Wat is de afkorting van CNC?

Auteur: admin - 28 september 2022 Wat is de afkorting van CNC? van cncnederland.nl

Wat is CNC bewerking?

CNC is een techniek waarbij metaalbewerkingen worden uitgevoerd met behulp van de computer. Toegepaste varianten zijn o.a. : CNC-zetten, CNC-frezen en CNC-lasersnijden.

Wat is een CNC programma?

CNC-programmeren (Computer Numerical Control-programmeren) wordt gebruikt door fabrikanten om programma-instructies op te stellen voor computers die een machinegereedschap besturen. CNC wordt veel gebruikt in het productieproces en verbetert zowel automatisering als flexibiliteit.

Wat is typerend voor CNC machines?

Wat kenmerkend is voor de CNC-machines is dat er een nieuw soort draadspindel in verwerkt zit voor de verplaatsingen en voor werkstuk of gereedschap. Het gaat hier om een zogenaamde kogelomloopspil. Dit is een schroefdraad, die met een boog is ingesneden, zoals bij bijvoorbeeld de stellingvoeten om hoogte te regelen.

Wat is een CNC verspaner?

Een CNC verspaner maakt (series van) metalen producten of onderdelen daarvan. Hij werkt met een CNC gestuurde draaibank, freesmachine of kotterbank. Meestal schrijft hij ook de CNC-programma’s of past hij ze aan. Soms wordt het programma kant en klaar aangeleverd en roept hij het alleen maar op.

Wat kun je maken met CNC machine?

Met een High-Z CNC freesmachine kunt u bijna alle materialen bewerken in 2D, 2.5D en 3D. Denk aan aluminium, koper, staal, zacht en hard hout, printplaten, foam, diverse kunststoffen en composieten, plexiglas, MDF, glasvezel, koolstofvezel, leisteen, marmer en graniet. Wat u met die materialen wilt doen, is aan u!

Wat kost een CNC freesmachine?

Wat kost een CNC machine? Daar is natuurlijk geen eenduidig antwoord op: simpele machines kosten een paar honderd euro, de grootste machines met de meeste mogelijkheden en capaciteiten kosten honderdduizenden euro’s.

Relevante artikelen

Wat is een verspanende gereedschappen?
Wat is een verspanende gereedschappen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is een verspanende gereedschappen?"
Lees meer...
Hoe werkt een CNC machine?
Hoe werkt een CNC machine?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoe werkt een CNC machine?"
Lees meer...
Waar moet je op letten bij autogeen lassen?
Waar moet je op letten bij autogeen lassen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Waar moet je op letten bij autogeen lassen?"
Lees meer...