Met een lasersnijder kun je in verschillende materialen snijden en graveren. Zo kun je bijvoorbeeld in hout (tot 12mm dik), Acryl (tot 10mm dik) glas, leer, karton en zelfs papier graveren en/of snijden.
Wat is een lasercutter? Deze machine kan materialen met een laser zeer nauwkeurig snijden. Ze is ongeveer een meter breed, iets meer dan een meter hoog, en 80 cm diep. De laser cutter kan platen hout snijden, karton, of plexiglas.
Het gemiddelde salaris voor een laseroperator (m/v) in Nederland is € 2.725 per maand.
Welk hout wordt gebruikt voor lasersnijden? Kortom, in bijna alle industrieën en toepassingsgebieden zijn mdf, multiplex en fineer de meest populaire houtsoorten voor lasersnijden. Deze houtsoorten zijn het meest geschikt voor lasergraveren en lasersnijden.
Lasergraveren is een ongelooflijk veelzijdige bewerkingsmethode. Door de hitte-inwerking kunnen veel verschillende materialen worden bewerkt. Hout, papier, karton, textiel, kunststof, en nog veel meer kunnen met een lasergraveermachine worden gegraveerd of gesneden.
Lasersnijden is een thermisch scheidproces. De laserstraal raakt het oppervlak van het materiaal en verwarmt het zo sterk dat het smelt of volledig verdampt. Als de laserstraal op een bepaald punt het materiaal is binnengedrongen, begint het feitelijke snijproces.
LASER is een acroniem en staat voor “Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation” (lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling). In eenvoudiger woorden: lichtdeeltjes (fotonen) die zijn opgeladen met stroom zenden energie uit in de vorm van licht. Dit licht wordt gebundeld in een straal.
Als Laser Operator bedien je lasermachines waarmee allerlei bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. Je wordt vakinhoudelijk aangestuurd door de Laser Engineer.
Het infrarode licht uit de CO2 laser wordt door het vocht in de huid geabsorbeerd. Hierdoor verdampt het behandelde huidlaagje. Bij de CO2 Rejuvenation wordt de laserstraling in kleine deeltjes uitgezonden waardoor er minuscule kleine gaatjes ontstaan. Daarmee blijft het een gecontroleerde behandeling.