Waarom plasmasnijden?

Auteur: admin - 28 september 2022 Waarom plasmasnijden? van cncnederland.nl

Wat kost een plasma Snijder?

Hoeveel betaal je voor een plasmasnijder? De prijzen van de plasmasnijders uit het assortiment variëren van 325 euro tot 950 euro. Een plasmasnijder is niet spotgoedkoop, maar bij Kippers ben je wel gegarandeerd van topkwaliteit en betrouwbaarheid.

Hoe moet je plasma snijden?

Wanneer men gaat plasmasnijden wordt er een elektrische boog getrokken tussen een wolfraamelektrode en het te snijden staal. Op de plasmasnijmachine zit de elektrode op de minpool terwijl het werkstuk zich op de pluspool van de machine bevindt. De plasmasnijmachine heeft een elektrische stroombron met gelijkstroom.

Welk gas wordt gebruikt bij plasmasnijden?

Bij een conventioneel plasmasnijsysteem wordt in de snijtoorts gebruikgemaakt van een wolfraamelektrode en wordt als snijgas argon, een argon/waterstofmengsel of stikstof gebruikt. Deze gassen worden gebruikt voor roestvast staal en de non-ferrometalen.

Hoe werkt een Plasmabrander?

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een hoogfrequent ontsteking. Door deze vlamboog wordt een deel van het gas omgezet in plasma. Dit plasma wordt zeer heet, wel 30.000 °C en wordt door het mondstuk in een staal veranderd. De hoge temperatuur zorgt er voor dat het metaal waarop de elektrode is geplaatst wordt gesmolten.7 jan. 2016

Wat is de beste plasmasnijder?

Op het gebied van plasmasnijders is Hypertherm de marktleider met de Powermax snijsystemen. Deze Powermax systemen zijn simpel in gebruik en zorgen ervoor dat u kwaliteitssneden kunt maken. Wanneer u op zoek bent naar een goede plasmasnijder raden wij zeker Hypertherm aan.

Welke plasmasnijder?

Snijdikte is een belangrijk criterium bij de keuze van een plasmasnijder. Een eenvoudig apparaat kan tussen 6 en 12 millimeter snijden. Maar afhankelijk van het materiaal en de dikte die je wilt snijden, heb je misschien een sterkere plasmasnijder nodig. Sterke apparaten kunnen zelfs tot 40 millimeter doorsnijden.3 aug. 2021

Relevante artikelen

Wat is Global Curl Kniptechniek?
Wat is Global Curl Kniptechniek?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is Global Curl Kniptechniek?"
Lees meer...
Hoe lang gaat een frees mee?
Hoe lang gaat een frees mee?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoe lang gaat een frees mee?"
Lees meer...
Hoeveel moet je boren voor M10?
Hoeveel moet je boren voor M10?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoeveel moet je boren voor M10?"
Lees meer...