Led verlichting vs traditionele verlichting: Wat is het echte verschil?

Auteur: - 20 september 2023 Led verlichting vs traditionele verlichting: Wat is het echte verschil? van cncnederland.nl

Led verlichting en traditionele verlichting lijken op het eerste gezicht misschien niet heel verschillend, maar als je wat dieper graaft, ontdek je dat er eigenlijk behoorlijk wat verschil is tussen deze twee soorten verlichting.  Als het gaat om duurzaamheid, wint led verlichting met gemak van traditionele verlichting. Led TL en Led spots gaan veel langer mee dan bijvoorbeeld gloeilampen of tl-lampen. Dat betekent dat je minder vaak lampen hoeft te vervangen, wat niet alleen handig is, maar ook goed voor het milieu. Led lampen gaan tot wel 25 keer langer mee dan traditionele gloeilampen, en ze zijn ook nog eens energiezuiniger.

Kostenbesparing

Wist je dat led verlichting je uiteindelijk meer geld kan besparen dan traditionele verlichting? Ondanks dat de initiële kosten van led lampen wat hoger kunnen zijn, zijn ze op de lange termijn veel voordeliger. Omdat led lampen veel minder energie verbruiken dan traditionele lampen. Ze zetten bijna alle elektriciteit om in licht, terwijl traditionele lampen veel energie verspillen in de vorm van warmte. Dit betekent dat je met led verlichting uiteindelijk een lagere energierekening hebt. Dus, hoewel je in het begin misschien iets meer betaalt voor led lampen, zul je na verloop van tijd het verschil in je portemonnee merken. Ze zijn op de lange termijn deze hogere prijs in aanschaf zeker waard.

Verschil in licht

Traditionele verlichting kan soms wat flets en onnatuurlijk aanvoelen. Denk maar aan die ouderwetse tl-lichten die soms een beetje kil kunnen lijken. Led spots daarentegen bieden een veel helderder en natuurlijker licht. Ze kunnen zelfs verschillende kleurtemperaturen hebben, wat betekent dat je kunt kiezen tussen warm wit licht en koeler wit licht, afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren. led lampen zijn ook direct aan op volle helderheid, in tegenstelling tot sommige traditionele lampen die even nodig hebben om op gang te komen. Led verlichting en traditionele verlichting zijn dus echt niet hetzelfde. Led lampen gaan langer mee, besparen energie en bieden helderder en veelzijdiger licht.

https://www.outledtl.nl/

Relevante artikelen

Wat is CNC frezen en draaien?
Wat is CNC frezen en draaien?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is CNC frezen en draaien?"
Lees meer...
Welke frees gebruiken metaal?
Welke frees gebruiken metaal?
Krijg antwoord op vragen zoals "Welke frees gebruiken metaal?"
Lees meer...
Wat valt onder metaalbewerking?
Wat valt onder metaalbewerking?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat valt onder metaalbewerking?"
Lees meer...