Kun je aluminium frezen?

Auteur: CNC Experts • 20 mei 2022 Kun je aluminium frezen? van cncnederland.nl

Aangezien aluminium zachter is, vereist het frezen een hoger toerental dan normaal. en hierdoor het frezen moeilijk zal verlopen en dit weer ten koste gaat van kwaliteit. De snijkanten zijn super scherp en dit geeft een goede chip ontlading. Al met al frezen die het aluminium frezen op een hoger niveau brengen.

Wat voor frees voor aluminium?

De frezen van de F120 serie zijn speciaal ontwikkeld voor aluminium maar geven ook in kunststoffen en hout (in het bijzonder spaanplaat) hele goede resultaten.

Welke frees voor metaal?

Vertanding 1 Deze vertanding is geschikt voor de bewerking van lichte metalen, non-ferrometalen, staal en gietijzer. Deze frees zorgt voor een hoge materiaalafname.14 feb. 2020

Wat voor frees heb ik nodig?

Freesmachines zijn krachtige power tools, met een toerental van zo’n 25.000 tot 30.000 p/m. De beste keus is een machine met instelbaar toerental, zodat je dit aan kunt passen aan de hardheid van het materiaal. De meeste machines bieden deze mogelijkheid.5 jan. 2018

Wat is een Stiftfrees?

Stiftfrezen zijn hoogwaardige hardmetalen frezen met kruisvertanding voor universele bewerking in 13 vormen. Frezen gebruik je om te ontbramen, randen te breken, te knippen, lasnaden te verwerken en oppervlaktebehandeling. De stiftfrees is voorzien van een HSS-schacht en volhardmetalen freeskop.

Hoe bereken je de snijsnelheid?

U kunt ook gebruikmaken van onderstaande calculatoren.Toerental (n) in omw/min. D. Vc. n = omw/min.Snijsnelheid (Vc) in m/min. D. n. Vc= π x D x n / 1000. Vc = m/min.Verspaningstijd (T) in sec. L. Vf. T= (L/Vf)*60. T = sec.

Wat wordt verstaan onder een verspanende bewerking?

Een verspanende bewerking is een bewerking waarbij een deel van het materiaal (spanen) met verspanend gereedschap (beitels, boren, frezen, zagen en dergelijke) wordt weggenomen. Voorbeeld hiervan zijn: zagen.

Wat is meelopend frezen?

Bij meelopend frezen is de rotatierichting en de richting waarin het werkstuk beweegt dezelfde. Dat betekent dat de voeding gelijk is aan de draairichting van de frees. De spaan is dan op zijn dikst aan het begin van de snede.

Hoe moet je metaal frezen?

Twijfelt u hoe diep u in één bewerking kunt frezen? Maak dan gebruik van de volgende vuistregel: deel de diameter van de frees door 2 en u heeft de maximale freesdiepte voor één bewerking. Met een frees van 18 millimeter freest u een groef van 18 millimeter dus in 2 bewerkingen.

Welke frees voor welke bewerking?

Twijfelt u hoe diep u in één bewerking kunt frezen? Maak dan gebruik van de volgende vuistregel: deel de diameter van de frees door 2 en u heeft de maximale freesdiepte voor één bewerking. Met een frees van 18 millimeter freest u een groef van 18 millimeter dus in 2 bewerkingen.

Welk toerental gebruik ik voor een bovenfrees?

Het onbelaste toerental van de meeste machines schommelt tussen de 25.000 en de 30.000 toeren per minuut.31 okt. 2008

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

*

*