Welke frees voor welke bewerking?

Auteur: CNC Experts • 20 mei 2022 Welke frees voor welke bewerking? van cncnederland.nl

Twijfelt u hoe diep u in één bewerking kunt frezen? Maak dan gebruik van de volgende vuistregel: deel de diameter van de frees door 2 en u heeft de maximale freesdiepte voor één bewerking. Met een frees van 18 millimeter freest u een groef van 18 millimeter dus in 2 bewerkingen.

Wat is meelopend frezen?

Bij meelopend frezen is de rotatierichting en de richting waarin het werkstuk beweegt dezelfde. Dat betekent dat de voeding gelijk is aan de draairichting van de frees. De spaan is dan op zijn dikst aan het begin van de snede.

Waar is een Vingerfrees voor?

Vingerfrezen. Vingerfrezen, of universele frezen, zijn niet (altijd) centrumsnijdend. Dat wil zeggen dat er niet mee geboord kan worden. Deze worden gebruikt om verspaning te doen in horizontale richting.

Wat kun je met een Vingerfrees?

Vingerfrees. Een vingerfrees gebruik je om dunne groeven te maken.

Kun je frezen met een boormachine?

Een boormachine kun je niet gebruiken voor het frezen. Daarom zijn er boormachines uitgevonden en freesmachines.19 jan. 2009

Hoe diep kun je met een bovenfrees?

Wanneer weet je nou of je klus het vereist om in 2 of 3 fasen te fresen? Daarvoor is een ezelsbruggetje bedacht: Neem de diamater van frees, deel deze door 2. De uitkomst van deze som is de maximale diepte per freessnede. Heb je dus een frees van 18mm breed, dan is de maximale sponning 9 mm, dus 18mm frees je in 2 x.3 aug. 2012

Wat is belangrijk als je met een bovenfreesmachine freest?

Het onbelaste toerental van de meeste machines schommelt tussen de 25.000 en de 30.000 toeren per minuut.31 okt. 2008

Welk toerental gebruik ik voor een bovenfrees?

Het onbelaste toerental van de meeste machines schommelt tussen de 25.000 en de 30.000 toeren per minuut.31 okt. 2008

Wat is een Kopieerring?

Met behulp van een kopieerring, ook wel kopieerhuls of sjabloongeleider genoemd, kunt u de bovenfrees mal gebruiken om exact dezelfde vorm nog een keer uit te frezen. Zeker wanneer u vaak dezelfde vorm freest, loont het om een bovenfrees mal te maken.

Welke Festool bovenfrees?

Er kan er natuurlijk maar één de beste Festool bovenfrees zijn. De DF 700 XL EQ-Plus 574320 kenmerkt zich met een vermogen van 720W.

Hoeveel watt frees?

Als ik de grootste gemene deler van de ervaringsdeskundigen mag geloven is 1400 tot 1500 W een mooi gemiddelde. Met dit vermogen kan je veel klussen aan. Voorzie je een breed scala aan klussen zoals deurprofielen en kleine schilderijlijstjes dan neigt men vaak tot de aankoop van twee freesmachines.27 jun. 2013

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

*

*