Wat doet een CNC frezer?

Auteur: admin - 29 september 2022 Wat doet een CNC frezer? van cncnederland.nl

Wat verdient je als CNC frezer?

Een CNC Frezer in Nederland verdient gemiddeld € 2.705 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.300 (laag) tot € 3.115 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat doet een CNC?

CNC is een afkorting van Computer Numerical Control. Een CNC-draaier (wordt ook wel CNC-verspaner genoemd) zorgt ervoor dat hout, kunststof of metaal wordt bewerkt middels een CNC-draaibank. De machine verwijdert delen van het ruwe materiaal, totdat de juiste vorm ontstaat.

Wat is een CNC programmeur?

Als CNC operator of CNC programmeur ben je bezig met het voorbereiden van CNC freeswerkzaamheden en de uitvoering van CNC freeswerk op basis van aangeleverde specificaties en tekeningen. Je werkzaamheden en taken bestaan uit het maken van freesprogramma’s aan de hand van tekenwerk voor CNC bewerkingen.9 mrt. 2022

Hoe werkt een CNC freesmachine?

CNC frezen is een verspanende bewerking die wordt uitgevoerd met roterend gereedschap: de frees. Hierbij wordt het kunststof in een freesbank geklemd en bewerkt met een computergestuurde, meer-assige frees. Meestal gaat het om rond plaatmateriaal dat bewerkt kan worden.

Wat verdiend een CNC draaier netto?

Als Cnc-draaier mag je je verwachten aan een gemiddeld salaris van 35.100 €. Het gemiddelde loonbereik als Cnc-draaier ligt tussen 30.200 € en 41.500 €.

Wat verdient een CNC verspaner?

Het gemiddelde salaris voor een cnc verspaner (m/v) in Nederland is € 2.878 per maand.

Relevante artikelen

Waarom Tegenlopend frezen?
Waarom Tegenlopend frezen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Waarom Tegenlopend frezen?"
Lees meer...
Wat is een 5 assige freesmachine?
Wat is een 5 assige freesmachine?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is een 5 assige freesmachine?"
Lees meer...
Wat kost een plasma Snijder?
Wat kost een plasma Snijder?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat kost een plasma Snijder?"
Lees meer...