Hoe nauwkeurig is lasersnijden?

Auteur: admin - 28 september 2022 Hoe nauwkeurig is lasersnijden? van cncnederland.nl

Waarom lasersnijden?

Het lasersnijden zorgt voor een zeer fijne snede en weinig materiaalverlies. De warmte-beïnvloede zone is daardoor erg klein. Met het lasersnijden kunnen zonder problemen complexe contouren gesneden worden. Lasersnijden biedt een grote vormvrijheid.

Wat kost een lasersnijder?

Richtlijn voor de kosten is €1,21 euro inc btw per minuut voor het lasersnijden, maar de exacte prijs hangt af van de oplage en de complexiteit van het ontwerp. Wij werken met staffelkortingen voor grote opdrachten. Daarnaast verwerken wij ook opdrachten die slechts enkele minuten snijwerk nodig hebben.

Wat kan je met een lasersnijder?

Met de laserstraal kunnen diverse materialen worden bewerkt, zoals metaal, kunststof, hout, glas of textiel. Daarnaast kent het lasersnijden andere toepassingen. Het wordt ook gebruikt voor het graveren, lassen en voor oppervlaktebehandelingen zoals harden.

Wat kost een lasersnijmachine?

De kosten van onze BRM Pro en Slims variëren van €8.295 tot €15.495. Deze prijzen zijn afhankelijk van het formaat dat je aanschaft. Een groter formaat laser cutter kost uiteraard meer dan een kleiner model.

Hoe lang bestaat lasersnijden?

Voor een hoog straalvermogen, en dus voor industrieel gebruik, werd de eerste CO2-laser uitgevonden door Kumar Patel in 1964. Sindsdien worden met deze laser metalen gesneden, geboord, gemarkeerd of gelast.

Hoe werkt een CO2 lasersnijder?

Bij CO₂ lasersnijden is lasersnijden met zuurstof of stikstof mogelijk. Het verschil is dat zuurstof het materiaal verbrandt en stikstof het materiaal smelt. Bij lasersnijden met zuurstof kunnen dikkere materialen worden lasergesneden.

Wat is een lasersnijmachine?

De lasersnijmachines waar wij mee werken, stralen een onzichtbare laserstraal via een CNC aangestuurde machine op het te snijden materiaal. De kracht in de laser in combinatie met het zéér gebundelde laserlicht zorgen ervoor dat het materiaal onder de laserstraal smelt en verdampt.3 jan. 2022

Hoe werkt plasma snijden?

Via de persleiding wordt een inert gas of perslucht met hoge snelheid door het mondstuk gespoten, terwijl tegelijkertijd tussen een wolfraamelektrode en het werkstuk een vlamboog in het gas of de perslucht wordt opgewekt, waardoor een gedeelte van het gas in plasma wordt omgezet.

Wat is een lasermachine?

De lasermachine ondersteunt automatiseringsprocessen door productieve laser markering van dynamische gegevens. Etikettering van componenten voor traceerbaarheid, merkcommunicatie of met functionele markeringen.

Relevante artikelen

Wat is het verschil tussen Handtappen en machinetappen?
Wat is het verschil tussen Handtappen en machinetappen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is het verschil tussen Handtappen en machinetappen?"
Lees meer...
Welke elementen zijn metalen?
Welke elementen zijn metalen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Welke elementen zijn metalen?"
Lees meer...
Hoe bereken je Voedingssnelheid?
Hoe bereken je Voedingssnelheid?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoe bereken je Voedingssnelheid?"
Lees meer...