Welk hout voor lasersnijden?

Auteur: admin - 29 september 2022 Welk hout voor lasersnijden? van cncnederland.nl

Kan je hout lasersnijden?

In principe kun je iedere houtsoort lasersnijden en lasergraveren. Het effect dat een lasermachine op het hout heeft is afhankelijk van het type hout, de dikte van het hout en eventuele bewerkingen. Hoe dikker het hout hoe meer energie er nodig is om door het hout heen te snijden.

Welk hout het beste voor graveren?

Veel houtsoorten zijn geschikt om te graveren. Je kunt kiezen voor eiken, meranti of merbau, maar ook voor elzen of vuren. De keuze hangt helemaal af van jouw smaak en de toepassing.

Wat kost een lasersnijder?

Richtlijn voor de kosten is €1,21 euro inc btw per minuut voor het lasersnijden, maar de exacte prijs hangt af van de oplage en de complexiteit van het ontwerp. Wij werken met staffelkortingen voor grote opdrachten. Daarnaast verwerken wij ook opdrachten die slechts enkele minuten snijwerk nodig hebben.

Wat is een goede laser Graveermachine?

De Rayjet-laser kan materialen zoals hout, papier, textiel, plastic, metaal en nog veel meer graveren. Doordat hij makkelijk te gebruiken is en zeer betrouwbaar is, is de Rayjet een ideale machine voor het opzetten van een graveer- of snijbedrijf.

Welke laser voor graveren?

Graveren kan al met 40W, voor snijden heeft u minimaal 60W of meer nodig. Dit is afhankelijk van de dikte van het materiaal wat u wilt snijden. Op basis van een eenvoudig experiment kan bepaald worden welk laservermogen voor uw toepassing nodig is. Snijden van dikkere materialen gaat snel naar de 80-100-130W.

Hoe werkt een lasersnijmachine?

Lasersnijden is een thermisch scheidproces. De laserstraal raakt het oppervlak van het materiaal en verwarmt het zo sterk dat het smelt of volledig verdampt. Als de laserstraal op een bepaald punt het materiaal is binnengedrongen, begint het feitelijke snijproces.

Relevante artikelen

Wat heb je nodig om in 3D te kunnen printen?
Wat heb je nodig om in 3D te kunnen printen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat heb je nodig om in 3D te kunnen printen?"
Lees meer...
Wat is de afkorting van CNC?
Wat is de afkorting van CNC?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is de afkorting van CNC?"
Lees meer...
Is lassen duur?
Is lassen duur?
Krijg antwoord op vragen zoals "Is lassen duur?"
Lees meer...