Wat is belangrijk bij lassen?

Auteur: admin - 29 september 2022 Wat is belangrijk bij lassen? van cncnederland.nl

Waar moet je op letten bij lassen?

Amperage. Het maximale amperage van een lasapparaat geeft het vermogen aan waar je mee kunt lassen. De vuistregel is: per millimeter staal heb je een vermogen van 40 ampère nodig. Dus om een plaat van 10 millimeter staal te lassen, moet het lasapparaat een amperage van 400 kunnen halen.3 aug. 2021

Wat is er allemaal nodig om te kunnen lassen?

Lassen is een manier om twee stukken metaal met elkaar te verbinden door middel van verhit gas of elektriciteit waardoor het metaal gesmolten kan worden. Bij lassen heb je meestal een directe hittebron nodig, wat het mogelijk maakt om alleen een klein deel van het metaal te verhitten.

Hoe veilig lassen?

De werkkleding bij het lassen moet zowel voldoende bewegingsruimte geven als beschermen. Vonken en lasspetters kunnen tenslotte vervelende brandwonden opleveren. Denk bij beschermende laskleding aan een pak, een lasschort, lederen mouwen/ schouderpakken en een laspet voor onder je helm.

Wat zijn de gevaren van lassen?

De gevaren van lassen zijn legio, van het inademen van gassen en dampen tot ongevallen met brandwonden en elektrische schokken. Wanneer u uw medewerkers niet tegen deze risico’s beschermt, kunnen er ernstige gezondheidsproblemen op de werkplek optreden, en kan het uw hele bedrijf schaden.28 jan. 2018

Waar moet ik op letten bij het kopen van een lasapparaat?

Waar op letten bij een lasapparaat? Het vermogen van een lasapparaat wordt uitgedrukt in ampère. Over het algemeen wordt de volgende vuistregel gehanteerd: per millimeter staal heb je 40 ampère nodig. Dus als je 5 millimeter staal wilt lassen, dan heb je een lasapparaat nodig met tenminste 200 ampère.

Wat is een goed lasapparaat?

Het lasapparaat dat wij als beste hebben beoordeeld is de Telwin Maxima 230. Dit is een drie-in-een lasapparaat. Je kunt er zowel elektrode als TIG als MIG/MAG mee lassen. Als je elektrode gaat lassen, kan de elektrode tussen de 1,6 en 3,2 millimeter in diameter zijn.

Wat is het salaris van een lasser?

gemiddeld salaris van een lasser Als fulltime lasser ga je gemiddeld tussen de 2.097 en 2.181 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 25.668 euro bruto. Dit is gebaseerd op cijfers van onze salarischecker en een 40-urige werkweek.

Welke veiligheidsmaatregelen moeten er genomen worden bij het uitvoeren van laswerkzaamheden?

Denk hierbij aan laskappen, veiligheidsschoenen, adembescherming en gehoorbescherming en het plaatsen van brandblussers. Bij lassen in omgevingen met een verhoogd brandgevaar, moet u zorgen voor een brandwacht. Ook toezichthoudende instanties kunnen dit eisen.

Is lasrook afzuiging verplicht?

Afvoer bovendaks (Bron)afzuiging is niet verplicht, maar als lasrook wordt afgezogen en naar buiten wordt afgevoerd geldt: Het bedrijf moet emissies naar de buitenlucht bovendaks en omhoog gericht afvoeren. Dit voorschrift geldt als er binnen 50 meter van het afvoerpunt gevoelige gebouwen liggen.

Wat zegt de wet over lasrook?

Voor de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) moet de werkgever de blootstelling aan lasrook beoordelen. Lasrook kan als mengsel van niet exact gedefinieerde samenstelling worden beschouwd en hiervoor geldt een wettelijke grenswaarde van 1 mg/m3 voor een 8-urige werkdag.

Relevante artikelen

Hoe moet je lassen met elektroden?
Hoe moet je lassen met elektroden?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoe moet je lassen met elektroden?"
Lees meer...
Welke frees voor schuine kant?
Welke frees voor schuine kant?
Krijg antwoord op vragen zoals "Welke frees voor schuine kant?"
Lees meer...
Wat is een HSS frees?
Wat is een HSS frees?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is een HSS frees?"
Lees meer...