Hoe kun je metaal bewerken?

Auteur: admin - 28 september 2022 Hoe kun je metaal bewerken? van cncnederland.nl

Wat valt onder metaalbewerking?

Er zijn verschillende soorten metaalbewerking. Plaatbewerking bijvoorbeeld, ponsen, lasersnijden, lassen, walsen, boren, tappen en draadsnijden. Doordat je de metalen op verschillende manieren kunt bewerken, zijn ze ook breed toepasbaar. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het realiseren!

Hoe heet iemand die met metaal werkt?

Een metaalbewerker is een vakman die metalen bewerkt. Over het algemeen gebeurt dit in een speciaal ingerichte werkplaats. Met allerlei verschillende gereedschappen en machines bewerkt de metaalbewerker metalen voor diverse constructies.

Wat kan je doen met metaal?

Zo worden zij toegepast in: constructies, machines en vervoermiddelen (staal, aluminium, zink, magnesium) verpakkingsmateriaal zoals blik voor conserven, drank en verf (tin, aluminium) elektrische verbindingen (koper, goud, zilver)

Hoe kun je staal zwart maken?

De zwarte afwerking is het zwart maken van metaal (ijzer en staal). Deze geijkte oppervlaktebehandeling wordt gedaan door het metaal onder te dompelen in een kokende natriumhydroxide- en natriumnitraatoplossing en, indien nodig, koude olie toe te voegen voor de afdichting.

Relevante artikelen

Welke elektrode bij welke dikte?
Welke elektrode bij welke dikte?
Krijg antwoord op vragen zoals "Welke elektrode bij welke dikte?"
Lees meer...
Wat is een CNC frezer?
Wat is een CNC frezer?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is een CNC frezer?"
Lees meer...
Radiografisch bestuurbare voertuigen
Radiografisch bestuurbare voertuigen
Ontdek de opwindende wereld van radiografisch bestuurbare voertuigen! Van snelle races tot luchtige vluchten - beleef avontuur op schaal.
Lees meer...