Hoe maak ik een ontwerp voor een 3D printer?

Auteur: admin - 28 september 2022 Hoe maak ik een ontwerp voor een 3D printer? van cncnederland.nl

Welk tekenprogramma voor 3D printer?

SketchUp van Trimble (eerder heette het Google SketchUp) is gratis software waarmee 3D modellen kunnen worden getekend, bijvoorbeeld voor een 3D printer. Op www.sketchup.nl/ kunt u de laatste versie van gratis Sketchup Make downloaden of SketchUp Pro aanschaffen voor professioneel gebruik.

Hoe begin ik met 3D printing?

Om een 3D-print te kunnen starten, heb je een softwareprogramma nodig. Deze zogenoemde slicer software zet Gcode- bestanden om naar STL-bestanden, die jouw printer kan uitvoeren. Het is aan te raden om een slicer te gebruiken die bij jouw printer hoort.12 jul. 2021

Waar kan ik een 3D print laten maken?

Als u een 3D object uit wilt laten printen, dan kunt u gebruik maken de services van 3D Fabriek. Het werkt vrij eenvoudig, het enige wat u hoeft te doen is uw 3D model te uploaden en wij printen het object in 3D uit. Vervolgens sturen wij uw 3D model per post naar u door.

Hoe wordt een 3D printer aangestuurd?

De 3D-printer wordt, net zoals bij een normale printer, aangestuurd door computer-aided design (CAD). Het specifieke bestandstype dat een 3D-printer aanstuurt, is een STL bestand (SurfaceTessellationLanguage). Een STL-bestand deelt het model op in hele dunne laagjes, zodat deze gezamenlijk het model vormen.

Wat is een goed 3D tekenprogramma?

Tinkercad (PO en VO) Ongetwijfeld één van de meest gebruikte 3D-tekenprogramma voor iedereen die start met 3D-tekenen. Tinkercad bestaat sinds 2011 en is in 2013 overgenomen door Autodesk. Autodesk is één van de grootste 3D-software ontwikkelaar in de wereld voor de professionele markt.24 apr. 2018

Hoe maak je een 3D tekening online?

Tinkercad is gratis te gebruiken en werkt volledig online in uw browser. Met Tinkercad creëert u snel mooie 3D ontwerpen, die daarna bovendien direct uit te printen zijn. De mogelijkheden zijn groot en ieder idee is om te zetten in een mooi 3D ontwerp.

Waar kan ik een 3D printer kopen?

123-3D.nl heeft de beste 3D printers van verschillende, grote merken op voorraad. Wilt u direct aan de slag? Dat kan door een complete 3D printer te kopen, zoals de Adventurer 3 of Felix Pro 2.

Relevante artikelen

Wat kost een meter lassen?
Wat kost een meter lassen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat kost een meter lassen?"
Lees meer...
Wat is een goede Borenset?
Wat is een goede Borenset?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is een goede Borenset?"
Lees meer...
Wat voor boor heb je nodig voor beton?
Wat voor boor heb je nodig voor beton?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat voor boor heb je nodig voor beton?"
Lees meer...