hulpcodes. Hiermee kunnen bijkomende functies in de CNC machine worden toegepast, zoals het wisselen van gereedschap. M-codes zijn net zo belangrijk als de G-code. Zonder M-code, zouden bepaalde handelingen niet automatisch door de CNC machine worden uitgevoerd en zouden er alsnog mensen nodig zijn om de machine te bedienen. De M-code is daarom erg belangrijk om op de arbeidskosten te besparen.

Nieuwe besturing van CNC machines

De metaalindustrie blijft innoveren en zo wordt ook de aansturing van CNC machines van tijd tot tijd verbeterd. Het invoeren van G-codes is nog relatief bewerkelijk, waarbij de medewerker alle G-codes goed moet kennen en invoeren. Dit kan met de huidige digitale mogelijkheden beter. Steeds meer CNC machines worden uitgevoerd met nieuwe technologie die G-codes vervangen. Dit wordt ´dialoogsturing´ De operator voert geen droge codes meer in, maar heeft als het ware een dialoog met de CNC machine. Hierbij worden digitaal handelingen via een gebruiksvriendelijke interface geselecteerd. De operator hoeft geen codes meer te kennen, maar voert commando´s in, zoals ´bocht´ of ´rechte lijn´.

CNC prijzen vergelijken

Het grote voordeel van producten laten produceren met een CNC machine, is dat de nauwkeurigheid excellent is en het is snel en betaalbaar. Laat je daarom door CNC Nederland begeleiden naar een aanbieder die jou producten kan maken met hulp van CNC technologie. Vul het formulier in en je ontvangt diverse offertes, zodat CNC prijzen vergelijken gemakkelijk en snel is. Heb je nog enige hulp nodig? Neen dan contact op met je eigen account manager die je van ons toegewezen krijgt.

Vraag direct offertes aan voor bewerking door de juiste CNC software!

Veelgestelde vragen over CNC metaalbewerking en CNC software

Elke industrie waar metalen of ander reeds genoemde (zie vraag over materialen) soorten. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen, spoorwegen, luchtvaart maar ook aan bijvoorbeeld defensie. Feitelijk maar de soort industrie niet zoveel uit, wij werken met een breed netwerk aan professionals voor CNC dus wij kunnen voor elke industrie maatwerk leveren.

Graag zelfs! Juist omdat we met zoveel professionals samenwerken kunnen we uitermate precies de CNC professional voor jou zoeken die past bij het project of ontwikkelplan.

cncnederland.nl opereert volledig onafhankelijk van alle CNC bedrijven in Nederland en internationaal. Wij zien welke CNC bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie CNC bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van CNC bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!