Wat is stansen van metaal?

Auteur: admin - 28 september 2022 Wat is stansen van metaal? van cncnederland.nl

Wat is de betekenis van stansen?

Stansen is het drukken van een vorm uit karton of papier. Alles wat niet met een snijmachine kan worden uitgesneden wordt vaak gestanst. Bij stansen wordt met een stansmachine een vorm uit het papier of karton geslagen. De vorm die we uitslaan moet natuurlijk eerst ontwikkeld worden.6 nov. 2019

Wat is het verschil tussen stansen en ponsen?

Bij ponsen gaat het om de bewerking van de plaat. Wanneer het gaat om de vorm die uit het materiaal komt wordt de bewerking stansen genoemd. De vorm is daarbij het beoogde product, niet de gemaakte opening zoals bij ponsen.

Hoe gebruik je een Stans?

Stansen is het uitsnijden van een speciale vorm in het papier. Dit wordt ook wel ‘kappen’ genoemd’. Dit gebeurt vaak door middel van het maken van een stansvorm. Deze vorm drukt de speciale vorm eigenlijk uit het papier.

Wat zijn Stanskosten?

Stansen betekend eigenlijk materiaal eruit drukken. Wat je er uitdrukt is uiteindelijk je product. Een goed voorbeeld van een doos die gestanst is, is een brievenbusdoos. Voor een doos die gestanst moet worden betaal je stanskosten.

Wat kun je met een stansmachine?

Een stansmachine is een machine waarmee uit bijvoorbeeld metaal, leer of textiel stukken kunnen worden gehaald. Het stansen is eigenlijk materiaal eruit slaan, of materiaal onder een bepaalde hoek of vorm zetten.

Relevante artikelen

Wat kost een lasersnijder?
Wat kost een lasersnijder?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat kost een lasersnijder?"
Lees meer...
Wat voor frees voor aluminium?
Wat voor frees voor aluminium?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat voor frees voor aluminium?"
Lees meer...
Wat kun je allemaal lassen?
Wat kun je allemaal lassen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat kun je allemaal lassen?"
Lees meer...