Wat zijn de onderdelen van een draaibank?

Auteur: admin - 29 september 2022 Wat zijn de onderdelen van een draaibank? van cncnederland.nl

Wat is het doel van een draaibank?

Een draaibank is een werktuigmachine die het metalen werkstuk rond een rotatie-as roteert of draait, met gereedschappen die het metaal verspanen om uiteindelijk een symmetrisch werkstuk te vormen.17 mrt. 2019

Hoe gebruik je een draaibank?

Het werken met een draaibank Hiervoor gebruik je het geschikte opspangereedschap dat zich aan de vaste kop bevindt. Vervolgens span je de beitel op. Het is daarbij aan te raden om de beitelhouder voor een hele korte tijd te steken uit de beitelhouder, zo verminder je namelijk de belasting op de beitel.

Wat is een conventionele draaibank?

Een conventionele draaibank is een draaibank waarbij geen computer wordt gebruikt voor de besturing van de machine. De conventionele draaibanken van WinHo zijn gegoten uit één stuk Meehanite wat als groot voordeel heeft dat de stabiliteit en nauwkeurigheid gewaarborgd blijft.

Hoe noemen we de basis van een draaimachine?

De draaibank bestaat veelal uit een gietijzeren constructie, het deel dat op de grond staat heet de voet en daarbovenop staat het draaibankbed. Bij grotere draaibanken zijn voet en bed uit twee delen gemaakt, bij bijvoorbeeld een tafeldraaibank bestaan de voet en het bed uit een enkel stuk gietijzer.

Hoe werkt het Metaaldraaibank?

De draaibank, ook wel metaaldraaibank genoemd, is voor de bewerking van cilindervormige metalen. Draaien is een verspanende techniek. De draaibank roteert het te snijden materiaal op hoge snelheid, waarbij de stilstaande draaibeitel delen van het materiaal afsnijdt.

Wat is een Moerslot?

Dit slot is bedoeld voor zware motoren die met bouten door de spiegel heen worden vastgezet. Een van de moeren van de bouten wordt vervangen door een moerslot.

Wat kost een houtdraaibank?

Houtdraaibanken zijn er in allerlei maten en prijzen. De prijzen lopen uiteen van rond de 100 euro (Lidl) tot ruim 6000 euro (bijv. de Zebrano).9 feb. 2022

Relevante artikelen

Waarom metaal frezen?
Waarom metaal frezen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Waarom metaal frezen?"
Lees meer...
Waarom Tegenlopend frezen?
Waarom Tegenlopend frezen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Waarom Tegenlopend frezen?"
Lees meer...
Welke boor M5 tap?
Welke boor M5 tap?
Krijg antwoord op vragen zoals "Welke boor M5 tap?"
Lees meer...