Waar dient een bovenfrees voor?

Auteur: admin - 28 september 2022 Waar dient een bovenfrees voor? van cncnederland.nl

Wat is het verschil tussen een bovenfrees en een kantenfrees?

Met een kantenfrees behandel je specifiek de rand van een werkstuk. Met een bovenfrees kun je vormen of patronen bovenop een werkstuk uitfrezen. Je laat een bovenfrees dus bovenop een werkstuk frezen.

Wat doe je met een freesmachine?

Een freesmachine is een machine voorzien van een frees waarmee verschillende materialen zoals staal, aluminium, kunststof, hout en andere materialen verspaand kunnen worden. Het is mogelijk om met een freesbank ingewikkelde vormen in materialen te maken zoals, sleuven, gaten, kottergaten, eilanden, kamers, enz..

Wat kun je allemaal doen met een bovenfrees?

In feite is een bovenfrees een roterende snijmachine, die op hoge snelheid kan snijden in je materiaal. Je gebruikt hem dus voornamelijk om profielen, inkepingen of groeven te maken in hout. Hiermee kun je bijvoorbeeld een saaier stuk hout transformeren naar een mooie decoratieve plank.20 mei 2020

Waar op letten bij frezen?

Let bij de aanschaf op de diameter van de schacht, afhankelijk van je freesmachine heb je frezen van 6 of 8 mm nodig. Een andere afweging bij de keuze is het materiaal waarvan de freesbitjes zijn gemaakt.5 jan. 2018

Wat is de beste bovenfrees?

De Bosch POF 1400 ACE wordt door velen als de beste bovenfrees gezien. Dit komt omdat deze krachtige machine met heel wat snufjes komt die klussen net wat gemakkelijker maken. Deze 1400 Watt krachtige bovenfrees beschikt over een werklamp en softgrip om werken comfortabel te maken.

Welke frees voor schuine kant?

Het afwerken van de (profiel)randen en (schuine) kanten van uw werkstuk is een kantenfreeskop precies werkje waar u geen zware frees bij kunt gebruiken. Een kantfrees is daarom licht van gewicht en gemakkelijk met één hand te bedienen.

Wat doet een Lamellenfrees?

Met een lamellenfrees maak je zogenaamde lamelverbindingen. Simpel gezegd is een lamellenfrees een werktuig waarmee je aan de zijkant van houten werkstukken uitsparingen maakt in de vorm van een halve cirkel. In deze verbinding stop je dan een lamel. Dit is een cirkelvormig schijfje.

Hoe maak je een gleuf in hout?

De freesdiepte instellen Probeer de gleuf niet in een keer uit te frezen. De freesdiepte mag per keer niet meer bedragen dan de halve dikte van het freesje. Om de frees niet te veel te belasten en om te voorkomen dat het hout verbrandt, kun je diepe sleuven het beste in twee etappes frezen.

Relevante artikelen

Wat is Ongelegeerd aluminium?
Wat is Ongelegeerd aluminium?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is Ongelegeerd aluminium?"
Lees meer...
Wat is een HSS frees?
Wat is een HSS frees?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is een HSS frees?"
Lees meer...
Waarom grafisch ontwerp essentieel is voor effectieve bedrijfscommunicatie
Waarom grafisch ontwerp essentieel is voor effectieve bedrijfscommunicatie
Grafisch ontwerp speelt een sleutelrol in de manier waarop een bedrij..
Lees meer...