Wat is het verschil tussen stansen en ponsen?

Auteur: admin - 28 september 2022 Wat is het verschil tussen stansen en ponsen? van cncnederland.nl

Wat is de betekenis van stansen?

Het proces waarbij scherpe stalen regels worden gebruikt om vormen voor labels, dozen en verpakkingen uit gedrukte vellen te snijden. Stansen kan gebeuren op flatbed- en op rotatiepersen. Roterend stansen gebeurt gewoonlijk inline bij het drukken.

Wat is stansen papier?

Stansen is het uitsnijden van een speciale vorm in het papier. Dit wordt ook wel ‘kappen’ genoemd’. Dit gebeurt vaak door middel van het maken van een stansvorm.

Wat is stansen van metaal?

Stansen van metaal is een van de meest gebruikte methoden bij plaatbewerking. Bij stansen worden gaten, contouren, doordrukkingen of draadtappen uit plaatmateriaal gesneden oftewel gestanst.

Wat doet een Stanser?

Stansen is het drukken van een vorm uit karton of papier. Alles wat niet met een snijmachine kan worden uitgesneden wordt vaak gestanst. Bij stansen wordt met een stansmachine een vorm uit het papier of karton geslagen. De vorm die we uitslaan moet natuurlijk eerst ontwikkeld worden.6 nov. 2019

Wat zijn Stanskosten?

Stansen betekend eigenlijk materiaal eruit drukken. Wat je er uitdrukt is uiteindelijk je product. Een goed voorbeeld van een doos die gestanst is, is een brievenbusdoos. Voor een doos die gestanst moet worden betaal je stanskosten.

Relevante artikelen

Wat is een conventionele draaibank?
Wat is een conventionele draaibank?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is een conventionele draaibank?"
Lees meer...
Wat is de beste Borenset?
Wat is de beste Borenset?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is de beste Borenset?"
Lees meer...
Wat is een verspanende bewerking?
Wat is een verspanende bewerking?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is een verspanende bewerking?"
Lees meer...