Welke soorten spanen zijn er?

Auteur: admin - 29 september 2022 Welke soorten spanen zijn er? van cncnederland.nl

Wat is een Plakspaan?

Een plakspaan is een handgereedschap waarmee je pleisterlagen tegen een wand kan maken. Een plakspaan wordt daarom ook wel een pleisterspaan genoemd. Stukadoors maken veel gebruik van een plakspaan, maar ook als klusser kan het een handige tool zijn.

Wat is een Stukadoorstroffel?

Stukadoorstroffel of pleistertroffel. Deze heeft een dun, trapeziumvormig blad met vrij scherpe hoeken. Hij wordt (voornamelijk) gebruikt door de stukadoor voor het bewerken en afwerken van kleinere oppervlakten en voor reparatiewerk.9 okt. 2021

Welke pleisterspaan?

Of je voor een zachte, middelharde of harde kunststof spaan kiest, hangt af van de af te werken structuurpleister en de korrelgrootte: Een zachte kunststof spaan neemt de korrel beter mee en zorgt voor een regelmatige en strakke structuur.

Wat doe je met een Plakspaan?

Een pleisterspaan (ook: plakspaan) is een stuk gereedschap dat vooral wordt gebruikt door metselaars, stukadoors en tegelzetters. De pleisterspaan wordt gebruikt om cement, pleister, kalk of gips glad te trekken. Ook het egaliseren van een vloer wordt vaak gedaan met een pleisterspaan.

Relevante artikelen

Wat kost een lasersnijder?
Wat kost een lasersnijder?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat kost een lasersnijder?"
Lees meer...
Hoe werkt een Gatenpons?
Hoe werkt een Gatenpons?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoe werkt een Gatenpons?"
Lees meer...
Waarom ponsen?
Waarom ponsen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Waarom ponsen?"
Lees meer...