Wat kan je allemaal lasersnijden?

Auteur: admin - 28 september 2022 Wat kan je allemaal lasersnijden? van cncnederland.nl

Welke materialen kun je lasersnijden?

Materialen die geliefd zijn om te snijden en graveren met de laser zijn onder andere: acryl, hout, papier, metaal, kunststof, glas, leer en steen.

Wat kun je doen met een lasersnijder?

Een lasersnijder kan worden gebruikt om verschillende materialen door middel van een laserstraal te bewerken. Een lasersnijder is misschien niet iets wat je elke dag zult gebruiken maar het kan erg handig zijn om onder andere nauwkeurige groeven mee te maken of patronen mee uit te snijden.15 sep. 2020

Wat kan je maken met een Lasercutter?

Wat is een lasercutter? Deze machine kan materialen met een laser zeer nauwkeurig snijden. Ze is ongeveer een meter breed, iets meer dan een meter hoog, en 80 cm diep. De laser cutter kan platen hout snijden, karton, of plexiglas.

Waarom lasersnijden?

Het lasersnijden zorgt voor een zeer fijne snede en weinig materiaalverlies. De warmte-beïnvloede zone is daardoor erg klein. Met het lasersnijden kunnen zonder problemen complexe contouren gesneden worden. Lasersnijden biedt een grote vormvrijheid.

Kan je Trespa laseren?

Ondanks dat HPL / Trespa zich uitstekend laat frezen, is de materiaalsoort niet geschikt om te lasersnijden.30 okt. 2019

Hoe nauwkeurig is lasersnijden?

Nauwkeurigheid. De Trumpf laser garandeert een positioneernauwkeurigheid van ± 0.1 mm. Omdat de bundel divergeert (zich verwijdt) wanneer die in het materiaal brandt, is de snijkant van een lasergesneden product niet exact haaks.

Wat kost een lasersnijder?

Richtlijn voor de kosten is €1,21 euro inc btw per minuut voor het lasersnijden, maar de exacte prijs hangt af van de oplage en de complexiteit van het ontwerp. Wij werken met staffelkortingen voor grote opdrachten. Daarnaast verwerken wij ook opdrachten die slechts enkele minuten snijwerk nodig hebben.

Wat kost een lasersnijmachine?

De kosten van onze BRM Pro en Slims variëren van €8.295 tot €15.495. Deze prijzen zijn afhankelijk van het formaat dat je aanschaft. Een groter formaat laser cutter kost uiteraard meer dan een kleiner model.

Hoe werkt een CO2 lasersnijder?

Bij CO₂ lasersnijden is lasersnijden met zuurstof of stikstof mogelijk. Het verschil is dat zuurstof het materiaal verbrandt en stikstof het materiaal smelt. Bij lasersnijden met zuurstof kunnen dikkere materialen worden lasergesneden.

Hoe lang bestaat lasersnijden?

Voor een hoog straalvermogen, en dus voor industrieel gebruik, werd de eerste CO2-laser uitgevonden door Kumar Patel in 1964. Sindsdien worden met deze laser metalen gesneden, geboord, gemarkeerd of gelast.

Relevante artikelen

Waarom walsen?
Waarom walsen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Waarom walsen?"
Lees meer...
Welke frees voor schuine kant?
Welke frees voor schuine kant?
Krijg antwoord op vragen zoals "Welke frees voor schuine kant?"
Lees meer...
Wat is een conventionele draaibank?
Wat is een conventionele draaibank?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is een conventionele draaibank?"
Lees meer...