Wat kan je allemaal doen met een draaibank?

Auteur: admin - 28 september 2022 Wat kan je allemaal doen met een draaibank? van cncnederland.nl

Wat gebruik je als er nauwkeurig rondgedraaid moet worden?

Spantangen zijn zo geslepen dat materiaal over de hele lengte van de spantang wordt geklemd waardoor een nauwkeurig ronddraaien wordt verkregen.

Hoe werkt het Metaaldraaibank?

De draaibank, ook wel metaaldraaibank genoemd, is voor de bewerking van cilindervormige metalen. Draaien is een verspanende techniek. De draaibank roteert het te snijden materiaal op hoge snelheid, waarbij de stilstaande draaibeitel delen van het materiaal afsnijdt.

Wat is een conventionele draaibank?

Een conventionele draaibank is een draaibank waarbij geen computer wordt gebruikt voor de besturing van de machine. De conventionele draaibanken van WinHo zijn gegoten uit één stuk Meehanite wat als groot voordeel heeft dat de stabiliteit en nauwkeurigheid gewaarborgd blijft.

Kun je hout draaien op een Metaaldraaibank?

Bij veel van die grote metaaldraaibanken zit er standaard een fikse mechanische vertraging ingebouwd op de hoofdas, dwz. dat de hoogste snelheid op de bank nog veel te laag is om vlot hout te draaien.30 jan. 2014

Wat zijn de onderdelen van een draaibank?

De draaibank bestaat veelal uit een gietijzeren constructie, het deel dat op de grond staat heet de voet en daarbovenop staat het draaibankbed. Bij grotere draaibanken zijn voet en bed uit twee delen gemaakt, bij bijvoorbeeld een tafeldraaibank bestaan de voet en het bed uit een enkel stuk gietijzer.

Wat is een Moerslot?

Dit slot is bedoeld voor zware motoren die met bouten door de spiegel heen worden vastgezet. Een van de moeren van de bouten wordt vervangen door een moerslot.

Wat kost een houtdraaibank?

Houtdraaibanken zijn er in allerlei maten en prijzen. De prijzen lopen uiteen van rond de 100 euro (Lidl) tot ruim 6000 euro (bijv. de Zebrano).9 feb. 2022

Relevante artikelen

Welke soorten spanen zijn er?
Welke soorten spanen zijn er?
Krijg antwoord op vragen zoals "Welke soorten spanen zijn er?"
Lees meer...
Wat verdien je als CNC frezer?
Wat verdien je als CNC frezer?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat verdien je als CNC frezer?"
Lees meer...
Hoe herken ik een Metaalboortje?
Hoe herken ik een Metaalboortje?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoe herken ik een Metaalboortje?"
Lees meer...