Welke boor voor hardmetaal?

Auteur: CNC Experts • 20 mei 2022 Welke boor voor hardmetaal? van cncnederland.nl

Voor staal met een laag koolstofgehalte raden wij de hss geslepen metaalboor aan , bij harder staal kunt u beter de titanium gecoate metaalboor nemen omdat deze hogere temperaturen aankan.11 jun. 2019

Waarom tin gecoate boren?

Tin gecoate 170-delige borenset De boor heeft een tin coating, dit zorgt voor warmteverdeling over de hele boor. Dit zorgt voor minder wrijving en bij b.v. het boren in harde kunststoffen vermindert het smelten van het materiaal.

Waarom Cobalt boren gebruiken?

Geschikt voor het boren in harde metaalsoorten zoals bijvoorbeeld RVS, INOX en aluminium. Daarnaast is de cobalt boor ook slijt vaster dan een conventionele metaalboor en blijft hij langer scherp. Bij het boren in hardere metaalsoorten is het zeer sterk aan te raden dat u gebruikt maakt van een Boor- en snijolie.

Hoe herken je een cobalt boor?

De Cobalt boren (HSS-CO) worden beschouwd als een upgrade van HSS boren, omdat het 5% cobalt bevat dat gemengd is met het basismateriaal. Deze boor is geschikt om te gebruiken in gelegeerde staalsoorten en moeilijk te verspanen staalsoorten, zoals roestvaststaal. De boren zijn te herkennen aan hun cobalt amber kleur.

Wat zijn de hardste metaalboren?

De cobalt gelegeerde metaalboor is de metaalboor van de beste kwaliteit. Doordat deze boor met 5% cobalt is gelegeerd is deze geschikt om in RVS en inox te boren , dus geschikt voor de hardste metalen.2 jul. 2017

Wat zijn goede HSS boren?

Voor de hardere metalen, zoals boren in RVS of Inox kan je beter een HSS cobalt metaalboor gebruiken. Deze bestaat uit HSS staal en 5 procent cobalt. Deze boren hebben een minder scherpe aansnijhoek. Deze betreft 135 graden, in tegenstelling tot de hoek van 118 graden bij de normale HSS metaalboren.

Welke boor voor gehard staal?

Voor staal met een laag koolstofgehalte raden wij de hss geslepen metaalboor aan , bij harder staal kunt u beter de titanium gecoate metaalboor nemen omdat deze hogere temperaturen aankan.11 jun. 2019

Welk merk boren?

Welk toerental bij boren?

Professionals – vooral in de industrie – maken gebruik van een formule om het toerental te berekenen: ω = v * 1000 / (π * d). In deze formule is v de snelsnijheid. Dit is de gewenste draaisnelheid van de boor, uitgedrukt in meters/minuut.4 apr. 2019

Welke snelheid boren in beton?

Boven de 80 mm diameter raden wij een lager toerental aan van 400 tot 1200 toeren. Afhankelijke zaken als: het te boren materiaal, wel of geen wapening, voldoende motorvermogen, stabiliteit van de machine, is het goed mogelijk dat het toerental aangepast dient te worden.

Wat is snijsnelheid draaien?

Met snijsnelheid doelt men op de snelheid waarmee een gereedschap (of werkstuk in het geval van draaien) draait aan de omtrek. Deze waarde wordt uitgedrukt in meter per minuut (m/min). De keuze voor een bepaalde snijsnelheid is afhankelijk van de bewerking en het gereedschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

*

*