Wat is een ponsmachine?

Auteur: admin - 28 september 2022 Wat is een ponsmachine? van cncnederland.nl

Hoe werkt een Pons?

Tijdens het ponsen worden er contouren en inkepingen gedrukt uit plaatwerk. Het principe is simpel: Het plaatwerk wordt gelegd tussen de pons en het matrijs. De pons drukt met hoge kracht vormen of gaten in het plaatwerk.

Wat is het verschil tussen stansen en ponsen?

Bij ponsen gaat het om de bewerking van de plaat. Wanneer het gaat om de vorm die uit het materiaal komt wordt de bewerking stansen genoemd. De vorm is daarbij het beoogde product, niet de gemaakte opening zoals bij ponsen.

Wat is ponsen metaal?

Metaal plaatwerk ponsen is een bewerking waarbij met een matrijs / gereedschap vormen uit plaatmateriaal wordt gedrukt / gesneden. Metaal ponsen is vergelijkbaar met de werking van een perforator. Een ponsmachine is daarentegen een eenvoudige machine waarmee complexe vormen kunnen worden geprogrammeerd.

Wat betekent ponsen?

gaten maken met een pons. een stuk textiel of papier of een plat stuk metaal voorzien van gaten door middel van een pons, al dan niet volgens een patroon; gaten maken in een stuk textiel of papier of een plat stuk metaal met behulp van een pons, al dan niet volgens een patroon.

Waarom ponsen?

Dit is een techniek voor het maken van gaten in metaal. Bij het ponsen wordt een stempel in de metalen plaat gedrukt. Hiermee kunt u allerlei verschillende vervormingen, contouren en doordrukkingen in het metaal aanbrengen.

Waar zit de pons in de hersenen?

De pons is een gedeelte van de hersenstam en zit met twee stelen achterin vast aan de voorkant van de kleine hersenen. Verder ligt de pons onderaan de middenhersenen (mesencephalon) en boven het verlengde merg. De pons is ongeveer 2,5 centimeter hoog.

Wat doet de pons in de hersenen?

De pons houdt met twee stevige armen de kleine hersenen vast en verzorgt daarmee het contact tussen grote en kleine hersenen. Het is een onderdeel van de hersenstam. De pons zorgt ervoor dat prikkels van het evenwichts- en gehoororgaan doorgegeven worden aan de kleine hersenen.

Wat is Ponswapening?

PSBĀ® ponswapening is ETA-goedgekeurd en heeft in vergelijking met andere systemen een hogere capaciteit. PSBĀ® pons- en dwarskrachtwapening is een eenvoudige en betrouwbare oplossing om plaatselijk de capaciteit in vloeren, rondom kolomzones, te vergroten. Hierdoor wordt pons en afschuiving rond kolommen voorkomen.

Relevante artikelen

Waar kan ik hout laten frezen?
Waar kan ik hout laten frezen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Waar kan ik hout laten frezen?"
Lees meer...
Waar wordt een Vingerfrees voor gebruikt?
Waar wordt een Vingerfrees voor gebruikt?
Krijg antwoord op vragen zoals "Waar wordt een Vingerfrees voor gebruikt?"
Lees meer...
Wat is een verspanende bewerking?
Wat is een verspanende bewerking?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is een verspanende bewerking?"
Lees meer...